Prosím, viete mi niekto poradiť nejaký účinný spôsob, ako môže človek pribrať?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Ako pribrať na váhe?
Úryvok: Robert O. Young D.Sc., Ph.D.*autor knihy Zázračné pH...
Tuk je problém kyslosti!
Jeden z najznámejších objavov Dr. Younga je jeho teória o príčine obezity. Dokázal, že tuk je v skutočnosti problém nadmerného prekyslenia organizmu. Čo to znamená? Telo vytvára tukové bunky, aby oddelilo kyselinu od Vašich životne dôležitých orgánov a tým zabránilo, obrazne povedané, ich zabiť. Teda tuk Vám zachraňuje v podstate Váš život. Tuk je totiž odpoveďou tela na jeho alarmujúce prekyslenie. Aké je riešenie? Alkalizujte a energizujte sa.
A podváha?
Na druhej strane, kvasinky, plesne a huby produkované vo vnútri nadmerne kyslého tela sa môžu živiť Vašimi živinami a redukovať chemickú a mechanickú absorpciu všetkého, čo jete až o 50%. To spôsobuje niektorým ľuďom nadmernú chudosť, čo nie je o nič zdravšie ako mať nadmernú váhu. Bez proteínov si Vaše telo nemôže vytvoriť nové tkanivá, alebo produkovať enzýmy, hormóny, alebo stovky ďalších chemických komponentov potrebných pre bunkovú energiu a aktivitu vnútorných orgánov. Únava, choroby a zmeny váhy tela sú len dôsledkom tohto stavu. Podvyživená osoba by mohla stratiť trošku viac váhy ako sa jej ´´chémia tela´´ stabilizuje. Ako náhle sa jej telo normalizuje, ona začne naberať na tú správnu optimálnu váhu.. Zdravé telá nie sú obézne ani podvyživené. Zdravý organizmus si sám udržiava svoju optimálnu hmotnosť.
Aj ja chcem pribrat!!! Mam pocit, ze kazdym rokom chudnem! Mam skoro 30, 2 deti a vyzeram ako 17tka. Tu uz nie je co zavidiet.
Ja mam tiez apetit, ale mam aj taky problem, ze ked viac toho zjem, mam zaludocne problemy, krce, nafukovanie... a to nemam rada. Takze mne nepomoze prezieranie sa!
Zase pri cviceni mam pocit, ze vsetky moje kalorie sa rychlostou blesku spaluju.
Prosim poradte.
Uz som rozmyslala aj na nejakych pripravkoch. Neviem...
ahojte všetci,štíhli..
závidím vám váš problém..keby som chudá ako vy, tak by som sa za žiadnu cenu nesnažila pribrať...ja nemôžem schudnúť..už 5 rokov vážim 75 kg..a vyzerám hrozne..a cvičím každý deň...prešla som aj vyšetrenie na štítnu žľazu, diabetes a čo ja viem čo ešte...našťastie som zdravá...v rodine nie je nikto tlstý (okrem mňa)
rada by som si to s vama vymenila...
A tiež pravidelne cvič, posilňuj..svalová hmota tiež priberá na váhe(ale nemusíš byť hneď kulturistka!). Určite je to krajšie a zdravšie ako tuková hmota s tých sladkostí, tučných jedál a pod., s kt. si iba zničíš zdravie!
tiez si myslim,ze si tak privodi skor len TRAVIACE A NESKOR AJ ZDRAVOTNE PROBLEMI...ked sa bude riadit,podla toho, co pise MARIA03
mariao3: To ju skôr chceš zabiť ako poradiť jej ako pribrať!!
Petuska: Mala by si sa ísť poradiť osobne k odborníkovi a spýtať sa ho ako zdravo priberieš, lebo každý sme iný a musia ti spraviť individuálny plán/diétu! Prosím, nejedz tak, ako ti tu radila maria!
Ahoj Petuska,tak ja som na to odbornik ako pribrat.:-)V tomto mam jasno.Na zaklade vlatnej skusenosti(Ty by si mi mohla poradit ako schudnut:-) )isto viem,po com najviac priberam,takze:
1. vecer a najma v noci sa poriadne napraskat(najma sladkeho)
2. jest stale do prasknutia(do plneho nasytenia sa)
3. jest najma vysokokaloricke jedla a sladke(zahustne/zaprazene polievky,knedliky,mucne jedla,kysnute pecivo,zakusky,sladkosti)
4. na obed zjest cely tanier polievky a cele druhe jedlo,nenechat nic na tanieri
5.Pit sladke napoje(voda so sirupom,granko s plnotucnym mliekom,...)
6.jest smotanove jogurty,slahacku,smotanove zmrzliny
Co je zaklad priberania je "roztiahnut" si zaludok,tzn.,ze zjes stale vacsie davky jedla.
Prajem vela stastia.:-)
ja som pribral vtedy ked som si zacal sam varit..pred tym som mal 186cm a 65kg..ako som nastupil do prace v cr..byval som na ubytovni a varil som si sam a stravoval som sa podla seba..tzn. ze som sa dost prejedal:maso,sladkosti,syry, atd. ..proste strasne moc pestra strava:)..za sedem mesiacov som pribral 7kg ..odvtedy ako som tam skoncil vaha klesla na 70kg a stale sa tak drzi +-..ale chcel by som este pribrat ale doma to nejde no..
prosim vas ako priberem na vahe hmm? dakujem surnee