ahojte vsetci.ja mam 165cm\\66-67kil.pribrala som za vyse2rokov asi 14kil.a 5kil z toho lenza kratucku dobu :( pred pribratim som vahu nemusela vobec riesit.bola som chuda a jedla so hocikedy a neobmedzovala som sa.a pptom som zacala priberata co je horsie v poslednom case uz dost dlhom stale jem sladke denne i niekolko kusov.a pritom to len zhltnem nic z toho nemam.som uz zifala.bud furt chudnem:bud zdravo ze jem 5x za den a furt myslim co jem aleno myslim na diety.ale proste kvoli tomu neustalemu premyslaniu za kazdy kusyik jedla som si tym znicila nervy...furt premyslat co zjem je na nervy len sa atresovat potom to asi neni moc zdrave..takze som sa rozhodla s tym skoncit a nemyslet furt na to co moze
m a cone ale jest lachsie jedla ale nie sa stresovat ked si dam obcas rezen ci cokoladku alebo tak..proste chcem si zacvicit aspon 2x do tyzdna a jest menej tucne jedla a vecer odost lachsie jedla a vedet ze sa snazim ale nie za cenu nervov rafsej takto pomali a kludne a nie hned ze nesmie
m nic take a take a vtedy a vtedy atd...proste nechcem dopadnut jak bulimicka abo take daco lebo to stravovanie zevraj zdrave myslim to 5x za den nedovoli ani ovocie hoci krdy ani nic aj semiacka presne odvazene i jogurt len biely a presne mnozstvo.presne furt ratat kj b s t a to je zivot?nie to je trapenie!tak podme do toho spolu a pomalsie ale bez nervov a bez ratania kazdeho susta.idete?cakam na vas ja zacinsm od zajtra pridaj sa i ty! :)
Kto bude chudnut so mnou?
Maoam, vies co??? bez toho, aby som toto vedela, co mi tu pises, tak ja automaticky robim toto:
- na ranajky najradsej jedavam psenovu kasu so skoricou, lebo mam chut na teple
- na veceru mam rada miesane vajicka alebo spenat, lebo su teple
- namiesto vody pijem vkuse iba teple caje
- uplne citim, ako moje telo ziada teple obedy
- vobec by som nedokazala zjest grep, hoci v lete ich jem denne
toto robim preto, lebo to tak citim... :) a ked to tak nerobim (napr. dnes...), tak to s mojimi porciami ide dolu vodou... fakt si to trafila!!!
Annika, ak mas rada skoricu, pridavaj si ju, do kase (tie jedavaj tiez len teple, najlepsia je tepla ovsena s mliekom, ked mas problem s nechutenstvom), na presnidavku, kedy len budes mat chut, ta tiez zohrieva a ak mas rada zazvor, ten je super, mozes si robit zazvorovy caj z korena, alebo pouzivaj aj zazvorove korenie
och baby moje cvičenie vyšlo na zmar teraz som si dala dve tvarohové buchtičky od babky :(
Maoam, to je velmi zaujimave, co pises. urcite to vyskusam.
Annika, nemusi to byt nic psychicke, mozno je zaludok len taky tvoj slabsi bod v tele. Kazdy mame nieco. Len vies, v zime (a este fakt nemame jar) su surove veci, studene veci pre zaludok a telo celkovo skor zle ako dobre. Ked pride jar, leto, telo si samo vypyta surovu zeleninu a salaty, hoci aj cely den. Napr. aj studeny jogurt je teraz nie to najlepsie pre teba.
To fakt ten zaludok uplne stiahne.
skus ho vyhriat, ako som uz pisala, polievky, kludne aj par dni po sebe, teple kase, vela tepleho caju, skus skor potraviny, ktore neochladzuju, napr. citrusove ovocie je uplne nevhodne teraz, vsak chod podla vlastneho pocitu :-)
dobre su aj jablkove presnidavky, aj tu mozes ohriat, aby bola aspon letna (ak mas mikrovlnku)
uf baby tak ja som hneď po večeri- 50 brúšakov, 50 drepov, potom som šla na 45-minútovú rýchlu chôdu, keď som prišla ďalších 25drepov a 25 brušákov...a prídem domov a buchty od babky na stole...bože ako by som si dala. Dnes som stretla aj opitých ujov jeden šiel stále za mnou tak rýchlejšia chôdza sa zmenila na rýchly beh :D
Maoam, dakujem :) ty ma vzdy zachranujes :) asi budes mat pravdu, pretoze dnesny den, kedy jem len surove ovocie a zeleninu a klicky, mi sposobil naozaj nechutenstvo a stiahnuty zaludok. dobre teda, budem sa snazit jedavat teple jedla :) citim to podobne, si mila, ze si mi to pomohla objasnit
no a psychicky tlak... ani neviem, aky by som mala mat, ale mozno si nieco neuvedomujem... pokusim sa na to prist :) si zlaticko, diky :)
Annika, len maly tip - skus identifikovat ten tlak v tebe, to, co ta tlaci a nedovoli ti normalne jest. Ked sa uvolnis, pojde to. Väcsinou su to psychicke veci, ktore potlacame.
Mozno mas aj vela stresu, napätia v praci? Nejake deadliny? :-) drz sa, myslim na teba
a skus, ak mas rada, jest veci ako ovsena kasa, teple veci, ak ti nechuti jest a mas stiahnuty zaludok, to najhorsie, co mozes urobit, je dat mu studene potraviny, to ho stiahne este viac, skus teple polievky, kase, nieco, co nemusi telo narocne travit, ale co ho zohreje
potrebujes zvnutra prehriat ;-)
sloniatenko, teraz nemam chut vobec na ziadne jedlo. snazim sa tu tlacit do seba tie psenicne klicky, nakoniec ani nie su take zle. lebo do ziadnej zeleniny sa donutit nemozem a toto sa da tak pribezne zuvat. ale, baby, mne toto teda vobec neprospieva. a od zajtra si zvacsim porcie, bojim sa nejakej poruchy stravovania alebo jojo efektu.
a dostala som dnes od otca 400 gramovu bonbonieru :) k MDZ. velmi ma to potesilo, necakala som to. a som zvedava, co spravim :D dnes uz nic, ale zajtra uz nemame surovy den... ;)))
Tak baby držte sa ja frčím k našim..niekedy cez víkend tu na vás kuknem :-)
Krááááásny večer a víkend vám prajem zlatíčka moje :-)