ahojte vsetci.ja mam 165cm\\66-67kil.pribrala som za vyse2rokov asi 14kil.a 5kil z toho lenza kratucku dobu :( pred pribratim som vahu nemusela vobec riesit.bola som chuda a jedla so hocikedy a neobmedzovala som sa.a pptom som zacala priberata co je horsie v poslednom case uz dost dlhom stale jem sladke denne i niekolko kusov.a pritom to len zhltnem nic z toho nemam.som uz zifala.bud furt chudnem:bud zdravo ze jem 5x za den a furt myslim co jem aleno myslim na diety.ale proste kvoli tomu neustalemu premyslaniu za kazdy kusyik jedla som si tym znicila nervy...furt premyslat co zjem je na nervy len sa atresovat potom to asi neni moc zdrave..takze som sa rozhodla s tym skoncit a nemyslet furt na to co moze
m a cone ale jest lachsie jedla ale nie sa stresovat ked si dam obcas rezen ci cokoladku alebo tak..proste chcem si zacvicit aspon 2x do tyzdna a jest menej tucne jedla a vecer odost lachsie jedla a vedet ze sa snazim ale nie za cenu nervov rafsej takto pomali a kludne a nie hned ze nesmie
m nic take a take a vtedy a vtedy atd...proste nechcem dopadnut jak bulimicka abo take daco lebo to stravovanie zevraj zdrave myslim to 5x za den nedovoli ani ovocie hoci krdy ani nic aj semiacka presne odvazene i jogurt len biely a presne mnozstvo.presne furt ratat kj b s t a to je zivot?nie to je trapenie!tak podme do toho spolu a pomalsie ale bez nervov a bez ratania kazdeho susta.idete?cakam na vas ja zacinsm od zajtra pridaj sa i ty! :)
Kto bude chudnut so mnou?
Ahojte babulky vikend pracovny za mnou,a este 5 dni predo mnou,a vikend by mal byt volny,pokial nebude treba ist zastupovat.Jedlo ok,snazila som sa dodrziavat cas medzi jedlom,a teraz som uz v posteli,a idem do hajan,rano skocim na vahu,pre kontrolu,mam par dni po menzese,tak som zvedava.Cm mi isli dole,to je badat,tak som zvedava.
VHODNE sacharidové potraviny
* Pečivo - celozrnné a viaczrnné pečivo, ražný celozrnný chlieb, knäckebrot, pufované chleby s obsahom vlákniny nad 4%.
* Cereálie - nelúpaná a pololoupaná ryža, indiánska ryža, Basmati ryža, biela, zásadne dlhozrnná ryža, nepražené sypané műsli bez prídavku cukrov, celozrnné obilné kaše, müsli tyčinky bez polevy (jogurtové, čokoládové).
* Cestoviny - celozrnné cestoviny, talianske cestoviny, cestoviny s prímesami (zeleninové).
* Zemiaky - zemiaková kaša, zemiakové halušky, zemiakové knedle, varené zemiaky.
NEVHODNE sacharidové potraviny
* Chlieb - bielej pšeničnej pečivo, žemľové knedle, pufované kukuričné a ryžové chleby, ktoré obsahujú menej ako 2% vlákniny.
* Cereálie - biela pšeničná múka, výrobky z bielej pšeničnej múky, burizóny, pop-corn, kukuričná múka, výrobky z kukuričnej múky, müsli tyčinky s polevou (čokoládovou, jogurtovú), guľatozrnná ryža.
* Cestoviny - instantné cestoviny, ryžové rezance, smažené rezance.
* Zemiaky - hranolky, chipsy, lupienky, pečené zemiaky na spôsob amerických, grilované zemiaky apod
VHODNE bielkovinové potraviny
* Mäso - kura, morka, sliepky, králik, chudé hovädzie, chudé jahňacie, chudé teľacie, netučné mäsové vývary.
* Údeniny - kuracie šunka, morčacie šunka, čas od času šunka z hovädzieho mäsa, čas od času šunka z bravčového mäsa.
* Ryby - makrela, sardinky, losos, tuniak, kapor, pstruh, sleď, halibut, jeseter, šťuka, žralok, čas od času kvalitné konzerva tuniaka vo vode. Radšej kupujte čerstvé, ako mrazené ryby.
* Syry a tvarohy - tvrdé syry do 20% tuku v sušine, menej tučné ovčie syry, menej tučné kozie syry, netučný mozarella, menej tučné tvarohové syry (napríklad cottage), nesladený tučný tvaroh.
NEVHODNE bielkovinové potraviny
*
Mäso - tučné mäso bravčové, tučné mäso hovädzie, tučné baranie, vnútornosti, slanina, mleté mäso, konzervy.
*
Údeniny - párky, klobásy, paštéty, slanina, všetky salámy, nekvalitné šunky s nízkym podielom svaloviny.
*
Ryby - ryby konzervované v oleji, remuládách, nekvalitné konzervy.
*
Syry a tvarohy - mäkké tavené syry, plesňové syry, tvrdé syry nad 30% tuk v sušine, krémové syry, syrové nátierky, syrové peny, sladené tvarohy.
ale baby ved zajtra začína tyždeň tak s chutou to toho :)
opäť zdravo papkať a sladke nejesť :)
vydržime a schudneme :)
držím palčeky :)
rozmyšlala som že zmenim nejako moj jedalníček ale nevem že jak ... vy čo tak jedavatee? :) mate už niečo naplanovane? :)
Ahoj kočky..tak hlásim sa..takže krásny vákend s priateľom som prežila..ale na nič s jedením :-( Úplne to vrzám sa mi zdá...len jem stále...ale dnes nato kašlem..mám blbý deň..Môj už odišiel..a mňa bolia zuby!!! :-( :-( Pritom som vtlačila do seba 3 tvarohové koláče!!! V bruchu mám ako v miešačke...katastrofa a naviac asi na mňa niečo leziecelý deň ma len trasie od zimy...jesť už nejdem..idem rovno spať!!! :-( :-(
ahojte baby,kaqa co myslis?ja neberem nic.
no baby ja dnes teda zle zle :( rano kusok tej pizze zo vcera obed dusene masko s ryzou na oliv oleji a oharok teraz par chipsov zatial len par :( uz sa tesim na moj normal ked zas nabehnem na normalne moje zdrave papkanie :) axh jo no nevadi cakala som ze ked som u mamy ze to bude horsie takze sa to da bo ona furt chce jest a nie zdravo :) ale co som tu teda od piatka tak vacsinou pijem kofolu a malicko caju no laka ma proste :( nevadi vieem ze ked odidem tak ja f tom pokracovat nebudem bo citim ze aj ked je chutna tsk ma ako si stipe v zalydku ci co.a ako u vas?nastastie za obdobie piatok az dnes som mala zatial sladke len polku kinderka :) co je v pohode :) baby drzte sa a piste :) zatial ahoj moje spoluchudnuce inak 24si po prvom mesiaci meriam cm sa bojim len ma stve ze som si ich nezmerala hned na zaciatku chudnutia teda 11.1ale az 24.1 no uz neva tak pa :)
Ahojte baby
ako sa mame? ako sa udržiavame? :)
Tak ja dneska všeliako :/
ale ide to mno.
chcela som sa opytať či beriete nejake lieky napriklad nejaky doplnok ku strave?.ku chudnutiu?
alebo neuvažovali ste o tom ?
ahojte baby,
Helus: to je cista zavist, klasicke blbe zavistlive komentare zien, ktore by to nikdy nedokazali, to co ty
preloz si to ako kompliment a hlavne chcu, aby si uz dalej nechudla, nahodou by si vyzerala lepsie, ako ony ;-)
ahojte baby,helus nuc. si z toho nerob to ti len zavidia co ta po nich.ty vies ako skvelo sa citis a zesi pekna baba.
babyja dnes takto:rano chlebik syr rajcina ibed pizza taka hrubsia spravena na obdlznikovom plech jak taky kolac a to 2trojuholniky a trosku tatarskej na tom :( a to som zjedla tak ze najprv jeden kusok trochu neskor dalsi a potom polka kinderka a uz len mrkva bo uz som nebola hladna.
zajtra na ranajky zase to iste co vcera obed dusene masko+ryza+oharok.
baby dobru noc vam prajem.
Ahojte babulky moje,sloniatenko dakujem za kompliment.Ozaj sa citim fajn,a dnes som skonstatovala,ze si musim kupit nove rifle,tie co mam vyzeraju na mne otrasne,vsade visia,a nevyzera to dobre,a to ani nehovorim,o pracovnych nohaviciach,plantaju sa mi,budem musiet vypytat od sefky mensie.Inac okolie si to povsimalo,a vypytuju sa blbo,ze soom nejaka moc pochudnuta,co so sebou robim,a uz sa mi dostalo do usi,ze som strasne ostarla,jak som schudla.Bla bla bla.Mne to vobec nevadi,nech si rozpravaju,co chcu,ja viem svoje.Teraz si to len udrziavat.Ale pochvalim sa,mam nove orechy+ hrozienka v kybliku zmiesane,zajtra bude mnam.Dnes som nemala,mala som na ranajky ovsnnu kasu domaci vytvor,tak nebola chut na hrozienka,koli v kasi.Baby prajem vam peknu nedelu,ja mam zase pracovnu,vecer si vas precitam.
kiki ráno si daj aj nejaké škroby k tomu.