Osobny priestor vo vztahu

Príspevok v téme: Osobny priestor vo vztahu
malan

ludia chcel by som polozit do plena otazku, ako by to podla vas malo fungovat vo vztahu, co sa tyka sukromia a delenia casu medzi partnera a seba. Ci je sebectvom mat vo vztahu isty osobny priestor. Na uvod spomeniem ze aj z tohto fora aj z mojej skusenosti pocujem mnoho o paroch, ci uz manzelskych alebo partnerskych, kde dvaja travia vsetok volny cas spolu, ale aj o paroch kde travia co najviac casu spolu ale samozrejme nechavaju si priestor aj pre individualne zaujmy. pytam sa aj preto, lebo tento problem sa tyka aj mna osobne. Najme v poslednom case az prilis a doslova ma tato vec trapi. Ide o to ze moja priatelka (neviem ci je to laska alebo naviazanost) chape vztah akoze musime VSADE, doslova VSADE ist spolu, byt spolu kazdy den co najviac hodin (aj ked spolu este nebyvame) a ak aj spolu nie sme tak chce co najviac telefonovat alebo aspon komunikovat cez socialnu siet. Ja sa s nou citim prijemne, a som s nou skutocne rad, ale (neviem ci je to hriech) ja mam naopak taky nazor, ze pre zdravie vztahu je dobre ak dvaja maju aj ine zaujmy, ci konicky a niekedy si dopraju nejaku aktivitu aj sami. Jasne ze nic nesmie byt pre partnera uzavrete, to znamena, ze ak napr. rad hram basketbal, tak si niekedy zahram s kamosmi, niekedy s priatelkou. Mna uz potom premahaju vycitky svedomia, pretoze ona tvrdi, ze ak s nou nechcem byt co najviac a co najdlhsie a nechcem s nou robit vzdy vsetko, tak ju nemilujem:-( mozno to o mne poviete aj vy, ale nie je to celkom tak, ja sa s nou citim dobre, veru mi riadne chyba ked nie som pri nej a citim ze mi na nej zalezi. Ja s nou chcem byt co najcastejsie, nie som proti venovaniu vsetkeho mozneho partnerovi, ak treba aj obetovat sa aj ked sa mi nechce niekam ist. Neviem. Posudte sami, budem vdacny za kazdy Vas nazor, ako to ma byt vo vztahu. Lebo si teraz pripadam kusok ako sebec, ale co robit, ked Vam proste ten druhy nedopraje ani dychat, a niekedy chce dokonca za vas aj rozhodovat...

talentmania

Pane boze chlapce to co si chovas na pleciach?Preco by nemohla ona ustupit a na znak jej lasky ti povolit ist na tu skusku?Vlastne ty sa jej co doprosujes ty sam vies co je pre teba najlepsie normalne nie ze ty mas nervy ale uz aj ja mam nervy co som si to tu precitala ach:D(
Dievca zlata co by dali ine baby mat takehoto chlapca teda budem verit tomu co tu citam nevidim nazor tvojej priatelky.Normalne by som jej zavolala a povedala by som jej par teplych slov xi xi.No ale starat sa ti do tvojho a jej zivota nemozme sam sa musis rozhodnut ako dalej hlavne ti drzim palce a asi aj pevne nervy.Nepochopim taketo mlade blbe kravy sprepacenim co vlastne ona este chce ale ak niesi dost dobry tak nech si najde ineho kt.toto bude tolerovat.Prepac ale uz aj ja mam nervy fuuua

xy:)

malan, poviem to tak, ako to vidim ja - tvoja priatelka je rozmaznana. pokial nema vsetko co chce a tak ako to chce, je zle. je prirodzene, ze kazdy potrebuje priestor vo vztahu a ak ti ho neda, dlho s nou nebudes, lebo ti z nej prepne v bedni.

malan

inak ak niekoho bude iritovat, ze tu tolko vypisujem, vopred hovorim, ze nemam sa velmi s kym poradit a vykecat, kedze o vecsinu kamaratov som prisiel. S tymi ostatnymi sa da radit, ale tiez nie vzdy. takze preto pisem sem... Vdaka za trpezlivost

malan

normalne zo mna unikaju sympatie k nej kusok po kusku zo dna na den. Ja mam tiez svoje chyby a je ich dost. No neviem ako to bude dalej, zatial mi vase rady pomahaju. Fakt vam dakujem...

malan

nechcel som tu uz dalsie negativne veci na priatelku pisat, ale toto musim:( dnes sme sa pohadali aj na tom, ze ja mam v piatok opravnu skusku z jedneho predmetu. Ide o to, ze mam zatial dobre znamky, len A a B, ako aj minuly semester a chcel by som to skusit na cerveny diplom. tento semester som vsak dostal jedno E a tak som aj priatelke spominal, ze ma to stve, a ze by som chcel opravit. Neskor, ked som jeden opravny termin nestihol, som jej v takom prechodnom stave upokojenia povedal, ze kaslem na to, vsak nie je iste, ze by sa mi podarilo takyto znamkovy trend zachovat aj v piatom rocniku. Ale vcera som zistil, ze v piatok vypisali dalsi termin na tuto skusku, a tak som zmenil nazor, proste mi to neda, chcem skusit lepsiu znamku. Samozrejme ona sa nastvala, ze stale menim nazory, ze si nestojim za svojim, ze tam nepotrebujem ist. Nastvala sa preto, lebo by som tam stretol vraj spoluziacky. No a potom prislo toto obligatne: ak pojdes na skusku, skoncila som s tebou...ja si trvam na svojom, ze chcem ist, ale ona to nadherne manipuluje tak, ze ja vraj som sebec a nie som ochotny ustupit a neist na tu skusku, pretoze skuska mi je vraj prednejsia ako ona (priatelka). Ze ci som normalny, ze toto pre nu neurobim, ze nepojdem na skusku, ze ju nemilujem. Ja trvam na svojom, ale ona uz az do placu ide a ja potom trochu stracam podu pod nohami, lebo nerad ludom ublizujem...ale v tomto nepopustim. Bude to tuhe veru. aj som jej povedal: ty sa pytas, kde je moja laska, ak ja niesom ochotny vzdat sa opravnej skusky, ale ja sa pytam, kde je TVOJA laska, ked mnou takto manipulujes a vydieras. Odpovedou bola sprska zlosti ze co to hovorim, ze ona nemanipuluje ani nevydiera, len chce vediet, co som pre nu schopny atd. No a potom, ze ona takto nechce zit, a ze mi to vrati, ze si tiez bude robit co chce. Pritom ja si robim co chcem? fakt uz neviem, toto speje k rozchodu, lebo ak znovu neustupim, pochybujem ze ona ano. A ak by aj povedala, okej, ustupujem, chod si, potom by mi to dlho dlho pripominala a vycitala, ako ona vtedy a vtedy musela ustupit. Neriesim, lebo uz chytam fakt nervy........Normalne milujem, ale chytam nervy a pochybujem, ci v takomto vztahu to moze ist dalej. Ale s nou sa rozist bude tazke, ked sa teraz takto sprava.....

malan

Weva: tak aj ona vie mat dobre dni, vie mi povedat pekne slovo, vie ma povzbudit, vie vymysliet nieco pekne pre mna.... Ale ked si spominam, ci niekedy ustupila, obetovala sa pre mna, neviem si spomenut:(

malan

inak aby ste si nemysleli ze som slepy, ja si niektore veci, ktore tu pisete aj uvedomujem, minimalne tak poslednych zopar tyzdnov, mozno mesiacov, ale nechcem jej to takto vyklopit, ze: ty si detinska, urazliva, egocentricka atd. Ja som jej daval a aj davam stale v duchu sancu, nie ze sa zmeni cela, nemusi sa menit ona ako osoba, len nech zmeni spravanie ku mne aspon postupne, a mozme byt spolu. Ale normalne zacinat pochybovat tak trochu. Uvidime podla dalsich dni. Clovek by sa aj snazil, aj by doloval lasku vo svojom srdci, ale je to stale tazsie a tazsie...Dakujem za prispevky

malan

ahojte. Tak veci sa uz vyvijaju, ja dnes spravam k nej tak ako som povedal, a ako ste to tu vlastne napisali aj vy. Spomenul som jej, ze ja znesiem iste spravanie len odtial potial, co najcitlivejsie (neviem ci sa mi to podarilo) som jej povedal, ze to co robi, je citove vydieranie a manipluacia, a ze ja niekedy ustupim rad, ale inokedy zase musi ona. A ze si v tomto budem stat za svojim, a ze len a len ja mam o sebe rozhodovat v urcitych veciach. takze som to povedal a.....a sme rozhodani. Takze tak. Vecer s nou budem mat vaznu rec, snazim sa byt aj tolerantny aj citlivy ale aj razny a priamy, no uvidime ako sa to vyvinie..
Excita: No ved prave, ja viem, ze ked sa stane ze chalan dievca udrie, oklame, nesplni nieco co slubi apod. taaaak to jednoznacne musi prejavit nejake usilie a aj to vyzehlit. Lenze ona za taketo vazne veci povazuje v podstate KAZDE, aj akekolvek male previnenie. a preto si mysli, ze pri kazdom, dokonca aj vymyslenom previneni (vobec nic zle neurobim, len ona tvrdi ze ano) sa mam takto doprosovat a zehlit. Ja jej hovorim, keby si vo vaznej veci sa aj ofucala, a v menej vaznej odpustila, tak nepoviem, ale stale sa ofucavat a cakat na moju snahu???? Takym ludom asi tazko vysvetlis no. Takze tak. nak boli medzi nami aj take situacie, kde som musel zehlit pravom, a nic nebolo krajsie pre mna ako sa snazit. Takze tak. Dakujem za drzane palce. Len uz kusok zacinam pochybovat o nasej spolocnej buducnosti:(