Fimoza nutna obriezka?

fyzik

Re: f

Maže sa to dakrát denne na to úzke miesto, ktoré chceš roztiahnuť.
Stiahneš predkožku koľko ide a malo by sa ti to úzke miesto ukázať - tak presne to miest onamažeš malým množstvom masti.

Aplikáciu mast ije dobré kombinovať mechanickým namáhaním kože, teda dialtáciou. Prstami a pod. proste podľa toho ako je široká.

fyzik

Re: iveta

Z Vášho príspevku som rozumel toto:
Najprv to mal veľmi úzke, skoro nebolo vidieť žaluď, potom ste mu to mazali a začalo sa to rozťahovať a stiahnuť to ešte nejde alebo ste to radšej nasilu neskúšali.

Predkožka sa vyvíja prirodzene prilepená o povrch žaluďa (konglutinácia) a je to veľmi individuálne kedy sa odlepuje. U niekoho do 3 rokov (slovenskí lekári považujú za normu 3 roky), u iných aj do 17 rokov (dokázané napr. v USA).
Neviem čo je váš prípad, ale ak je to len zlepené, u malých detí prilepenie nieje problém, pretože pod prilepenú predkožku sa nedostanú baktérie a netvorí sa ani smegma (olúpnuté bunky kože), takže by sa to nemalo ani zapáliť. Čistiť priestor pod predkožkou treba až keď sa predkožka odlepí od žaluďa a môže sa tam všeličo dostať.

Iná situácia nastane, keď je už odlepená (je to individuálne kedy sa to stane), ale nejde stiahnuť pretože je jej koniec príliš úzky. Toto je fimóza a ešte aj tá môže byť čiastočne vrodená, alebo získaná ako následok zápalov. Takýto nečistený priestor potom môže spôsobiť že sa vnútri zhromažďuje špina a vznikajú ďalšie zápaly čo situáciu zhoršujú.

Predpokladám, že je to prilepené, ale to musíte vidieť vy, či vnútorná strana je oddelená, alebo to zvnútra drží.
Ak áno, na Vašom mieste by som s tým nič nerobil a počkal by som, kým sa to odlepí samo, alebo by som pokračoval v aplikácii masti až kým to pôjde stiahnuť úplne. Ale s citom.
V tejto fáze násilné strhávanie by mohlo viac uškodiť ako pomôcť - pravdepodobne pri ťahaní by popraskala koža v mieste kde začína byť prilepená - je to kruh po obvode žaluďa. To sa kedysi stalo mne. V tomto popraskanom mieste by mohlo dôjsť k zápalu a vzniku fibrózneho tkaniva fimotického kruhu a potom aj po prirodzenom odlepení by nešla stiahnuť práve kvoli tomuto kruhu. Ale aj na roztiahnutie toho kruhu sa používajú tie masti o ktorých hovoríme na tomto fóre a radikálne riešenie by sa malo voliť až po zlyhaní konzervatívnej liečby (bohužiaľ prax a slovensku je často iná a chirurgia sa volí ako jediná možnosť).

V súčasnosti sa teda vo svete odporúča so zlepenou predkožkou nič nerobiť, ak niesú nejaké komplikácie (zápaly a pod.)

Píšete že je tam akoby nejaká blana - nie náhodou zospodu uzdička ? Tá tam patrí, niekedy sa odstraňuje keď robí problémy.

Neviem, či som vystihol Vašu otázku, ale kľudne sa spýtajte ak som niečo nezodpovedal :-)

iveta

Mam problem s predkozkou u 3,5 rocneho syna.Ma fimozu,ani zalud mu nebolo vidno,upne zlepenu.Po aplikovani tej masti po 4 dnoch sa to pekne roztiahlo,otvorilo.Ale bojim sa s tym dalej daco robit,lebo to silne drzi.Neviem,ci to robim spravne,ale mam pocit ako by tam bola nejaka blana,alebo nieco take.Je to normalne?Neviem to ani popisat,ale viem,ze s tym musim nieco robit,inak budem musiet navstivit urologa na odporucanie obvodnej.Tak neviem,ci to nie je iny problem ako tu riesite.Diky.

fyzik

Re: milan771

Este snad tolko, ze predkozka nemusi pre erekcii sa sma stiahnut za zalud - to je individualne a zalezi to aj od jej prirodzenej dlzky. Bude to OK, ked pojde rukami stiahnut za zalud v erekcii a nebude skrtit penis.

fyzik

Re: milan771

Predkožu treba natiahnuť aby išla stiahnuť aj v erekcii. Keď sa ti zdá, že je dosť široká, liečbu ukonči. Ďalšia vec je, že nieje dobré viac ako jeden - dva mesiace (rôzne práce rôzne tvrdia) používať steroidové masti. Ale aj o tom by sa dalo diskutovať vzhľadom na malú koncentráciu.

Niektorí tu radia, že sa ďalej natiahne, keď ju budeš nosiť stiahnutú. Neskúšal som, ale znie to logicky, takže môžeš skúsiť, prečo nie. Teoreticky keby si si pod predkožku dal napr. chumáč vaty ktorý by ju stále napínal, aj to by mohlo pomôcť. Ale obávam sa, že vata by časom splaskla, takže nosenie stiahnutej predkožky sa mi zdá lepší nápad.

milan771

Fyzik si genialny, uz som neveril ze sa to bude dat urobit inak ako obriezkou. Len je tu maly problem. Kedy zistim ci som uz vylieceny a nepotrebujem masticku? Predkozka mi ide normalne stahnut za zalud no nie je to uplne jednoduche? Mam pokracovat v lieceni, alebo to bude take uz vzdy. Dakujem.

fimoza

čaute! dá sa vlastne ešte vôbec nejako dostať diprosone aj na slovensko??? veď myslím že už SK nie je na zozname ani na ich holandskej stránke...

grafik-adobe

Ahojte chlapci mal som tiež tento problem z uzkou predkožkou ...... kupil som si v lekarni voľno predajný takzvaný KOKOSOVÝ OLEJ stoji to okolo 300 Sk - 400Sk do 15€ to nie je veľa a stymto si to potierajte ma to aj liečive učinky pričom to bojuje aj s rôznymi bakterialnimy a infekčnimi špinami ktore sa nachadzaju na našich drobcoch ...... treba si aspoň dva krat denne umyvať naš penis pekne si stiahnuť predkožku ( ked vam to už pôjde) a s midlom alebo len tak vodou vyumyvať ..... a nebojte sa toho že je vaš žaluď citlivy ked si to budete umyvať často tka ako mate a budeme sa starať oňho tka ta citlivosť časom opadne :o) to asi všetko a mate ešte nejake otazky tak pište na môj mail nechodim tu často Dakujem