Re: mato01
V prvom rade zalezi na tom, co brani stiahutiu predkozky - ci je to preto lebo je uzka a neprejde cez zalud, alebo ci ju drzi kratka uzdicka - taky kus koze zospodu zaluda.
Ak je predkozka uzka, jedna sa o fimozu a v tvojom, teda velmi lahkom pripade by mali kortikosteroidove masti pomoct. Natiera sa to dvakrat denne male mnozstvo na najuzsie miesto, odporuca sa to miesto mechanicky natahovat, aby sa koza roztiahla, ucinna latka v masti by ju mala zmakcit. Vsetky detaily su v diskusii predtym, ale uznavam je to tu uz rozlezne na kopec stran, tak sa ti ani necudujem, ze sa ti to nechce citat :-)
Mast moze predpisat urolog, pripadne kozny (to iste liecivo sa pouziva aj na liecbu ekzemov a psoriazy), alebo si ju mozes kupit od nejakej distribucnej firmy, napr. uniedpharmacies.com (su spolahlivi kvalitou tovaru, ale si pletu Slovensko so Sovinskom), pripadne si mozes namiesat mast z cisteho dipropionatu betametazonu od napr. sigma-aldrich v koncentracii 0,05 hmot.%, ale hotovy preparat DIPROSONE u unitedpharmacies sa financne viac oplati.
P.S. obriezku som vylucil aj ja a preto som si vo svojom pripade pomohol mastou