stačí 1sexuálny partner v živote???

Rubi

Jakub23 to ze si hladas pannu je mile ale to co prevadzkuje milli je uz podla mna divne.Nechcem ho nijak urazit ale akym sposobom on zije tak to pre mna nie je plnohodnotny zivot.Milli mozno si sa mal stat knazom,proste zasvatit zivot Bohu lebo tak sa mi zda ze teba laska a ine veci moc neberu.Ja si napriklad neviem predstavit nemat pri sebe partnera a nevychutnavat si s nim spolocny zivot.A ty vravis ze by si svoj doterajsi zivot nevymenil ani za stastne manzelstvo tak to nejako nechapem.Vidno ze si nezazil vo svojom zivote co je to prava laska,podla mna nie je nic krajsie.Ja by som svojho partnera nevymenila za nic a za nikoho.

pre milli-ho

Dakujem za odpoved.Vecer som vypadla zo siete,tak uz som sa nemohla ozvat.Nepytala som sa na vek preto,aby niekto na teba utocil To v ziadnom pripade.Len na mna posobis takym vyrovnanym dojmom (pochopila som,ze za vela moze viera).
Katty 19 chcela moj prispevok-verim,ze staci 1 partner na cely zivot.Ja som toho mojho sice nestretla ako prveho, ale aspon viem,ze je posledny...Po vztahu s nim uz nema nikto u mna sancu

slavina

Ako pre koho..Ja som si myslela,že stačí a potom malá náhodičky zariadila,že som to zatúžila vyskúšať aj s iným a zistila som,že jeden nestačí.Ale mám kamarátku,ktorá prvý krát spala s chalanom až po svadbe a klape im to,aspoň to tvrdia a už majú aj prvé bábo a sú presvedčení,že budu spolu navždy..Takže poradiť sa nedá...

milli

Jasne, rubi, ze tych 50- a 60-rocnych novomanzelov som uviedol len tak trochu pre zlahcenie (preto aj ten smajlik :). Jasne je aj, ze tu sa casto jedna o ine motivy: zabezpecenie sa, unik zo samoty ma pod. Kazdy vieme, ze hlavnou ulohou manzelstva je priviset na svet potomstvo a je mi jasne, ze pre mna je to bud - alebo; v 50-tich sa uz zenit nemienim. Ale aj tak nicoho nelutujem, tie roky znamenali pre mna nesmierne vela a za manzelstvo by som ich nikdy nevymenil. Kazdy vsak mame svoju cestu a ja ju nikomu neberiem, len som chcel vyjadrit k myslienke tejto temy.

milli

Pre take male prirovnanie (mozno pre neveriacich): neviem o tom, ze by v prirode existovali take zivocisne jedince, ktore by sa vyberali na zaklede pohlavnej naklonnosti. Ak je tu vyber "partnera", tak funguje na inych (aj ked voci cloveku nizsich) principoch - napriklad fyzickych.

milli

Spravne, Jakub23, ja som v tvojom veku tiez este nebol veriaci a tiez som rozmyslal podobne. Toto som chcel v predchadzajucom vyjadrit, ale sa mi to akosi nepodarilo. Takze si to napravil. Vdaka.

jakub23

Ja som tiez este poctivy, mam 23 a tiez by som chcel ako svoju prvu a jedinu dievca co je panna. A nie som nijak nabozensky zalozeny.

milli

Je pravda, že posledných niekoľko rokov stojím pred rozhodnutím, či sa oženiť, alebo radšej zostať slobodný. Takže v tom trochu máte pravdu - tento čas bude pre mňa, pokiaľ sa rozhodnem pre manželstvo, určitou stratou. Ale nevidím to skutočne také hrozné. A aby ma niekto snáď nezačal ľutovať, mám si z čoho aj teraz vybrať. Nič teda ešte zďaleka nie je stratené.