Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

pišta

Uf, Alternatíva, už vidím len na jedno oko, ale nevadí. Ani to oko ani, že máme kus iný názor s destilkou. Možno ešte o tom podebatíme :)

Alternativa

Uf Pista, tak pri destilke sme sa "nestretli". Ja osobne uprednostnim ine detoxikacne moznosti ako destilku. D

Alternativa

Voda z vodovodu : pijem, tak trochu. To znamena, ze doverujem kontrolnym organom /no, ved som chemicka a kolegom uz z profesionalnej hrdosti verim/, ale pijem ju po parminutovom odstati, tak ako na zalievanie kvietkov :o). Teply kohutik pouzivame len na umyvanie, ak chcem pit teplu vodu, tak si studenu prihrejem - odporucam, dovod je v chemii :o). Inak striedame mineralky.
Destilovana voda : vylucne do baterii, chladica, zehlicky, atd. Nie na pitie. Dovod je v osmotickom tlaku buniek, priepustnosti, atd. a nepritomnosti soli v destilke.

pišta

Destilovaná voda je zbavená minerálov, dobre viaže nečistoty v tele, ale napr. zabudované minerály v kostiach nenaruší. Preto je výborný detoxikačnýá prostriedok.
Dámy, lúčim sa, i keď nerád :) a dobrú noc :)

igris

nase telicka su velky zazrak :), Pista s tou vodou to bolo dobre :). Aaaaa ako je to s tou destilovanou, nemyslim tym tu do baterii ?

pišta

Alternatíva, ja tomu tak trochu hovorím - rovnaká "krvná skupina" :).
A ten bedrový kĺb asi musel začušať - aj kvôli rešpektu voči tým zmenám :))

Alternativa

:o) Pista. Zda sa, ze napr. tema ziarlivost nam ani jednemu nesedi :o). A predstav si, ze ten bedrovy klb sa asi zlakol radikalnych posunov v nasej kuchyni a je ticho :o).

pišta

Alternatíva, my sme dnes ako tandem :), ale si kus nadbieham, asi deń - dva budem preč.
Qveci:
Rasťo, zmesi, ako ich píše Tapperwien, nedostať. Ani ich veľmi nechcú v lekárňach namiešavať.
Osobne mám odskúšané aj pitie sódy bikarbóny. Funguje dobre, ale je veľmi silná, netreba to preháňať.
S Ph papierikmi je v lekárňach bieda. Ktoré ako tak za vec stoja, sú cca za 250 Sk. Je tam aj možnosť kontroly cukru, bielkovín...čo mi je na figu, ale Ph sa dá dosť dobre odčítať.

Alternativa

Rasto ahoj,
som rada, ze zase vyskoci tato vyborna tema s citaciou vybornej knihy do popredia. Ano, to pH sme kdesi v zaciatku tu rozoberali. Odporucam na kontrolu pH papierik, to staci. Zasadite zmesi som neskusala, ale po precitani knihy si viac uvedomujem zaradenie danej potraviny a uprednostnujem jasnacka zasadotvorne.