Fimoza nutna obriezka?

tomasss

DIPROSONE ointment 0,05% betamethasone dipropionate ???? kde to kupim??? skusim to ak to pomaha,vlastne skusim vsetko

fyzik

Re: človek
Na masti je síce písané "prescription only medicine"(netuším pre akú krajinu by to malo platiť, možno pre Nový Zéland kde ju vyrábajú), ale všetko nasvedčuje tomu, že v USA by to nemal byť problém zohnať. Skúsil som hľadať nejaký ekvivalent slovenského zoznamu liekov na predpis na stránke ministerstva zdravotníctva USA, no nič také som za 5 minút nenašiel. Pravdepodobne by ti to tvoj kamoš mohol kúpiť v nejakej internetovej lekárni v USA a osobne ti to priniesť. Takých internetových lekární tam majú kopec, len si treba vyberať tie serióznejšie. (čo nemajú v sortimente iba viagru a podobné veci ale aj normálne lieky)

človek

Fyzik, v amrike sa da kupit ta mast bez problemov?? Lebo mam tam nahodou kamarata, a keby to slo, uz o mesiac by som ju mal doma a bez vselijakych komplikacii, teda ak to tam v pohode kupi. Tak stačí ak mu napíšem, že DIPROSONE 0,05% ? Bude to správne?

fyzik

Dĺžka liečby závisí od toho aký ťažký stav to je, napríklad ja som mal absolútnu fimózu a nevedel som stiahnuť predkožku ani bez erekcie a za 8 dní som ju stiahol bez erekcie a za 27 dní aj v erekcii.
Autori sa zhodujú že bezpečná liečba sa dá považovať tak max 2 mesiace a potom treba liečbu prerušiť.
(ja som na svoju liečbu použil po prepočítaní 7,5 mg čistého betametazónu)

fyzik

Čo sa týka aplikácie, natiera sa to dvakrát denne len to úzke miesto (stiahni pokiaľ sa dá a keď to už ďalej nejde tak to najužšie miesto ostane navrchu) malé množstvo, môžeš vmasírovať, alebo nechať voľne vstrebať. Zašpiní sa ti z toho aj žaluď, tomu sa nevyhneš a nevadí to. Naťahuj to vždy keď máš voľno, napríklad keď sa učíš na nejakú skúšku, prípadne keď čítaš niečo na internete, dokopy tak pol hodiny až hodinu denne. Naťahuj to len tak koľko to dovolí, nech to nenatrhneš, to by celú liečbu skomplikovalo. Pred aplikáciou to môžeš umyť vodou (zvyšky masti aj tak nejdú tak ľahko umyť).

fyzik

Samotné rozťahovanie síce funguje, ale trvá to oveľa dlhší čas (napr. pol roka až rok), hrozí väčšie riziko zápalu a pod. Samotná masť účinkuje oveľa rýchlejšie ako naťahovanie bez masti, tkanivo sa stáva pružnejším. Najrýchlejšia cesta s najlepšími výsledkami je preto kombinácia masti s naťahovaním. Masť ti zvýši pružnosť tkaniva a naťahovaním ho potom môžeš roztiahnuť na potrebný priemer.

Čo máš povedať doktorke aby ti to predpísala ? No, neviem čo je to za doktorka, keby si našiel spôsob ako by ťa mohla poslať ku kožnej, to by snáď bola cesta a tá by ti to predpísala.
Inak keby si jej povedal pravdu ? Napr. že v žiadnom prípade nesúhlasíš s nejakým chirurgickým riešením a že chceš vyskúšať nejakú novú metódu ? (ona sama si to môže overiť že taká metóda existuje, chce to len aby miesto večernej cigaretky si sadla k počítaču)
Iná možosť je potom tú masť proste objednať a obísť slovenské zdravotníctvo.

človek

Čau, prosím ťa, chcem sa spýtať, či je k tomu mechanickému rozťahovaniu bezpodmienečne potrebná tá masť a ako často, intenzívne a dlho by som mal to rozťahovanie robiť aby to malo nejaký účinok? A ešte, ak by som išiel ku doktorke pre recept, čo by som jej mal povedať, že na čo mi to je? Neviem, či mi to predpíše iba tak, že to chcem :) Opäť díky za pomoc

fyziks

Re: nemo

Nezablokoval ti tu IP nahodou Miro z fora neplecha.sk ? Lebo je to dost namysleny obrezany vol, tak som sa na to forum vykaslal. Dokonca som tam hodil odkaz na toto forum a ten debil mi ten odkaz vymazal a nechal zvysok nic nehovoriaceho textu - zevraj na svojej sukromnej stranke nema povinnost podporovat ine stranky. Proste chuj na n-tu.

Inak ked nieco v telke oznacia za serioznu vedecku pracu este neznamena ze ide o seriozny vyskum. Serioznu pracu od balastu mozno najjednoduchsie oddelit podla toho v akom casopise je to publikovane. Seriozne casopisy s vysokym impactom zasadne neuvadzaju neseriozne clanky - znicilo by im to povest. Ver mi ze je niekedy dost tazke publikovat nejaky clanok, prechadza to recenziou, stale to vracaju, chcu nieco upravit, napiklad doplnit dalsie merania a pod.

Ale ako som pozeral, je skutocne dost clankov z 2007 a 2008 roku ktore poukazuju na znizenie rizika prenosu HIV. Lenze za aku cenu! Predsa radsej nebudem spat s kazdou slapkou ktoru stretnem niekde na ulici ako by som si mal amputovat cast tela lebo mozno tym znizim riziko prenosu nakazy HIV v %. A u zien o ktore ja javim zaujem je vyskyt HIV 0,00000000 % :-)