Osobny priestor vo vztahu

Príspevok v téme: Osobny priestor vo vztahu
malan

ludia chcel by som polozit do plena otazku, ako by to podla vas malo fungovat vo vztahu, co sa tyka sukromia a delenia casu medzi partnera a seba. Ci je sebectvom mat vo vztahu isty osobny priestor. Na uvod spomeniem ze aj z tohto fora aj z mojej skusenosti pocujem mnoho o paroch, ci uz manzelskych alebo partnerskych, kde dvaja travia vsetok volny cas spolu, ale aj o paroch kde travia co najviac casu spolu ale samozrejme nechavaju si priestor aj pre individualne zaujmy. pytam sa aj preto, lebo tento problem sa tyka aj mna osobne. Najme v poslednom case az prilis a doslova ma tato vec trapi. Ide o to ze moja priatelka (neviem ci je to laska alebo naviazanost) chape vztah akoze musime VSADE, doslova VSADE ist spolu, byt spolu kazdy den co najviac hodin (aj ked spolu este nebyvame) a ak aj spolu nie sme tak chce co najviac telefonovat alebo aspon komunikovat cez socialnu siet. Ja sa s nou citim prijemne, a som s nou skutocne rad, ale (neviem ci je to hriech) ja mam naopak taky nazor, ze pre zdravie vztahu je dobre ak dvaja maju aj ine zaujmy, ci konicky a niekedy si dopraju nejaku aktivitu aj sami. Jasne ze nic nesmie byt pre partnera uzavrete, to znamena, ze ak napr. rad hram basketbal, tak si niekedy zahram s kamosmi, niekedy s priatelkou. Mna uz potom premahaju vycitky svedomia, pretoze ona tvrdi, ze ak s nou nechcem byt co najviac a co najdlhsie a nechcem s nou robit vzdy vsetko, tak ju nemilujem:-( mozno to o mne poviete aj vy, ale nie je to celkom tak, ja sa s nou citim dobre, veru mi riadne chyba ked nie som pri nej a citim ze mi na nej zalezi. Ja s nou chcem byt co najcastejsie, nie som proti venovaniu vsetkeho mozneho partnerovi, ak treba aj obetovat sa aj ked sa mi nechce niekam ist. Neviem. Posudte sami, budem vdacny za kazdy Vas nazor, ako to ma byt vo vztahu. Lebo si teraz pripadam kusok ako sebec, ale co robit, ked Vam proste ten druhy nedopraje ani dychat, a niekedy chce dokonca za vas aj rozhodovat...

Bartas

ahoj malan,

celkovo po prečítaní si príspevkov od iných užívateľom mi nedovolí len s nimi ticho súhlasiť, nemám čo už k totmuto dodať,
jedine tak trocha OT, spomínaš cyklistiku, to ma zaujíma =) ok ti to neprekáža odkiaľ si ? západné slovensko a okolie čo ja viem trnavy ? ak nie tak na dubničáku by sme sa vedeli stretnúť a dať pojazd spoločne ? =)

držím palce ku skúške, ukončiť školu s červeným diplomom ti prajem.

drž sa chlape

ta3

osobny priestor, kedy sa venujeme sami sebe, svojim konickom a duchovnemu rozvoju je velmi dolezity pre harmonicky rozvoj osonosti a vztahu tiez, lebo ak stagnuje jednotlivec, stagnuje a strada aj vztah, ak nam nie je poskytnuty, tazko sa nam dycha, dusime sa, zaciname byt nespokojni a vo vztahu obmedzovani, nestastni

z jej strany nejde o ziadnu lasku, ale o manipulaciu, citove vydieranie, Vas vztah je chory, vobec sa ku sebe nehodite, cim skor ho ukoncite, tym lepsie pre obidvoch, z toho vsetkeho, co si nam o Vasom vztahu povedal, nevidim najmensiu sancu, zeby ste mohli byt spolu stastni a je dobre, ze si si vselico pouvedomoval (mozno aj vdaka tomuto foru) skor, nez ste sa zobrali, lebo rozchod potom by bol ovela zlozitejsi a vobec nemusis mat zly pocit, alebo sa citit sebecky, osobny priestor je naozaj dolezity aj zo zdravotneho hladiska, ak nam je upierany, nastupuje nespokojnost, ktora moze vyustit za do depresii

vanilka12

lenže ty to takto nevyriešiš :), pretože ona potrebuje prísť na to sama, inak to nezistí a stále sa budete točiť dokola..nevravím, aby si sa s ňou rozišiel, len aby si nechal rozhodnúť ju a nechal riešenie raz aj na nej, nech si uvedomí, čo robí tým zbytočným vydieraním. Lenže ak sa bojíš, že ťa naozaj chce nechať a ty to nechceš, tak to aj tak nespravíš.

vanilka12

ani mne už nedá nereagovať, prepáč, ale ty mi prídeš na nej závislý presne tak isto ako ona na tebe. Možno si to už konečne začal riešiť, ale toto už nie je tolerantnosť, pretože ak neideš na rodinnú oslavu, stratíš priateľov a uvažuješ nad tým, že nepôjdeš na skúšku, tak to je naozaj sila a ani ty nepremýšľaš zrovna racionálne, buď si tak slepý, alebo tak strašne na ňu naviazaný, že jej to dokážeš odpúšťať. Obaja sa len bojíte rozísť a ostať sami. Nie je to normálne a ty by si mal aspoň skúsiť to, že jej povieš, ak ti dá zase uplne nelogické ultimátum na rozchod, povedať jej, tak dobre, urob to a odísť. Buď sa s tebou naozaj rozíde a aspoň budeš vedieť, prečo robila takýto cirkus (to čo spomínala fiona), alebo ostane s tebou aj naďalej a sama sa ospravedlní a príde na to ako sa správala. Vyhráte obaja tak či tak. Len mám pocit, že ty toto nie si schopný spraviť, pretože sa doplazíš ako poslušný psík za ňou zakaždým aj keď si uvedomuješ, že máš pravdu. My tu ťažko posúdime ktorý z vás má "väčšie právo" byť urazený, lebo vás nepoznáme a nepoznáme ani názor druhej strany.

malan

jajka001_: tak ja som sem uz raz prispieval, ale to bolo este davnooo asi pred dvoma rokmi a tykalo sa to niecoho uplne ineho, slo o zdravotne problemy. Takze ja som to urcite nemohol byt. Ale tak je jasne, ze nie som sam, kto ma take problemy.....

jajka001_

jeden chalan tu mal dve ci tri temy s podobnou tematikou - priatelka stihacka, vsetko mu vycitala, stale musel odprosovat - najprv ma napadlo ci si to zas nie on, ale ty mas trochu iny styl pisania. skusim tie temy pohladat, ak najdem dam sem odkaz, mozno ti to pomoze.

malan

Fiona22: zaujimavy prispevok, samozrejme vsetko je mozne, aj to co pises. Co sa tyka mna, mozno to je blby postoj, ale ja ak by som vedel ze so mnou nie je stastna a nemozem s tym nic urobit, nedokazal by som ju drzat nasilu pri sebe. A ak by som videl ze hoci je s niekym inym, ale STASTNA, tesil by som sa s nou, bez ohladu na to, ze ja by som trpel, ze som o nu prisiel. Tak neviem, uvidime ako sa to vsetko vyvinie, ale v jednom mas pravdu. Nemal by som to veru natahovat, najme nie ak bude jasne, ze my dvaja byt spolu nemozeme. Ale ja este stale sa nedokazem uplne vzdat myslienky, ze ak nieco este urobim, tak to pojde. Ale tentoraz uz viem, ze sa musi k tomu povestnemu niecomu pridat aj ona. Tak uvidime ako sa k tomu postavi. Mne na nej naozaj zalezi, takze nebudem na nu hnusny, normalne jej poviem co si myslim a aj popripade navrhnem to, co som uz spominal aj tu, zdoraznim co je pre nas dobre a z coho neustupim, pretoze viem ze je to dobre aj pre nu. Verim ze aj ona niecim prispeje k nasmu dobru a pojde to. Inak som rad ze mi pomahate orientovat sa v tejto situacii...

Katka87

Nechapem, preco by si si nemohol zahrat basketbal s kamaratmi. Tvoja priatelka ta psychicky vydiera, hoci si to zrejme neuvedomuje a ani to nemysli zle. Ma inu predstavu o vztahu. Mali by ste sa o tom porozpravat a vyjasnit si to.