Re: Iveta
Ako som uz pisal, pokial to ma prilepene a vzhladom na vek to je na 90% len prilepene, tak by som s tym nerobil nic, samozrejme to treba umyvat zvonka, ale stahovat to zatial netreba, pretoze na neodhalenom povrchu koze sa ani neodlupuju odumrete bunky, ktore tvoria smegma co by mohlo by vyvolat zapal. Toto hrozi iba pri nedostatocnej hygiene dospeleho muza s odlepenou predkozkou, ktory si to neumyva. Vzhladom na to, ze je to prilepene, toto sa netvori. Tiez sa do zlepeneho nedostanu bakterie.
O vyvoji predkozky Vam odporucam precitat tento clanok, ak Vam nevadi anglictina, je to pre verejnost, zrozumitelne pisany clanok skupinou americkych lekarov, ktori sa snazia vzdelat verejnost. Treba si uvedomit, ze v USA je obriezka novorodencov dost bezna zalezitost a zalezi na rodicoch ci to chcu alebo nie. Tak je mrzacenych kopec nevinnych deti. Tu sa snazia tito lekari objasnit mnohe famy o obriezke o jej vyhodach a pod. Je tam pekne popisany anatomicky vyvoj predkozky a ako sa individualne odlepuje. Uvadzaju tam ze do 3 rokov sa odlepi u 90% mozem len dodat ze tieto cisla sa lisia geograficky, totiz som pozeral rozne statistiky a tam to bolo pekne vidiet. Ale podstata je zachovana - individualita vyvoja. Vacsine sa odlepi do 3 rokov, niekomu v 17 rokoch.
Ked boli zvacsene uzliny, zrejme mala doktorka podozrenie na nejaky zapal. Ale ked predkozka nieje zapalena, by to nemalo suvisiet s tym. Keby bola zapalena, dost by to bolelo, bola by velmi citliva na dotyk, a zretelne cerveny koniec. (poznam na vlastnej skusenosti). Ak si chete byt ista tymi uzlinami, chodte na vysetrenie.