Detská výživa (kupovaná alebo domáca)?

Darla111

@Allie1 Skusala a v pohode mi to spapal, vyzeral ze mu to aj celkom chutilo. Zeleninu som este neskusala.
@envelin Ked ja tomu velmi neverim, podla toho by som mu mohla dat uz aj prikrmy, ktore obsahuju aj maso a toho sa ja bojim :( Radsej by som najprv mu doma vyskusala dat nejaku pomixovanu zeleninu. Aka je podla teba na to vhodna?

envelin

Darla111 To je jasné, to je pre detičky prvoradé...To je pre ne najlepšie ale teda ak chceš už dávať pomaličky aby si zvykal tak kľudne môžeš začať...Čím začneš je asi na tebe...Ono keď si pozrieš tak proste máš tie príkrm označené vekom takže sa treba riadiť tým...Možno by som začala takými neutrálnejšími chuťami a uvidíš čo mu zachutí...

Allie1

@Darla111 Vyskúšaj a uvidíš, ktorá mu bude viac chutiť, či ovocná alebo zeleninová. Môj malý napríklad zo začiatku tie zeleninové vôbec nechcel, už som bola v koncoch, nevedela som ako to spraviť aby to zjedol a potom som prešla na ovocné a tie s radosťou spapal, a keď si na to postupom času zvykol tak konečne zjedol aj tie zeleninové. Neskúšala si mu dať ešte pomixovaný banán ? Ak mu chutil, vyskúšaj začať tými ovocnými :) Hlavne by som ale išla na to opatrne, pokiaľ máš mlieko daj mu v prvom rade to, z toho dostane viac vitamínov a živín :)

Darla111

@evelin Kojit by som chcela co najdlhsie, pokial budem mat mlieko. Predsa len to mlieko od mamky je zdrave, a pokial maly neprotestuje a stale mu chuti, nevidim dovod s tym uplne prestat. Prikrmy mu teda zacnem davat pomaly uz aj teraz len neviem akymi zacat. Ovocnymi alebo zeleninovymi ?

dobraja

Len takéto jedlo už je potom pre väčšie detičky, kedy už môžu papať normálne jedlo aj, keď je nakrájané. Takže to nie je vhodné pre všetky, hlavne tie polievočky, lebo taká mastná polievka, vývar alebo tak, dieťaťu isto nerobí dobre, ono má ešte citlivý žalúdok

vitavi

Obilné kašičky a zeleninové polievočky potrebuje dieťa, aby bolo kľudné a prospievalo. Pestré recepty a povzbudenie nájdeš i na stránkach jíme jinak.

envelin

Darla111 Veď práve na to sme sa ťa pýtali vieš, že či to mlieko ešte stačí alebo nie. Ak nestačí tak jasné, že treba začať s príkrmami postupne, nemôžeš ho nechať hladného ;) Polročné dieťatko už môže tak jemne začať. Aspoň si zvykne a potom sa ti bude ľahšie prechádzať keď bude starší na normálnu stravu, že to nebude preňho taký šok... Hlavne keď budeš chcieť prestať kojiť... Už si aj nad tým rozmýšľala ako dlho chceš kojiť?
Lubby To je jasné, je to pre dieťa najlepšie ale keď to proste nejde tak nemáš čo iné urobiť.. A tým, že si neprestala úplne, len vypĺňaš tie medzery medzi kojením tak stále má to dieťa aj ochranné látky z materského mlieka...
Tammy Akože varenú?

lubby

hej ja som to tak tiez napriklad mala...hrozne som chcela kojit a samozrejme co najdlhsie ale uz od nejakeho roku som videla, ze to mojej malej nestaci, jednoducho bola zachvilku zase hladna a ja som este nemala mlieko...najprv som z toho bola dost nestastna ale doktorka mi povedala, ze to je normalne, len budem musiet zacat medzi kojenim trochu dokrmovat ale kludne mozem dalej kojit... tak som to potom upravila aby nebola hladna a uz tak rok fungujeme...

Darla111

@evelin, @sporenta Kojim, len vidim ze to malemu prestava stacit, obcas sa mi zda ze by este nieco ine ako mlieko potreboval. Maly ma pol roka, tak preto nad tym rozmyslam, ze by som mu uz nieco aj zacala davat. Kamaratky tvrdia ze je uz najvyssi cas. Vy ste to mali ako s detmi? Dokedy im stacilo iba mliecko od maminky?