Fimoza nutna obriezka?

petopet

ja 4 tyzdne po obriezke. Takto moj urolog riesil moju fimozu. Ak mozem niekomu poradit, tak vyskusajte vsetky ine metody liecby. Obriezku az nakoniec ked nic nepomoze. Moj penis po 4 tyzdnoch vyzera neesteticky, dufam ze sa to neakym sposobom zrastie do stratena ale je to dost nepekne. Po takom relativne dlhom case si nahmatavam take hrcky pod zaludom, povodne to bolo vsetko opuchnute a ako ten opuch velmi pomaly mizol tak tie hrcky zostali a nepozorujem aby sa zmensovali. Pred dvomi dnami som skusal sex no bola ta katastrofa. Dost to bolelo a v podstate som do vaginy ani neprenikol nakolko sa to nedalo vydrzat. Dnes idem na kontrolu k urologovi. Zial moj urolog si nedal ani tu namahu aby som ten zvysok predkozky stiahol aby si pozrel ako je to zasite a podobne. Aby som tu dlho nekecal. Ak stojite pred rozhodnutim, ci obriezku ano alebo nie. Moje odporucanie je jednoznacne nie.

nemo

re: dzajo

pocuj, nemam sajn, z ktoreho si kraja, nemusis to pisat.
Bol som u jedneho urologa: MUDr. Roman Sokol - v Trencine

www.urology.sk

Bol som MAX spokojny, ma ludsky, ale pritom profesionalny pristup, da sa s nim hovorit. Pokial viem, nejakych seminarov sa zucastnuje, a je strasne vytazeny, takze sa tam oplati objednat sa...

Mozno, keby nebola ina moznost, tak by sa s nim dalo podebatovat o ciastocnom zakroku... Vsak este nejaky ten rok pockaj, uvidis, ako sa veci vyvinu, a hlavne nestresuj...

Mozno sa ti oplati ist za nim aj s rodicmi, ale to uz zalezi na tom, aky mas s nimi v tychto intimnych veciach vztah, a ci sa vies o tom rozpravat...
zalezi aj na vzdialenosti, ale ja som bol ochotny tych 100 km absolvovat a bol som tam niekolkokrat - rozsirovali mi tam ustie mocovej trubice - kvoli comu som prisiel o predkozku pred dvadsiatimi rokmi, lebo lekarka bola mudra...

Drz sa, nech sa ti podari dostat sa zo sparov stresu a neistoty, aby si na ziadny zakrok nemusel ist.
:-)

fyzik

Re: tommy2223

Tá masť je na recept, volá sa to DIPROSONE, obsahuje 0,05 hmot.% dipropionátu betametazónu. Používa sa to bežne na rôzne kožné choroby - toto použitie poznajú väčšinou lekári. Okrem toho sa to v rozvinutých krajinách používa aj práve na fimózu.

Takže v prvom rade sa pozri či predkožka nieje prilepená k žaluďu, ak nieje prilepená ale stiahnutiu bráni malý priemer predkožky alebo tzv. fimotického kruhu, choď k lekárke a daj si predpísať diprosone, 15 gramová tuba stačí. Je to registrovaný liek v SR.
Zrejme sa chceš vyhnúť chirurgickému riešeniu (nečudujem sa), tak nesúhlas s chirurgickým riešením (lekári často nepoznajú túto modenú liečbu). Povedz doktorke o tejto modernej liečbe, pozri si množstvo článkov na túto tému (aspoň abstraktov, k tým je prístup zadarmo)
napríklad : www.sciencedirect.com
, zadaj keywords "betamethasone phimosis", je tam množstvo odborných článkov.
Je to bezpečná metóda, neboli pozorované prí danom dávkovaní žiadne negatívne vedľajšie efekty, pritom to bolo testované na deťoch od 2 rokov.
Fimóza nieje indikáciou k obriezke, autori článkov odporúčajú liečbu zahájiť kortikosteroidovými masťami a až po ich zlyhaní pokračovať chirurgickým riešením.
Odborníci odporúčajú kombinovať aplikáciu masti s dilatáciou (naťahovaním), aplikuje sa to 2-krát denne po dobu tak do 30 dní (alebo menej, koľko je treba, maximálne však 60 dní, to sa odhaduje ako bezpečná doba).

Mne to pomohlo, mal som 23 rokov.

Držím palce.

tommy2223

dik za radu fyzik....ale moja obvodna lekarka sa mi na penis ani nepozrela este pri ziadnej prehliadke...nevjem preco... mam ist sam zanou ?? ... ta masticka nato je bezne dostupna na recept?

fyzik

Re: tommy2223

Pri erekcii nemáš bolesti asi preto, že máš predkožku dostatočne dlhú. Ani ja som nemal problém pri erekcii, akurát bol žaluď zakrytý.

Ako na to zareaguje nejaké dievča, neviem, fakt je ten, že takýto stav je menej hygienický. Pokiaľ by si mal absolútnu fimózu (nešla by stiahnuť ani v normálnom stave), nedostatočná hygiena vedie aj k zápachu. Pri sexe s kondómom by to nemalo vadiť (akurát ho nebudeš navliekať na odokrytý penis ale na zakrytý), avšak pri sexe bez kondómu to môže alebo nemusí robiť problémy. Môže sa to napríklad natrhnúť, prípadne veľmi namáhať. Otázka či použitie lubrikanti by tu stačilo. Neviem aký stupeň fimózy to je, ale je možné, že pri sexe by sa to podarilo stiahnuť za žaluď a nešla by späť (platí len v prípade absolútnej fimózy, pri relatívnej stačí počkať kým penis zvädne), to je dosť nebezpečný stav.

Takže radím ak sex tak s kondómom, ale najlepšie je tento stav riešiť.
Náhodou ti prilepenú predkožku lekárka kedysi nestrhávala nasilu ? Ak áno, tak vedz, že sekundárna fimóza môže byť dôsledok práve neodborného lekárskeho zásahu v detstve. V mojom prípade to bolo to isté.
Riešil by som to v prvom rade kortikosteroidmi v kombinácii s naťahovaním. Až po zlyhaní tejto modernej liečby by som možno pristúpil na nejaké chirurgické riešenie. Pamätaj, fimóza v súčasnosti nieje indikáciou k obriezke.
(Inak verím že predkožku nemáš prilepenú, ale že stiahnutiu bráni jej malý priemer - to si pozri)

tommy2223

Nazdar...mam podobny problem..avsak nemavam skoro ziadne bolesti pri erekcii..proste mi to nejak velmi nevadi...skor by som sa chcel spytat ako nato reaguju zeny, pretoze mam dievca a nevjem ako sa zachova ak to uvidi :)

fyzik

Re: dzajo
Čiastočná sa zrejme robí ťažšie než úplná, pri čiastočnej treba rozmýšľať kde je tam vlastne to úzke miesto, pri úplnej proste odreže kožu navyše a je to :-)

Ale teraz vážne, či je to prilepené zistíš veľmi ľahko - natiahneš predkožku smerom od tela dvoma prstami a pozrieš sa dovnútra, uvidíš žaluď a všímaš si, či je oddelený od vnútornej strany predkožky.

Spomínaš že ti tam niečo drží, nieje to náhodou uzdička ? Je to zo spodnej strany ? Ak áno a je to to jediné alebo to halvné čo drží, môže to byť aj krátka uzdička.

dzajo

Ja som si to netierla tiez tou mastou Diprosone,ale zatial mi to nejako nepomaha. Neviem ako mam zistit, ci nemam predkozku prilepenu k zaludu? Mam dost dlhu tu predkouzku. Ked natiahnem ten fimoticky kruh tak je dost velky, ale ked ho chcem pretiahnut cez zalud tak mi tam zostane taky kuzelovity utvar a ako keby to tam nieco drzalo. Bol som uz aj u viacerych urologov, ale vsetci odporucaju iba obriezku. Strasne sa toho bojim. Mam sice 16 rokov ale neviem ci by sa nieco este do 18 zmenilo? Ak by som si mal dat urobit obriezku tak iba ciastocnu, no len to nechce ani jeden lekar pocut, ze iba celkovu. Uz mi je z toho zle ked si na to spomeniem. Vie mi niekto poradit?

fyzik

Re: tinky228

keby náhodou časom vplyvom tých trhliniek došlo ku vzniku sekundárnej fimózy, pred chirugickým riešením rozhodne skúste kortikosteroidy, je to bezpečná metóda na riešenie fimotického kruhu. Samozrejme ak je už predkožka odpelená. Ja som 23 rokov nevedel stiahnuť predkožku ani bez erekcie, behom 8 dní som to stiahol bez erekcie a za 27 dní aj v erekcii. Dá sa to teda liečiť aj v dospelosti. Samozrejme keby mi to lekárka nechala vtedy na prirodzené odlepenie, nijaké kortikosteroidy by som asi nepotreboval.