Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

igris

dakujem Pista :), pred dovolenkou ma kazdy frmol, inak prajem prijemnu dovolenku a dobre si oddychni :)))
PS: tri tyzdne , to vyzera na Hawai :)

pišta

Igriska :), momentálne nestíham, asi viac poobede.
Ale len "jedna" vetička:
Mne sa veľmi páči, že píšeš aj vtedy, keď ťa niečo trápi. Proste si úprimná voči sebe. :))
Mne tento momenent dlhé roky chýbal, a to bol jeden z dôvodov, prečo sa mi v minulosti až tak zdravotne "nedarilo".
Pekný deň :)

igris

Ahoj Pista :), uz ta cakam :))), ale nie len za chvilku odchadzam , tak som ti iba chcela napisat ze sa budem rada ked mi k tej detoxikacii nieco napises. Citala som ze ta bolest je u niektorych bezny jav, ale zostala som z toho dost zaskocena. Naozaj mi este aj dnes neni dobre a este aj ta "blba" lopatka ma rozbolela, uuuuuuf slzy, slzy , slzicky...Sorry, zacvilku bude dobre :)

monča

S tým vápnikom to nevidím tak jednoducho, pokiaľ by som vysadila upľne mliečne výrobky treba mať napamäti, že to chýbajúce by sa malo ničim nahradiť,teda dopĺnať vápnik iným jedlom, z tých potravín čo som našla na internete myslím, že neni ani jedna taká ktorú mám vo zvyku jesť denne,napr.mak nemôžem ani cítiť,posledný mesiac však užívam šumivé Calcium,užívam ho vždy keď sa mi zhorší alergická nádcha,nie žeby mi zrovna tabletky pomáhali, ale keď som už zúfalá myslím, že treba proti tomu aspoň niečo robiť.Bolo by ideálne nájsť si stravovací systém ktorý by organizmus nezaťažoval,ale myslím,že tie jedlá by mali aj chutiť a určite to neide zo dňa na deň,neviem si predstaviť, že by som varila polievky strukovinové bez smotany,deti by nad tým určite ohrnuli nos, je to zvyk,keď poviem šošovica všetci vedia čo môžu čakať,ale napadlo ma ,že cez týždeň by sme nejak prežili na zdravých jedlách,obedy aj tak v škole a vpráci,spočiatku odľahčiť večere, zrušiť biele rožky, v sobotu tiež zelenina,celozrnné pečivo a v nedeľu klasika,aspoň v nedeľu zákusok, alebo šĺahačka s jahodami a na večeru zase niečo neškodné,snád by sa to nejak vyrovnalo a my by sme boli zdravší, spraviť málo je lepšie ako nespraviť nič,prajem ostatným výdrž,aj tak neverím, že úplne predpisovo sa dá stravovať a zakázané ovocie najviac chutí..

Alternativa

Opat davam do pozornosti knihu, ktorou Igris uvadza tuto temu. Napr. v nasej rodine mame na jej citanie "poradovnik". Treba precitat, ale hlavne pomaly menit nase stravovacie navyky :D.

janík

veru monča, osteoporoza nezávisí od mlieka,ale od zdravých obličiek-preto snaž sa o udržanie zdravia obličiek!!!!

pišta

Prepáč, Monča, už nestíham, ale v téme Mliko...je aj popis, kde sa ten vápnik nachádza.
Vylúčenie mlieka nie je príčinou osteoporózy, ani na mladé ani iné kolená : ))
S tými zubami u detí, hm, je málo informácií, aby sa to dali nejako posúdiť. Kdesi sa stala chybičkka, len sa domnievam, že v tom mlieku to nemuselo byť...
Sksú si úprejsť tú témy, myslím, že tam sme aj o tomo písali. Ahoj : ))

monča

Pišta díky,ešte by som chcela vedieť, že keď sa vzdám mlieka úplne či ma nečaká na staré kolená osteoporóza,inak pijem toho mlieka aj tal minimum,mojej dcére nechutilo mlieko od narodenia a má slabé, hnilé, krivé zuby,syn mlieko ľúbil a zuby má zdravé, ale je to možno aj z čokolády,v čom je ešte vápnik, vo väčšom množstve?.., píšem ako talian, ale kto bude chceť pochopí,tak sa majte

pišta

Monča,
- ryba nie je vhodná pri očite
- pri očite tiež minimalizovať alebo "odľahčiť" večere
- 1/2 melónu na posedenie nie je problém. Nesmie byť ale človek z neho prejedený a nesmie sa jesť po obilovovinových jedlách. Melón s ničím nekombinovať, je superrýchly na trávenie, ostané mu v tom "zavadzia"
- med + pšeničné klíčky a ovsené vločky s CITOM: chutia, ale podporujú kvasné procesy v žalúdku a v tenkom čreve, v rámci detoxu by som ich asi nepoužíval
- o jogurtoch sa dočítaš viac v téme o mlieku
: )

igris

monca :), kazdy mame svoj nazor , ale co sa tyka mlieka, osobne som vyskusala aj cela moja rodina , ze sme vynechali z nasho jedalnicka mlieko a vacsinu mliecnych vyrobkov a zatial nam to iba prospelo :)
.neni dovod preco by nemohol tvoj manzel zjest pol melonu na poseenie, ak potom nepraskne :), ale solo a nalacno