Fimoza nutna obriezka?

fyzik

Re: assys

Nejde o žiady vedľajší účinok masti.
Jednoducho samotný tvar žaluďa spôsobí, že predkožka sa za jeho nejširšou časťou udrží vlastnou pružnosťou. Časom sa predkožka ešte rozšíri. Nebude sa zachytávať, až keď bude úplne voľná. Ale problém v tom nejak nevidím, jednak že sa ešte roztiahne a jednak pokiaľ ťa neobmedzuje priemerom v erekcii tak ti môže byť jedno, či sa bez erekcie zachytí a musíš ju stiahnuť späť rukou alebo sa vráti samovoľne.

assys

Ahoj Fyzik,

Zase som tu, nevies mi poradit, ked si stiahnem predkozku v neertilnom stave, a potom ju chcem natiahnut s5, tak ju musim natiahnut rukami, sama sa nesklze, ma to tak byt, alebo je to nejaky zanedbatelny vedlajsi ucinok DIPROSONA??? Alebo mam zalud prilis suchu, ak tato moznost, nevies mi poradit, cim si ho natierat, nejake intimne mydlo, alebo nejaky krem.. Diki...

AssyS

fyzik

Re: baro
Žaluď zrastený s predkožkou ?
Keď si hovoril o tom, že bez erekcie ti to ide stiahnuť, znamená to, že prilepené to určite nieje.

Žaluď je normálne zrastený s predkožkou takou tenkou kožičkou zo spodnej strany - volá sa to miesto uzdička. Je to vysoko citlivé miesto a silne erotogénna zóna. Jediný problém tu môže nastať, že či nieje krátka. Každý ju má rôtzne dlhú, podstatné je iba to, aby nedošlo pri sexe k jej pretrhnutiu - silne to krváca. Takže by mala byť dosť dlhá na to, aby umožnila predkožku stiahnuť za žaluď aj v erekcii. Pokiaľ tak dlhá je, všetko je v poriadku.
Pokiaľ je krátka, napríklad pri erekcii nestiahneš predkožku, pretože uzdička ju drží, pri sexe bez kondómu by hrozilo jej pretrhnutie. Je viac spôsobov ako to riešiť, napríklad chirurgiké riešenie je frenuloplastika kedy sa proste toto prepojenie prereže. Je to jednoduchá ambulantná opreácia, neporovnateľne menej invazívna než obriezka. Ale najskôr by som to skúsil natiahnuť kortikosteroidmi a častým mechanickým namáhaním a keď nieje moc krátka, malo by sa to natiahnuť.

fyzik

Re : symona
Tabletky na znecitlivenie hrtana ?
V tom vám teda tu asi nikto neporadí (pardon ak tu niekomu krivdím).
My sa tu venujeme hlavne problémom s predkožkou a modernej liečbe.

baro

No ešte som sa v tej rýchlosti jak som to písal zabudol zmieniť o tom, že mám pravdepodobne žaluď s predkožkou zrastený a tak či nejaký zákrok nebude v tomto prípade aj tak potrebný??

fyzik

Re: baro

Pravdepodobne tvoj prípad je z tých najľahších prípadov fimózy. V tomto prípade rozhodne skús DIPROSONE, je veľmi vysoká šanca že ti pomôže.

Ja som mal v 23 rokoch celkom neretraktabilnú predkožku, nedokázal som ju stiahnuť ani bez erekcie, za 8 dní používania DIPROSONE 0,05hmot.% betametazon dipropionát 2x denne na najužšie miesto predkožky som stiahol v stave bez erekcie, prvýkrát v živote som videl svoj žaluď, vyčistil som to svinstvo pod predkožkou, a za 27 dní po začiatku liečby som dokázal stiahnuť predkožku v erekcii. DIPROSONE spôsobí nárast pružnosti inak nepružného väziva fimotického kruhu. Odporúča sa kombinovať masť s naťahovaním (dilatáciou). V tvojom prípade vlož do predkožky dva prsty a rozťahuj. K tomu to natieraj masťou a malo by to byť OK. Masť je na lekársky predpís, urológovia ju moc nepoznajú, ale kožní sú v tomto povoľnejší (poznajú ju, pretože sa používa aj na ekzémy, psoriázu a iné kožné ochorenia). Iná možnosť je ju získať napr. od medzinárodnej distribučnej firmy. Prečítaj si moje príspevky z minulosti.

Prajem ti veľa šťastia v liečbe, rozhodne nechoď rovno na chirurgický zákrok.

baro

Ahojte, chcel by som sa aj ja zmienit o mojom probleme a ziskat nejake info o tom ako by to bolo mozne najlepsie riesit. Podobne aj ja mam problem s pretiahnutim predkozky cez zalud, avsak to iba pri stoporenom penise. V opacnom pripade nemam ziadne takzkosti a to ani pri mierne stoporenom, ak to tak mozem povedat. Je mozne, ze by mi ta mast DIPROSONE pomohla?? Dakujem za vsetky reakcie

dzajo

RE: nemo dakujem ti za povzbudivé slova. Som z okr.Nitra. Chystam sa ist s rodicmi za tym dr.Sokolom.Myslim si, ze uz nic nenacakam. Ked som bol maly mal som asi 3 roky tak ma doktorka poslala na urologiu.
Tam mi lekar pretiahol predkozku. A potom sa mi to znovu zarastlo. Mozno aj to bola chyba, ze mi to robil. Mam z tej obriezky obavu. Velmi sa mi to nepaci. Ale ked ine riesenie momentalne neexistuje. Pojdem za tym panom doktorom a uvidim, co povie on.

tinka228

Fyzik ďakujem veľmi pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. Dnes idem s malým do poradne a uvidím čo mi povie lekárka. Už som sa však rozhodla, že mu to sťahovať nebudem.