Osobny priestor vo vztahu

Príspevok v téme: Osobny priestor vo vztahu
malan

ludia chcel by som polozit do plena otazku, ako by to podla vas malo fungovat vo vztahu, co sa tyka sukromia a delenia casu medzi partnera a seba. Ci je sebectvom mat vo vztahu isty osobny priestor. Na uvod spomeniem ze aj z tohto fora aj z mojej skusenosti pocujem mnoho o paroch, ci uz manzelskych alebo partnerskych, kde dvaja travia vsetok volny cas spolu, ale aj o paroch kde travia co najviac casu spolu ale samozrejme nechavaju si priestor aj pre individualne zaujmy. pytam sa aj preto, lebo tento problem sa tyka aj mna osobne. Najme v poslednom case az prilis a doslova ma tato vec trapi. Ide o to ze moja priatelka (neviem ci je to laska alebo naviazanost) chape vztah akoze musime VSADE, doslova VSADE ist spolu, byt spolu kazdy den co najviac hodin (aj ked spolu este nebyvame) a ak aj spolu nie sme tak chce co najviac telefonovat alebo aspon komunikovat cez socialnu siet. Ja sa s nou citim prijemne, a som s nou skutocne rad, ale (neviem ci je to hriech) ja mam naopak taky nazor, ze pre zdravie vztahu je dobre ak dvaja maju aj ine zaujmy, ci konicky a niekedy si dopraju nejaku aktivitu aj sami. Jasne ze nic nesmie byt pre partnera uzavrete, to znamena, ze ak napr. rad hram basketbal, tak si niekedy zahram s kamosmi, niekedy s priatelkou. Mna uz potom premahaju vycitky svedomia, pretoze ona tvrdi, ze ak s nou nechcem byt co najviac a co najdlhsie a nechcem s nou robit vzdy vsetko, tak ju nemilujem:-( mozno to o mne poviete aj vy, ale nie je to celkom tak, ja sa s nou citim dobre, veru mi riadne chyba ked nie som pri nej a citim ze mi na nej zalezi. Ja s nou chcem byt co najcastejsie, nie som proti venovaniu vsetkeho mozneho partnerovi, ak treba aj obetovat sa aj ked sa mi nechce niekam ist. Neviem. Posudte sami, budem vdacny za kazdy Vas nazor, ako to ma byt vo vztahu. Lebo si teraz pripadam kusok ako sebec, ale co robit, ked Vam proste ten druhy nedopraje ani dychat, a niekedy chce dokonca za vas aj rozhodovat...

fiona22

ahoj:-), nedá mi nereagovať na túto tému. To ako si opísal svoju priateľku- všetky jej nedostatky, mi pripomína mňa pred pár rokmi, takže sa viem vcítiť do jej situácie. Ja som si svoje chyby dlho nevedela pripustiť a nárokovala som si na svojho priatela ako on na teba. Neustále scény, hádky, citové vydieranie. To som bola ja.Dlho som sa správala, tak, že to nechápal piateľ, ale ani okolie.Pritom mi nedával žiadny dôvod na moje správanie. Zistila som, že je to preto, lebo mu neverím, a mám o ňom pochybnosti, napriek tomu, že nič zlé nespravil. Začalo mi postupne na ňom vadiť viac a viac vecí, ale nechcela som si pred sebou priznať, tak som podvedome- nevedome vyhľadávala dôvody na hádky, scény a potrebovala som neustále dôkaz o tom, že ma miluje. Bola som ako trafená. Jednoducho nebol ten pravý,milovala som ho, ale nehodili sme sa k sebe. Až keď som si to uvedomila a rozišla sa s ním- aj pre jeho dobro, bola som konečne kľudná. Potom prišiel muž,ktorého neskutočne milujem a viem že sme pre seba stvorení- sme spolu 5 rokov, zobrali sme sa a ešte ani raz sme sa vážnejšie nepohádali a ja nemám najmenší problém ak chce ísť s kamošmi von- pretože som si ním istá.. Takže myslím, že správanie tvojej baby je podobné- neverí ti, nie je si tebou istá, hľadá dôvody na hádku- a to sú všetky predpoklady k rozchodu. Otázka- budeš to ďalej naťahovať, alebo rýchlo strhneš náplasť?

mind

Prepáč, ale tvoja priateľka by mala riadne padnúť na "hubu", aby už konečne pochopila, že to nie ty máš bojovať o ňu, ale ona o teba. Tvrdí, že keď niekam chceš ísť, tak ju nemiluješ a podobne..Neboj, ona veľmi dobre vie, že ju miluješ a ako ti je už dávno jasné len ťa vydiera. A to si nenechaj, pretože si ťa zjavne absolútne neváži a si pre ňu iba hlupáčik, ktorý nakoniec aj tak stále ustúpi. Postav sa k tomu ako chlap a ukáž jej, že aj ty máš svoje hranice.

malan

cavte. Tak ja teda urcite nie som idealny chlapec, kopec chyb mam a urcite som jej neraz tiez ublizil, ale verte mi, vzdy ma to mrzelo a aspon som sa snazil nejake tie chyby odstranit. Ale idealny zdaleka nie som, na tom sa zhodnime:)
elsa5.5: tak rad by som tomu veril ze je do mna zamilovana, len niektore jej spravanie vo mne vyvolava pochybnosti. ano zeny sa niekedy aj nahnevaju, aby nieco dosiahli, ale neviem ci az tak. Aaaaa kebyze vidim, ze ju robi neskutocne stastnou, ze je pri mne kazdy den co najdlhsie, kebyze jej oci ziaria, kebyze na kazdy den od lasky vymysli nieco pekne pre nas, tak sa s najvecsou radostou obetujem, a budem s nou kazdy den. Ale ked vidim po viacerych dnoch aj u nej nervozitu, pdorazdenost, vycitky, ak uz nejde rozhovor tak vycitky ze vraj sa nemam s nou o com bavit a pod. tak potom je na mieste uvaha, ze asi to citi podobne ako ja, len to nechce pred samou sebou priznat. Takze tak. A ten snubny prsten nie je zly napad:) len musim na seba priznat, ze na to uz mam prilis vela pochybnosti:( musi sa to nejako utriast vsetko a vyriesit, potom uvidime. Horsie vsak ze ja coraz viac zacinam uvazovat nad rozchodom, pretoze aj vdaka tomu, ze to tu rozdebadovat sa na veci zacinam stale viac a viac pozerat realne. Ale nechcem sa prenahlit, minimalne vecer sa snou chcem porozpravat, navrhnem jej v com som ochotny ustupit, v com nie, proste este to tak nenecham. Uvidime ako zareaguje, a podla toho sa zariadim. ale traz si zial vypla telefon, takze tazko sa k tomu rozhovoru dostaneme.....
Inak vam ale prajem prijemny den, co uz ine sa da robit, nervozit sa?

elsa5.5

malan tvoja frajerka je do teba veľmi zamilovaná a to že s ňou niekedy nechceš byť vníma ako odmietanie,žiarli tak Ti musí vyvolávať to je jej dôkaz o tom že ťa miluje :) je to choré vysvetli priateľke že je to normálne ked chceš byť aj s kamarátmi a ona tiež môže ísť niekam s kamarátkami a potom sa zasa stretnete,alebo jej daj zásnubný prsteň a bude mať istotu :D:D:D

jajka001_

hlupe dievca, nici si vztah
malan, tusim vcera ci predvcerom som isla busom a jeden chalan tam vysvetloval cez mobil frajerke presne toto, ze sa musi ucit na skusku, ona nanho naliehala ze sa stretnu, on ze nie, ze sa ide ucit, ze nech nanho necaka, a ona stale a stale...nebol si to ty?

rony26

v podstate s tebou manipuluje od zaciatku, mozno to zacalo nevinne, postupne vsak skusala co si moze dovolit a vyustilo to do takychto extremov ako tu popisujes...no mozes byt aspon rad, ze sa ti otvorili oci i ked neskor...je plno takych (ci uz muzi alebo zeny) co sa prebudia az v manzelstve a tam sa uz tazsie manevruje
je pekne, ze sa s nou o tom stale snazis rozpravat a zmenit to, ale bude to tazke...ona si na to zvykla, vyse troch rokov ta ovladala, takze by sa to obrazne dalo prirovnat k zavislosti...trojrocnu zavislost nevyliecis za tyzden ani mesiac...chce to postupne kroky a hlavne s tym musi byt dotycna osoba stotoznena, ani alkoholik ci fajciar sa z toho nedostane ked to sam nebude chciet...lenze s nou je tazko, ked ma stale pravdu...chcelo by to nejaku osobu, najlepsie nezaujatu, voci ktorej ma vsak tvoja priatelka urcity respekt a ta by si vas mohla vypocut a zohrat rolu akehosi mierotvorcu...ide o to aby jej niekto otvoril oci, kedze tvoje argumenty a postoje neakceptuje

Weva

uprimne - pride mi chore pri kazdej somarine sa vyhrazat rozchodom... Povedat "ak toto urobis fakt ma nahnevas/vytocis ma/zranis" atd je ine, ale "ak toto urobis tak som s Tebou skoncila!"??? Co ine ako vydieranie to je?

Vsak jej je jedno ak by to skoncilo?

Podla mna tu nie je o co bojovat ak sa nezmeni.

Daj jej cas a ja si myslim, ze ak Ta naozaj lubi a potrebuje a len je rozmaznana, ci skusa kde su hranice, tak po par dnoch/tyzdnoch si uvedomi ako velmi jej chybas. Teda nerozchadzala by som sa, len povedala, ze toto uz takto nejde, ze Ty pri nej nadalej stojis a chces ju ale potrebujes dychat.

Ak to nie je schopna prijat tak uprimne - lepsie byt sam ako s takou zenou.

Excita

Pocuvaj malan, este k tej skuske, to som teraz docitala... toto je absolutne neunosne, preboha kde ona zije, vo vakuu??
Vies co? Ona si je absolutne ista tym, aky si dobrosrdecny a kalkuluje presne s tym. Ze jej nechces ublizit. Len preto si tak dovoluje. To je des. taka zena ti nema pravo vycitat, ze jej nevies prejavit lasku alebo ze ju nemilujes... ved predsa z jej strany je to co za laska? Co je to za lasku, ked milovanemu cloveku zakazuje ist na SKUSKU!!!! Ved cim uspesnejsi a spokojnejsi si ty, tym viac by mala byt aj ona. Mala by sa praveze tesit z tvojho rozhodnutia, ze si to nakoniec chces opravit, mala by ta povzbudit, usmiat sa a povedat, ze je stastna, ze ma takeho cielavedomeho priatela. Ale ona reaguje ako 5 rocne decko, ktore ked nedostane svoju hracu, sa rozplace na plne hrdlo.

Excita

Malan... teda ty mas sakra dobru trpezlivost, to sa musi uznat :-)
Nezelam vam to absolutne vobec, ale ked raz sa nedajboze rozidete a ona bude mat "normalneho" chlapa, asi az vtedy si uvedomi, ze to, co mala v tebe, NIE JE samozrejmost a ze si to mala extremne vazit. Normalny chlap by uz davno zutekal pri takej zenskej. Ty mas extremnu trpezlivost, takze nech sa dievcatko cim skor spamata, ked o teba nechce prist.

Sue..

fuuha, tak to uz je ine kafe to s tou skuskou...chlape ja ta normalne obdivujem,ze mas s nou tolko trpezlivosti...aj ked co clovek nespravi,ked niekoho lubi..ale ja sa absolutne nedivim,ze z teba unikaju sympatie k nej, ako si sa vyjadril...a takymto sposobom sama zabija aj lasku ktoru k nej citis...uprimne,pokial sa nezmeni tak neviem podla mna taky vztah je na figu ,ved vztah je vec, na ktorej treba pracovat,vyvija sa a treba mat kusisko tolerancie jeden k druhemu to je jasne,ale nie,ze jeden bude ustupovat vo vsetkom a este ho partner bude komandovat za vsetko co neni podla jeho predstav...z toho ako pises je vidiet,ze velmi chces aby sa to urovnalo, ale nechaj teraz ju nech zabojuje o vas vztah,neda sa ist hlavou proti muru a ak ona nema zaujem zamysliet sa nad sebou a zmenit veci,ktore sa vo vztahu proste nerobia tak neviem ci ma dalej vyznam snazit sa...ked nie je vola na druhej strane tak sa mozes aj na hlavu postavit...sorry,mozno som velka pesimistka, ale tak to jednoducho vidim