Fimoza nutna obriezka?

fyzik

Re: peterkooo
Skus sa v lekarni spytat po nejakej masti na liecbu jaziev, myslim ze ta zhrubnuta koza je prave na mieste jaziev, ze.

fyzik

Re: laky 19
uz ked to pri curani boli, tak to znamena ze pri dialtacii (natahovani) to prehanas a vznikaju drobne trhlinky, ktore su nachylne na vznik zapalu, prave takyto zapal je jednou z pricin fimozy, vznikne zhrubnute jazvovite tkanivo, preto je bezpecnejsie kozu natahovat s pouzitim steroidovej masti

ciastocna obriezka je taka, kde sa odreze iba najuzsi kruh koze a zvysok sa zosije, takze ak je predkozka dost dlha, tak je zalud aj po zakroku prekryty bud cely alebo aspon jeho velka cast

laky19

robo 16 da treba stahovat ver tomu pomoze treba stahovat pokial ide a v teplej vode ale netreba kazdi den bo ked budes curat bude ta vtak bolet ver tomu mam skusenosti

peterkooo

ahojte mam treti mesiac po briezke ale len ciastocnej zda sa mi ze to este nieje celkom ok, koza je taka tvrdsia a akokedy tam bol este maly opuch. Ta tvrdsia koza mi vadi pri masturbacii a sexe. Co mi poradite, dakujem za odpoved

laky19

hmm.. bol som mali aj ja som mal zuzenu predkosku zacal som si stahovat asik v 10rokoch a teras mi ide kludne za zalut stiahnut. ked sa stopori ide troska taksie ale lepsie ako ten zaciatok proste prejde aj som mal s partnerkou sex a stiahne sa pri sexe sama a nemam okjolo toho komplikacie a aj vidrzim dlho ja bi som si nedal spravit obriesku !!!

yez

Cavte vsetci,nema tu niekto na predaj tu mast DIPROSONE, zeby niekomu ostala? Pred casom som si spyskal tiez miermu fimozu a uz robi hodne problemy, no a urlik by uz samozrejme len rezal! Som rad ze som narazil na toto forum :)
Len tu mast je trocha problem zohnat a nemam moc cas sediet u mojej koznej 5 hodin v rade a mozno mi to ani neda.
Radsej to od niekoho odkupim.
Takze ak to niekto mate a uz nepotrebujete tak pls,, budem vdacny.
Dikes. pa

lofofor

zdravim vsetkych, prave som objavil toto skvele forum a som skutocne prekvapeny, co vsetko som sa dozvedel... cely moj zivot ma trapi fimoza a teraz sa crta aspon nejaka nadej, ze by z toho nemusela byt operacia... mozem potvrdit, ze nasi urologovia dokazu jedine - poslat na obriezku a absolutne sa nezaujimat o podrobnosti... raz som dokonca navstivil v Bratislave urologa, ktory sa pozrel na listok od obvodneho (s diagnozou fimoza) a bez toho aby na mna pozrel zahlasil: "obriezka!" a poslal ma prec...

chcel by som sa spytat, ci by niekto z vas nechcel mast DIPROSONE predat, napr. ju uz nepotrebuje alebo bohuzial nepomohla.. bol by som nesmierne stastny...

fyzik

Re : Mišo

Hydrokortizón patrí tiež do tej istej skupiny látok a teoretickyby by pomôcť mal. Ale robili sa s ním experimenty, myslím že ešte niekedy v 70. alebo 80.-tych rokoch a aby dosiahli nejaký efekt, museli použiť dosť vysokú koncentráciu, myslím že okolo 1% ak si dobre pamätám. S tým potom súvisí aj riziko vedľajších účinkov. Neskôr sa vyvíjali syntetické kortikosteroidy ako clobetasol, betametazon ktoré pri oveľa menšej koncentrácii (0,05% - 0,1%) dosahujú lepšie výsledky.
Takže v podstate by to pomôcť malo, ale treba počítať s tým, že % úspešnosť je u hydrokortizónu menšia ako u moderných derivátov.
Píšeš, že obsah účinnej látky je 100 mg v 10g masti, teda 0,01%. To sa mi zdá dosť malá koncentrácia vzhľadom na to, že u oveľa účinnejšieho betametazónu sa používa 5 krát väčšia koncentrácia. Avšak za experiment to stojí. Normálne to natieraj a počas liečby rozťahuj. Možno sa nakoniec ukáže že aj voľnopredajné masti s nízkym obsahom kortikosteroidov môžu na toto pomôcť.
Ak sa to rozhodneš vyskúšať, daj vedieť či to funguje. Možno by stačilo zvýšiť frekvenciu dávkovania a tak kompenzovat nižšiu účinnosť a nižšiu koncentráciu.

jarro

mam zuzenu predkozku a kazdy vecer si ju prevleciem cez zalud v sprche... spociatku to hrozne bolelo ake ked som to spravil tri dni az sebou uz som si an to zvykol
teraz tio robim kazdy vecer v sprche a je to v poriadku