Fimoza nutna obriezka?

surprise

Nechapem preco sa nemoze vyrezat fimoticky pruh, a normalna flexibilna koza k sebe prisit. Preco musia vzdy "odrezat pol ftaka".

fyzik

Ešte som však nespomenul najväčší pridružený problém fimózy, na ktorý asi niesú žiadne lieky. O tomto probléme sa nepíše v žiadnych odborných článkoch, ale je tak závažný, že ho nevyrieši žiaden lekár. Teraz som si totiž uvedomil, že v podstate som fyziologicky zdravý ale nič z toho nemám. Vo veku, kedy moji rovesníci naberali prvé skúsenosti vo vzťahoch, učili sa zoznamovať, rozpoznávať povestné zákerné dvojzmyselné ženské náznaky, učili sa byť pre opačné pohlavie príťažlivým, som sa ja proti svojej vôli vyhýbal akémukoľvek vzťahu, pretože by skôr či neskôr nutne viedol k sexu a možným problémom pri tejto chorobe.

Teraz som vďaka pokroku v medicíne zdravý, ale prakticky niesom schopný si nájsť vhodnú partnerku, buď sú všetky obsadené, alebo pre ne niesom z nejakých príčin príťažlivý (ak pripustíme že príťažlivosť je funkciou počtu predchádzajúcich partneriek a jej derivácia je kladná na celom definičnom obore). Obávam sa toho čoho som sa bál, že keď si niekoho konečne nájdem, nebude to z lásky, ale proste z nutnosti a z rozumu, že všetky tie krásne romantické chvilky, na ktoré som sa počas dospievania toľko tešil, sa ma môžno vôbec nebudú týkať. Proste sa z nutnosti ožením, hneď prídu povinnosti, rodina, deti, a to najkrajšie sa mi oblúkom vyhne.

Je mi z toho zle.

fyzik

Re: anonymous 2
Tá lekárka má pravdu, DIPROSONE sa používa hlavne na kožné ochorenia ako ekzémy, psoriázu, napr. atopický ekzém a rôzne prejavy alergických reakcií na pokožke. Má imunosupresívny a protizápalový efekt. Okrem toho však vplýva na tkanivo a mení jeho pružnosť. Samozrejme sa používa aj na liečbu fimózy, napr.
www.sciencedirect.com
ale proste stačí do vyhľadávača zadať "betamethasone phimosis" a vypadne ti množstvo odkazov. Dipropionát betamethasonu je účinnou zložkou DIPROSONE. Iné preparáty využívajú iné estery betamethasonu, napr, valerát, ale tiež sa používajú estery iných účinných koritikosteroidov, ale betamethasone mal veľmi dobré výsledky.

Ano, otlačí sa to aj na žaluď, to je fakt. Ako tomu zabrániť ? To sa dá asi ťažko, možno ju nosiť stiahnutú do vstrebania masti. Avšak aj ked sa to otlačí, nenašiel som nikde informácie o pozorovaní negatívnych účinkov. Takže toho by som sa nebál. Uveodm si, že natieraš látku na malú plochu a koncentrácia účinnej látky je 0,05 hmot.%. Ja som za celú 27 dňovú liečbu použil po prepočte 7,5 mg čistého betametazonu. Ľudia s kožnými chorobami si to natierajú mnohokrát na obrovskú plochu, omnoho väčšiu ako je fimotický kruh predkožky. Tam je potrebné priebežné vyšetrovanie krvi. Pri liečbe fimózy sa za bezpečnú dobu liečby považuje 30 až 60 dní (podľa autora).

Maže sa to tenkou vrstvou len na tú časť ktorú chceš roztiahnuť. Je to lokálny kortikosteroid takže nemá zmysel to mazať inde.

anonymous2

Fyziku, uz ten mail nepotrebuju, diky... Sehnal jsem si ten Diprosone od jedne hodne pani doktorky, ktera mi ovsem rekla, ze na fimozu to neni, ze je to spis na ekzemy apod... a pry ze tu mast nemam pouzivat dele jak 1 tyden, nebo by ta predkozka mohla ztvrdnout nebo co...

Kazdopadne by me zajimalo, jestli kdyz potru ten fimoticky pas, jestli muzu normalne predkozku stahnout zpet pres zalud zpatky (tim se otiskne ta mast z fimotickeho pasu na zalud... nevadi to zaludu? Diky.

nemo

assys, daj si pauzu s diprosone, a vyskusaj ten contractubex. nemyslim si, ze je vhodne to kombinovat, lebo aj ked si chory, tak nekombinujes predsa 2-3 druhy antibiotik. Co z toho vyplyva? Nemas potom jasno, co ti pomohlo a v com...

len ti zopakujem jednu vec: trva to dlhsi cas a nemusis tam davat vela tej masti, len to, co sa vstrebe(vyskusas, uvidis).
Ja ked som to pouzival, tak som to pouzival dlho (nepamatam presne, ci uz po 2 alebo 3 mesiacoch, ale vypatlal som dokopy na to, co som chcel zjemnit az 2 male masticky - a bol som spokojny-aspon v tom, ze sa ta jazva zjemnila a nieje ju az tak citit - no to uz bola dost stara jazva a ja som to dokopy mastil vyse 8 mesiacov)

Toto vsetko vyzaduje dobru davku trpezlivosti a trochu viac casu.

tak nech sa ti to podari, sleduj si to, potom postupuj dalej s diprosone...
:-)
cau

assys

Ahoj.. Teraz som mal prestavku, aby som neprekrocil ten limit... A ked by som sa rozhodol pre ten CONTRATUBEX ( Diki nemo za radu ) mozem to kombinovat s DIPROSONE?

Diki.

fyzik

Re assys

Teraz som si precital ze nemo ti hodil odkaz na nejaku mast, no skus, snad ti odstrani tie jazvy. Ja s nou nemam ziadne skusenosti. Drzim palce.