stačí 1sexuálny partner v živote???

rubi

No ja som teda o takychto nepocula ze by nemali v takom veku ziadne skusenosti za sebou vascinou uz ide o rozvedenych alebo vdovcov v takom veku.Nechci mi povedat ze si pocul o 50 az 60 rocnych "nedotknutych" ludoch.Ale naozaj by som rada vedela co si robil ked si bol mlady?To si fakt nikoho nenasiel pre seba?Nechce sa mi verit.Tak v com je vlastne problem?

milli

Rubi, počul som už (ako aj určite ty), o 50. i 60-ročných novomanželoch; ja toľko ešte zďaleka nemám :) A naozaj si myslím, že som nič hrozného nestratil.

milli

Pre hakima: veď v tom je (okrem) iného ten háčik. Buď sa stanem divným v očiach iných, ale zachovám si čistotu pre svojho partnera, alebo sa prispôsobím "štandardu" tejto doby, ktorá sa vysmieva 20-ročným panicom a pannám, ale...
O tom veku so to napísal v predch., asi si to ešte vtedy nevedel, ale zopakujem to: čo do veku môj prípad nemôže byť šablónou pre iných.
Ešte na jednu vec by som upozornil: som možno odlišný trochu aj v tom, že u mňa do značnej miery prevládajú emocionálne prežitia a túžby nad telesnými. Ubezpečujem však, že som celkom zdravý a normálny muž, aby nedošlo k nejakým nepochopeniam.

rubi

No teda ja neviem milli ale vo svojom veku uz podla mna tazko najdes zenu aku si predstavujes.A preco si cakal tak dlho?To sa ziadna nenasla co by ti vyhovovala?Ja ta nechcem strasit ale podla mna si uz svoj cas davno premrhal.

hakim

milli,
myslím si, že je dosť choré, aby tu dvadiatkam radil štyridsať ročný chlap o tom, ako majú čakať na niečo, čo už asi v štyridsiatke nepríde, nie? nechcem, ťa týmto uraziť, ale hádam každý (aspoň teda väčšina populácie) vie čo je pre človeka zdravé a normálne. a či už má niekto jedného partnera, alebo viac závisí, len na tom, kedy stretne toho, ktorého má stretnúť..

milli

Nerád by som však bol, keby to tak vyznelo, že takýto život prináleží len pre určitých ľudí, ktorí majú nejaký silný motív. Ja som tiež len celkom obyčajný človek s obyčajnými slabosťami, ba možno ešte väčšími ako ich má ktorýkoľvek z tohto fóra. A som presvedčený, že každý zdravý človek túži mať jen jedného partnera, s ktorým by vedel bol šťastný po celý svoj život.

milli

To ako som mohol toľko vydržať, vie dobre pochopiť len ten, kto zažil podobnú skúsenosť ako ja. Ak do života príde čosi mocnejšie, ako sú jeho bežné túžby a potreby, nie je mu ťažké robiť aj veľké obete. Pre mňa to ani taká veľká obeť nebola, pretože moje zážitky boli tak intenzívne, že som túžbu po žene vedel ľahko v sebe prekonať. Teraz vidím, že to bolo pre mňa potrebné a že táto doba bola pre mňa potrebná - pre moje skutočné dozrievanie a tiež viem, že nič také som v živote nestratil, aj keď mám už toľko rokov. To samozrejme nemusí byť šablónou pre iných. Pre mňa je to 40, pre iného ten čas môže byť v 20. či 25. roku.
V tomto je aj odpoveď na otázku katty19 ohľadom duševného zdravia.

adelka2

Milli ved kludne vyjadri svoj nazor nikto ta tu neuraza ani nic take ved kazdy si zije svoj zivot tak sa neboj napisat o sebe viac.Ved je vela ludi ktory vydrzali byt bez sexu az do svadby a aj my co sme nevydrzali tak si radi precitame tvoje nazory.