Fimoza nutna obriezka?

fyzik

Re: grps
Po okraj zaluda, no v tomto pripade to zrejme limituje dlzka uzdicky (taka koza zospodu zaluda ktora spaja predkozku so zaludom) a s predkozkou to moc nesuvisi. To musis vidiet ty. Ak je uzdicka dost dlha na to, aby sa predkozka v erekcii zmestila za okraj zaluda, nieje nutne, aby isla dalej. Kazdy ma inak dlhu uzdicku, jedine je podstatne, aby nebola tak kratka, ze pri zhrnuti predkozky za okraj zaluda v erekcii taha za sebou zalud smerom dole. To by mohla pri sexe prasknut, ale ani to nieje vazne. V erekcii ju ani ja nedostanem tak daleko za zalud ako bez erekcie. To je v poriadku.

fyzik

Re: mato01
V prvom rade zalezi na tom, co brani stiahutiu predkozky - ci je to preto lebo je uzka a neprejde cez zalud, alebo ci ju drzi kratka uzdicka - taky kus koze zospodu zaluda.
Ak je predkozka uzka, jedna sa o fimozu a v tvojom, teda velmi lahkom pripade by mali kortikosteroidove masti pomoct. Natiera sa to dvakrat denne male mnozstvo na najuzsie miesto, odporuca sa to miesto mechanicky natahovat, aby sa koza roztiahla, ucinna latka v masti by ju mala zmakcit. Vsetky detaily su v diskusii predtym, ale uznavam je to tu uz rozlezne na kopec stran, tak sa ti ani necudujem, ze sa ti to nechce citat :-)

Mast moze predpisat urolog, pripadne kozny (to iste liecivo sa pouziva aj na liecbu ekzemov a psoriazy), alebo si ju mozes kupit od nejakej distribucnej firmy, napr. uniedpharmacies.com (su spolahlivi kvalitou tovaru, ale si pletu Slovensko so Sovinskom), pripadne si mozes namiesat mast z cisteho dipropionatu betametazonu od napr. sigma-aldrich v koncentracii 0,05 hmot.%, ale hotovy preparat DIPROSONE u unitedpharmacies sa financne viac oplati.

P.S. obriezku som vylucil aj ja a preto som si vo svojom pripade pomohol mastou

grps

caute ja si v kludnom stave stiahnem predkozku normalne a pri erekcii len po konec zaluda dalej je to bolestive jedna sa tiez o fimozu alebo nie?

mato01

Ahoj.. mam zuzenu predkozku, v stoporenom stave ju stiahnem tak do polky ... odporucili by ste mi nejaku masticku alebo zajst k urologovi ??
Obriezku vylucujem...

fyzik

Re: eleanor
co sa da poradit - staci len roztiahnut, jedna moznost je natahovat to nasucho, ale vystavujes sa riziku trhliniek a zapalu- nasledneho zuzenia a ina moznost je nejaky cas aplikovat na to mast napr. diprosone a po niekolkych dnoch koza zmakne a natahovat to v zmaknutom stave. Myslim si, ze v tak lahkom pripade ako si ty by s ucinnostou nemal byt problem. Ja som nestiahol predkozku 23 rokov ani v normalnom stave a za 8 dni pouzivania diprosone som ju stiahol bez erekcie a behom 27 dni od zaciatku liecby aj v erekcii. Mast som aplikoval dvakrat denne na najuzsie miesto, ucinna latka dipropionat betametazonu 0,05% koncentracia. Pocas liecby som tu kozu aj natahoval. Mast ma aj protizapalove ucinky, takze aj ked by nejaka trhlinka vznikla, nemalo by sa to zapalit a tym dalej zuzit. Ale ani trhlinka by nemala vzniknut, lebo mast zvysuje pruznost koze.

eleanor

co mam robit ak si viem predkozku stiahnut za zalud v normlanom stave v pohode ale v stoporenom uz tazsie ale ide....co by ste mi poradili?diky