Fimoza nutna obriezka?

fyzik

Re: tomas8658

to co popisujes je zapal, balanitida

toto moze sposobit vznik fimozy

Co s tym ? No v podstate zlikvidovat zapal v prvom rade. Takze umyvat, ak mas nejake protizapalove masti tak ich mozes pouzit. Po vylieceni zapalu uvidis ci to zanechalo nejake nasledky alebo nie.

tomas8658

čaute , mam problem , mam 16 rokov , moj problem som nepovažoval za nutny , ale asi som robil zle. Minule ma štipala predkožka , a ked som bol na wc, išiel mi neprijemny zapach a biela tekutina z pod predkožky. Ked som sa kupal ,nedala sa mi stiahnut , lebo to štipalo , dnes ked ma problem prešiel, som si prekožku stiahol, najskor šla len po žalud , neskor aj viac, všimol som si že mam žalud prirasteny k predkožke, mal som tam aj bielu hmotu , ktoru som si čistil, pri erekcii , mi žalud netrčii , a neda sa mi ani stiahnut , proste nejde, neviem , či sa mam zdoverit rodičom alebo doktorke , a preto čakam na odpoved ktora by mohla moj problem vyriešiť, vopred dakujem.

lamatko

dakujem za radu šak ja to umývam stále ok ok, no a z tou Frenuloplastika ja už som aj predvolaný k urologovi. Len musím nabrať odvahu no. Bojím sa. Lebo ja mám aj priateľku a ja som jej to všetko povedal lebo neviem či by sa dal sex alebo iné veci. takže tak dakujem

fyzik

Re: lamatko

To, že sa predkožka za nejaký čas po umytí trochu lepí na žaluď môže byť spôsobené smegmou - je to práve tá hmota, ktorú treba čistiť. Sú to odumreté bunky kože zmiešané s vlhkosťou, bielkovinami atd. tvorí to dosť mazlavú hmotu. Na tom nič zlé nevidím. Keby si to niekoľko dní nečistil, nielen že by to začalo smrdieť, ale by tam toho bolo aj viac, bolo by to vidieť ako biely tvaroh, neskôr by sa to mohlo zapáliť, takto je to len v tenkej vrstve a je to priesvitné. Každému sa toho tvorí trochu iné množstvo, niektorým sa netvorí skoro vôbec, iným zase dosť. Tak to aj naďalej umývaj a je to OK.

Keď máš krátku uzdičku, tak sa to obyčajne rieši malým zákrokom, kedy sa uzdička prereže. Frenuloplastika. Neviem, či by na krátku uzdičku boli účinné kortikosteroidové masti. To by bolo treba vyskúšať. Ale frenuloplastika rozhodne nieje operácia ako obriezka. Je to skutočne len malý zákrok a sú prípady kedy si to ľudia prerežú sami (neodporúčam, môže to byť dosť prekrvené).

lamatko

chcem sa spýtať predkožku si pretiahnem aj pri erekci ale problém je to že mám krátku uzdičku a ked je v erekci tak predkožka sa stahuje za žalud a nedrží da sa to riešiť aj ináč ako zákrokom? A ešte další problém predkožku si stále stahujem a každý deň umývam ale predkožka sa trošku lepí na zalud. a ked ho umyjem tak po 20 min. zas. prosim o radu dakujem

iveta

Este raz dakujem za radu.Mate pravdu,zatial s tym nic nebudem robit.Neskor sa uvidi.Nemal zapalenu predkozku,ani nema s tym iny problem,ani neciti ziadnu bolest.
Ohladom uzlin bol na vysetrenie,boli v poriadku,aj zapalove parametre.Akurat hematologicka mi povedala,ze tie uzliny mozu byt aj s fimozy.Ale podla toho,co pisete,tak nema asi pravdu,ked ju este nemal nikdy stiahnutu,tak ani spina a bakterie sa tam nemali ako dostat.Vdaka.

fyzik

Re: Iveta

Prave u mna vznikla prava fimoza fimoza = nielen prilepena koza ale uzky prstenec fibrozneho tkaniva ktora nieje pruzny ako normalna koza a svojim priemerom zavadzia v stiahnuti predkozky.
Ako male decko som to mal tiez prilepene, lenze v tom case bola tiez vekova "norma" do kedy sa to malo odlepit a ked sa to dovtedy neodlepilo, lekarka naordinovala skusat to nasilu stahovat vo vode. Tak kazdy den mi to ako 3 rocnemu mama natahovala ako lekarka nakazala, ja som protestoval ako sa len dalo, vysledok bol, ze som si jednak vypestoval panicky strach z lekarov a aj tak sa to nepodarilo stiahnut. Lekarka hovorila ze ked to nepojde takymto mechanickym sposobom, ze to bude treba rezat. Potom sa to niekolkokrat zapalilo, zrejme pretoze pocas toho natahovania sa koza poskodila, predsalen male dieta ma jemnu kozu no a kedze rozhranie medzi odlepenou a neodlepenou castou ma kruhovy tvar, poskodena cast ktora sa zapalila bola tiez kruhova. Taketo zapaly tam v tom istom mieste vznikali este niekolkokrat a vysledkom bolo fibrozne zhojeny zapal a ako inak fibroticke tkanivo malo tvar kruhu (v miste byvaleho poskodenia koze). Trvalo mi dalsich 20 rokov kym som nasiel sposob ako to vyliecit a vyhnut sa chirurgickedmu zakroku - odstraneniu predkozky.

fyzik

Re: Iveta
Ako som uz pisal, pokial to ma prilepene a vzhladom na vek to je na 90% len prilepene, tak by som s tym nerobil nic, samozrejme to treba umyvat zvonka, ale stahovat to zatial netreba, pretoze na neodhalenom povrchu koze sa ani neodlupuju odumrete bunky, ktore tvoria smegma co by mohlo by vyvolat zapal. Toto hrozi iba pri nedostatocnej hygiene dospeleho muza s odlepenou predkozkou, ktory si to neumyva. Vzhladom na to, ze je to prilepene, toto sa netvori. Tiez sa do zlepeneho nedostanu bakterie.

O vyvoji predkozky Vam odporucam precitat tento clanok, ak Vam nevadi anglictina, je to pre verejnost, zrozumitelne pisany clanok skupinou americkych lekarov, ktori sa snazia vzdelat verejnost. Treba si uvedomit, ze v USA je obriezka novorodencov dost bezna zalezitost a zalezi na rodicoch ci to chcu alebo nie. Tak je mrzacenych kopec nevinnych deti. Tu sa snazia tito lekari objasnit mnohe famy o obriezke o jej vyhodach a pod. Je tam pekne popisany anatomicky vyvoj predkozky a ako sa individualne odlepuje. Uvadzaju tam ze do 3 rokov sa odlepi u 90% mozem len dodat ze tieto cisla sa lisia geograficky, totiz som pozeral rozne statistiky a tam to bolo pekne vidiet. Ale podstata je zachovana - individualita vyvoja. Vacsine sa odlepi do 3 rokov, niekomu v 17 rokoch.

Ked boli zvacsene uzliny, zrejme mala doktorka podozrenie na nejaky zapal. Ale ked predkozka nieje zapalena, by to nemalo suvisiet s tym. Keby bola zapalena, dost by to bolelo, bola by velmi citliva na dotyk, a zretelne cerveny koniec. (poznam na vlastnej skusenosti). Ak si chete byt ista tymi uzlinami, chodte na vysetrenie.

fimoza

prosiiim da sa nejako dostat diprosone na slovensko ked uz nie sme v zozname krajin na stranke unitedpharmacies?????? nie je aj nejaka ina spolocnost co posiela aj k nam??? uz som snad pregoogloval co sa dalo ale nic rozumne som nenasiel...dakujem

iveta

Dakujem za odpoved.On este nikdy nemal stiahnutu predkozku,takze ma prilepnu podla vsetkeho.S to mastou sa zalud trochu odhalil,ale viac som nedokazala.Bojim sa,aby som neurobila nieco zle,ak by som to nasilu stahovala.Ta blana myslim,ze nie je uzdicka,tak potom neviem co to je.Doktorka ma poslala na urologiu s tou fimozou,lebo ma uzliny v slabinach,vraj mozu byt aj z tej fimozy,Zatial som nebola.Uz vazne neviem,co mam robit,zatial na urologiu nejdem.Ved podla mna to ma prilepene.Neviem,ci mam v tom stahovani pokracovat,alebo nie.Aky mas nazor fyzik?Krvne vys.kvoli uzlinam boli ok.Vdaka