za kolko zacina Ibuprofen/Paralen a pod. ucinkovat

domculcencul

Akože aj keď ho bolí hrdlo? :D Na to sú asi iné lieky si myslím. Na nejakú bolesť možno zaberá, ale na všetky typy rozhodne nie.

masajasa

Podla mna si len nenasla taky, ktory zabera poriadne tebe. Treba poskusat. Na kazdeho fakt funguje nieco ine. Moj muz si dava paralen uplne na vsetko, mne nepomoze ani pri teplote. Je to proste uplne individualne.

gogora

Inak to aj ja, hlavne, co sa bolesti zubov tyka. Podla mna toto ide vekom :D Cim som starsia, tym su tie bolesti horsie a lieky slabsie zaberaju.

erich360

Mozno to bude aj tou horsou, oslabenou imunitou, a tym aj tie choroby dlhsie trvaju, je tazsie sa ich nasledne zbavit. Aj na sebe pozorujem, ze sa ma velakrat nejaka pliaga drzi dlhsie ako kedysi. Skor som sa jednoznacne vedel z choroby vystrabit.

zlatusa

Veď práve mi príde, že dnešné deti sú celkovo akési prebierčivejšie vo všetkom :D Kedysi to takto nebolo, nemali sme v chorobe na výber tridsať druhov liekov proti teplote. Mama nám hodila na hlavu plienku namočenú v alpe a dobre bolo :D Všetko pekne krásne prešlo. No neviem, skús to spraviť dieťaťu dnes a žiadne zlepšenie sa nedostaví.

zuzimulka

toto si myslim, ze nie je uplne konstantne, vie sa to menit. kazdopadne, treba zakazdym podla veku aj prisposobovat to davkovanie, to je jasne. ale nielen to, ono vobec nie je jedno ani to, aky liek tomu dietatu podavas, kazdemu vyhovuje nieco ine, treba to sledovat. niekomu nemusi vobec zapasovat to, co mas aktualne doma.

almia

samozrejme, že môžeš, pri liekoch sa už berie ako dospelá, tam nie je žiadny rozdiel. od 12 rokov je to dávkovanie uvedené ako pre dospelých myslím aj v príbalových letákoch.