Fimoza nutna obriezka?

nemo

teda fyzik, som sa rehotal ako kon :-))

ale obcas si treba vypit :-)

Aspon vidis, aky su ti "americki vedci" vynaliezavy, a ako nas budu oblbovat so znizenym rizikom nakazy pred HIV po obrezani. Potrebuju ludsku kozu na taketo stupidne vyskumy. By si sa cudoval, ze ludia su normalne schopni verit takejto stupidnej informacii a tvrdit, ze je to pravda. Na jednom fore, nechcem ho tu menovat, mi typek zablokoval IPcku po tom, ako som tam napisal, ze nech sa urobi test: vezmeme si 2 osoby jeden bude obrezany chlap a druha bude HIV pozitivna prostitutka, vyspia sa spolu bez ochrany, a budeme cakat, kedy sa u obrezaneho prejavi virus HIV...

Vies co mi tam na to napisali? Ze som blbec, a nemam trepat nezmysly...
Pritom, ked to davali v televizii, tak o tom hovorili, ako o novej prevencii pre virusom HIV, ale ako to moze byt prevencia, ked vzapeti niekto povie, ze to moze znizit riziko nakazy, lebo ta predkozka tam nieje...

Ja tieto biznis pribrzdene reci nepochopim, ale prichadzam na to, ze asi vela ludi je naozaj takych bezprostredne veriacich "vedeckym pracam", ze ked to uz v telke povedia, tak to je pravda a bodka...

co uz...

spektrometer

Re: nemo
Tak toto je skutočne sila. Myslím to video. Toto video by mali vidieť všetci rodičia ktorí uvažujú v zmysle módy posledných rokov nechať obrezať svoje dieťa ešte ako novorodenca. Bez anestézie. Lekári si myslia že dieťa necíti bolesť - nuž neviem ale keď to decko škrieka ako by ho zabíjali tak asi neškrieka z rozmaru.

Neviem prečo v súčasnosti keď je možné na špeciálnej živnej pôde namnožiť samostatné rastlinné pletivá alebo živočíšne tkanivá je nutné toľko "nových štepov" ľudskej kože.

nemo

A je to tu:
www.zdravie.sk

Zabudli tam dopisat, z coho pochadzaju tie kozne implantaty!!!

A pritom o tom hovorili v televizii, na jojke 10. 7. 2008 v novinach
"Na hojnie ran pouzili lekari muzsku predkozku..."

v reportazi sa dostali k novorodencom...

a tu v tomto clanku o predkozkach nieje ani len zmienka!!!

Co z toho vyplyva?
Treba tam dat ukazku, akym sposobom ziskavaju predkozku novorodencov,
kolko si od rodica vypytaju za vykonany zakrok, a este ho aj predaju...

hnusne a zavadzajuce spravy......

priklady:
www.jamd.com
video.yahoo.com
ani sa na to nemozem pozerat...

fyzik

Re: človek
Neviem akoto že ti to nejde s prstami, samozrejme záleží na konkrétnej polohe úzkeho miesta, priemeru, celkovo od geometrie. Ty to vidíš tak skús vymyslieť nejaký spôsob ko to budeš namáhať, podstatné je, aby bolo namáhané úzke miesto. Ak si myslíš, že pean by na to bol vhodný a ak by si si bol istý že sa dá tak roztiahnuť, kľudne to sprav s peanom.

Masť obsahujúca kortikosteroidy je napríklad DIPROSONE (0,05 hmot.% dipropionát betametazónu), je to registrované v SR, avšak existujú aj iné estery, napríklad valerát betametazónu (neviem v akom komerčnom preparáte sa nachádza ten). V podstate je to jedno ktorý použiješ, účinnou časťou molekuly je samotný betametazón. Ja som použil DIPROSONE.

Máš niekoľko možností ako sa k nemu dostať (je len na lekársky predpis), napríklad sa môžeš nechať od obvodnej odporučiť ku kožnej a nechať si to predpísať od tej (kožní to používajú na ekzémy, psoriázu a iné svinstvá a tak to dobre poznajú, je to bezpečné, aplikuješ to na oveľa menšiu polochu ako v prípade takého ekzému).

Iná možnosť je to kúpiť od distribučnej firmy, napríklad unitedpharmacies.com za asi 22,5 $ aj s poštovným do SR.

človek

No s tými prstami mi to nejako nejde a tú mastičku, ktorú si spomenul, jak by som sa k nej mohol dostať? Je to niečo konkrétne?

fyzik

Re: človek

Písal som v diskusii o nástroji pean, ale to sa týkalo prípadu s extrémne úzkym otvorom v predkožke. Pean sa dá použiť pokiaľ je otvor v predkožke tak úzky, že sa doňho nehajú vložiť dva prsty a naťahovať to prstami. Pean je totiž taký nástroj ako niečo medzi nožničkami a pinzetou, je to svorka ktorá má aretované polohy. viz google. Pokiaľ máš predkožku natoľko širokú, že ti ide stiahnuť i za erekcie, hoci s bolesťou, je zrejme tak široká, že pean sa ani tak nedá roztiahnuť, takže by ti moc nepomohol. Oveľa lepšie je použiť naťahovanie prstami. Vlož do otvoru v predkožke dva prsty a naťahuj to prstami. Pri kombinácií s kortikosteroidovou masťou by mohol byť výsledok veľmi sľubný.

človek

Ahoj fyzik, mam taký dotaz, potreboval by som trošku roztiahnuť predkožku, lebo pri stoporenom penise ju pretiahnem iba s bolesťou. V diskusii som sa dočítal, že sa na to dá použiť nástroj pean a tak som hľadal na internete. Našiel som ten predmet v rybárskych pomôckach, bude to vhodné??

fyzik

Re: lolo

Nenapísal si, či nemôžeš stiahnuť predkožku vôbec, alebo len v erekcii.
Zo zdravotného hľadiska je dobré mať stianuteľnú predkožku kvoli hygiene (v tom prípade stačí keď ide stiahnuť bez erekcie), no a v prípade sexu je to veľmi individuálne, niekomu môže vadiť nestiahnuteľná predkožka, môže bolieť, ak ide ťažko stiahnuť, môže sa pri sexe natrhnúť, poťom sa môže po zraste ešte viac zúžiť a pod. Iným ľuďom nemusí absolútna fimóza pri sexe robiť nijaké problémy. Samozrejme pri použití kondómu natrhnutie nehrozí. Dá sa to navliecť aj na penis s nestiahnutou predkožkou.
Oveľa väčší problém je, že ľudia s fimózou sa často vyhýbajú sexu. Oprávnene, ale to nieje riešenie. Je to následok fámy, že chirurgické riešenie je jediné. Elegantným príkladom takejto obete som ja, roky som sa vyhýbal akýmkoľvek vzťahom, pretože keď je človek zaľúbený, ťažko sa ovládne a vyhne sa sexu. V takejto situácií rozchod by bol tiež veľkou ranou na dušu. Preto som žiadne vzťahy nenaväzoval, čo však malo následky. Po vyliečení fimózy som samozrejme chcel začať normálne žiť vrátane žien. Avšak to, čo sa o zvádzaní a pod. naučili rovesníci posledných 8 rokov, sa ja učím až teraz, s 8 ročným oneskorením. Prakticky všetci majú predomnou náskok 8 rokov, čo je dosť veľké obmedzenie v boji s konkurenciou.

Preto rozhodne ten problém rieš ľubovoľným spôsobom, najskôr skús všetky neinvazívne postupy, kortikosteroidy + stretching a v krajnom prípade Z-plastiku, prípadnde v poslednom prípade čiastočnú alebo úplnú obriezku.

Po puberte sa nielen roztiahne, ale sa hlavne odlepí u tých, u ktorých sa neodlepila (pohlavné hormóny tomu napomáhajú). Avšak ak predtým niekto strhával ešte prilepenú predkožku násilím a natrhol ju, alebo sa to zapálilo počas toho "trápenia", mohlo dôjsť ku vzniku fimotického kruhu a skutočnej fimózy.