Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

rasto

Zdravim Vas vsetkych,vyhladal som si tuto diskusiu cez google klucove slovo Tepperwein odkyslenie. Tuto knihu prave citam a rad by som sa Vas skusenych opytal nejake informacie. Vopred dakujem. :)) Ak budem mat aj ja nieco co som vyskusal rad sa podelim. Presiel som si cele forum ale nikde som nenasiel to ci niekto skusal zohnat ZASADITE ZMESY, ktore udajne vedia namiesat v lekarni? Taktiez ci ste si merali PH MOCU, tak ako to radi autor?

pišta

Áno, Igriska :), súhlasím s tebou. Presne to mi tiež prišlo na um, keď som písal príspevok.
Byť ortodoxný v názoroch aj v živote nemusí byť vždy to najväčšie víťazstvo.
Píšem dosť veľa o strave, ale tie veci, čo si naznačila, úplne sedia.
Ale, ako som si nakoniec odskúšal aj sám (predtým som o tom len čítal) VŠETKO sa zjednoduší a zlepší, ak telo na fyziologickej úrovni je ok – samozrejme zdravie, psychika, sociálne vzťahy, pohyblivosť...
K tej fyziológii má strava najbližšie, ale bolo by nezmyslom tvrdiť, že to ostatné je len niečo vedľajšie.
Dokonca, prípad môjho známeho je dosť poučný:
V strave je super 1-ka, robí veľa, páli mu to, cestuje – ale šport 0 bodov. Potom aj jeho chrbtica a spánok, nie je ono, hm..
Ako tvrdia budhisti a taoisti – hľadajme harmóniu.
Hľadajme... :)))
(Inak slnko zbožňujem:)

igris

Pista :), ja take KO parkrat do roka absolvujem :(, ale to grilovanie nie je len o jedle ale aj o stretnuti kamaratov a prijemnom "pokecani" :) a ono to tak krasne vonia, Paulov reflex robi tiez svoje :), no odolaj

igris

aj ja som si dneska nieco zaujimave citala co ma zaujalo a snad aj vas zaujme.Telu musime poskytovat jednoduche prvky zdravia : vzduch, vodu, potravu, odpocinok a spanok, slniecko, cvicenie a pozitivne emocionalne vlivy, ale prvorady je ODPOCINOK A SPANOK.

pišta

Včera soom čítal takú prílohu jedného časopisu o grilovaní. Celé sa to nieslo v duchu "Ako zdravo grilovať." Pokojne tam mohli dopísať návody "Ako potichu kričať", "Ako fajčiť zdravo", "Ako šprintovať v ľahu", či iné veľmi podobné nezmysly.
Grlivanie je jedna z najnáročnejších tepelných úprav pre náš metablizmus a prekyslenie z neho je - tutovka. Ak si ešte za takým jedlom dáme fajne sladku kávičku s koláčikom, tak to sa podobá úderu dobre trénovaného, rozzúreného boxera ťažkej váhy pod pás. No a takých úderov asi veľa neznesieme.
.
Môj známy ochorel na rakovinu pľúc. Smutné a veľmi náročné...Ojedinelá diagnóza pre človeka s pomerne striedmym spôsobom života bez cigariet. Až na spomínané grilovanie. Od marca do októbra, niekoľkokrát v týždni.Roky....Náhoda?. Hm, asi nie...

pišta

...len si treba dať pozor na články a knihy od autorov, ktorí sa (vlastne úplne nepodozrivo) nachádzajú blízko cieľových "skupín", o ktorých píšu : napr. majiteľa mäsokombinátu bude chváliť salámy do neba, vedci v národných inštitúciách (..nemám na mysli teraz u nás...) budú vychvaľovať ožarovanie potravín a sú platení ako "výskumníci" takýchto spoločností, atď, atď.
Eliminovať tlačovú chybu, tak to je problém. Niktoré z riešení, ktoré skúšam - vlastná prax, žijúce vzory a debata s nimi, no a premýšľanie, študovanie, oprava chýb a...čítanie/písanie na tomto webe...hm, je to zaujímavé, aj náročné a niekedy aj úsmevné :)
Hm, je to celkom

damaxy

Lienka používat treba aj vlastnú hlavu a literatúru z iného súdka,lebo ako vlakto povedal aby sme nezomreli na tlačovú chybu...

lienka z

Alti pohoda, ja nejako tiež nežeriem bulvár, ale fakt mi to len tak padlo do očí a nahodila som to sem ako takú menšiu úvahu alebo filozofiu....Ale v podstate aj ja sama viem, kde je pravda....aj keď nie som až taký poctivec (nie že by som nechcela, ale nie vždy to ide) ako náš Pištík...