mozno sa sem ten prispevok nechodi ale rozmyslame nad svadbou, a je mi luto vyhodit 6000 eur a viac za jednu noc, a neviem ako by vyzerala mala svadba ze len okolo 10 ludi. za tie peniaze za velku svadbu by sme mohli mat na prestavbu domu ale zase je to len raz za zivot.
Aky mate nazor na malu svadbu
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
No a prave preto ti pisem, ze ti tvoj nazor neberiem, ale myslim, ze by si mohol preukazat rovnaku laskavost aj ty ostatnym a nevnucovat im svoj nazor ;) Viem, si este mlady a uvidis sam, kde ta zivot zaveje, ale taka zakladna tolerancia z tvojej strany by mohla byt, nie? Vies, tiez by som ti mohla napisat ze "byt fit navzdy" je taky dost zbozny ideal, kedze staci jeden infarkt/mrtvica a si na bode 0. Ale naco ti budem brat vietor z plachiet a oberat teba o radost z toho, co ta bavi, alebo v com vidis zmysel?
Bubli ja sa ti čudujem, nevidíš, že to má ešte detský rozum?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Suhlasim s WeWeWe.
Dobreuz, sice proti tebe nic nemam, ale si na fore znamym svojim vyzdvihovanim zivota v dobrovolnej osamelosti a akejsi nevrazivosti voci partnerskym vztahom. Asi to vychadza zo skusenosti co plne rozumiem, ale potom celkom nechapem preco sa vyjadrujes ku svadbam?? A este k tomu dost pejorativne. Vies, pre vacsinu ludi (vratane mna) bola svadba zatial asi tym najkrajsim zazitkom v zivote a davat ju na jednu uroven s peniazmi splachnutymi do zachoda je dost smutne. Kazdy ma pravo na svoj nazor, ale z tvojej strany mi to uz pride ako osocovanie. Akoby kazdy, kto si vobec dovoli mat svadbu, musi byt zakonite zbohatlik. No ja som sa vydavala este ako VŠ studentka a penazi navyse nebolo, to mi ver ;) Ano, jedlo a pitie sice v zachode nakoniec skoncilo, ale cloveku ostanu spomienky, fotky, zazitky...pochopi len ten, kto to prezije. Tak skus neodsudzovat, aby sa ti to nevratilo. Urcite aj ty mas veci, za ktore by si bol ochotny minut hrbu penazi, a ktore by niekto iny mohol povazovat za sprostost najhrubsieho zrna.
Info do plena: my sme mali na svadbe 18 ludi vratane nas a vysla na 1400e, ale skoro vsetko sme robili svojpomocne. Co sa pri svadbe okolo 40 ludi samozrejme neda...
Svadba má byť v rámci finančných možností páru, ale nemá sa na nej šetriť. Svadba nie je nákup v supermarkete alebo pozvanie do krčmy.
Svadba má byť veľká so všetkým čo k tomu patrí. Je to len raz za život a treba tým vyjadriť úctu k manželstvu. Šetriť na svadbe je úbohé.
Suhlasim s @mimiro :) Ked ide o svadbu na urovni, tak vsetky vydavky vychadzaju cez 4 000€. Nas vysla este viacej, no nam vsetko organizovala cateringova spolocnost Josip a mali sme aj viacej hosti. No tieto peniaze vobec nelutujem, lebo je to zazitok a spomienka na cely zivot! ;)
hej, tesne par eur nad. No my sme nemali ziadnu spolocnost co nam nieco robila. Dokonca aj oznamka su na internete dost drahe, cca 1€/ks a vyssie a my sme si ho spravili sami na pc a dali kvalitne vytlacit a vyslo pod 0,10€/ks. Proste setrili sme kde to slo a radi si robime veci sami ked sa da. Ta cena je komplet uplne za vsetko od drobnosti po najvacsie veci. Verim, ze niekto to dokaze skresat este viac, ale pod 4000€ si to neviem predstavit uz s tolkymi ludmi, ked to ma byt klasicka svadba a nie len nejaka rychla, ze obrad, vecera a domov..