pekný deň, dlhšie ma isté veci doma zarazili, no nevenovala som im zvýšenú pozornosť, teraz už to došlo do takého štádia, že len uvažujem, či som vadná ja a stav aký v rodine panuje je v podstate bežný, normálny. Alebo je to trochu na hlavu. Hlavný problém, okrem množstva iného (čo tu už rozoberať nebudem) sa týka varenia. Chcem sa vás opýtať, ženy, matky ... ako sa u vás doma varí? Je to podobne ako u nás? ... že mama varí vždy len o 4-pol 5 poobede (celý deň je doma), len preto, aby jej chlap keď príde z práce aby mal čerstvé? pritom ja so sestrou "hladujeme", teda vieme si vziať niečo pod zub, i navariť, lenže už keď mame prispievame z nášho sirotského na stravu, tak nám dosť málo zvýši, aby sme si varili aj niečo zvlásť (vzhľadom na to, že si platíme internát, školu, lieky, oblečenie, hygienu - prosto všetko ostatné). A okrem iného aspoň u mňa riešim problém s výrazne chudou postavou, chcela by som pribrať a viem, že treba jesť v pravidelných intervaloch 5-6x denne - no proste v našich podmienkach to nevychádza. Keby sme si so sestrou varili zvlásť, tak neviem či by nám peniaze ostali aj na to ostatné. Je to ako začarovaný kruh, nijako z neho vyjsť von sa nedá. ... a napríklad dnes na mňa mama kričala že som zjedla posledný rezeň čo bol v chladničke zo včerajška. ja už mám zo všetkého taký pocit, akoby som nemala právo doma jesť. je mi blbo.. a hlavne teraz keď mám skúškové, ze potrebujem trochu kľudu-ako napriek.
domácnosť, varenie - matka, chlap, deti ...
aj mne sa az rozum pozastavuje ze ako moze byt taka nemala uraz na hlave.A prave este ako citam tvoje prispevky tak sudim ze si sikovna taka vdacna vies setrit a tak dalej moze byt len rada ze ste take ake ste ved by som jej dopriala aj ine deti kt.by jej same vylepili par faciek chodili sa flakt chlastat chodili poza skolu ....
Moze byt len vdacna ake ste naozaj nerozumiem smutne :0(
chodte ku starkej uz aj teraz. vasa mama zrazu zisti ze nema z coho financovat frajera.
ja viem, babka je iná, tá sa každému snaží pomôcť, keď môže, akurát keď bola mladá, a mala časté záchvaty (epilepsia), tak nechodila pomáhať mojej mame - preto jej to aj stále moja mama vykrikuje a možno sa takýmto spôsobom chce pomstiť aj nám, už len vychádzajúc z jej slov: "ani mne mama nikdy nepomáhala, všetko som si sama zaobstarala" ....
strašné niečo :((
by som tomu jej frajerovi vyžrala chladničku a basta
ak si sikovna tak si pracu najdes a potom nemusis hnet ist do podnajmu tak potom chojte ku starkej nebudete im na optiaz mozes jej prispievat na ten najom ked uz budes pracovat budete si varit svoje alebo vam starka uvari ak by este vladala a urcite by vam nebrala od huby ze nechajte aj co to starkemu by si nakupila ty tolko aby bolo dost kazdemu
sa mamicka pekne pomylila,,nemoze vas ani z domu vyhodit, lebo budete oficialne este nezaopatrene deti ak budete nezamestnane, teda vsetko len do tej 25. ..ako pri takomto pristupe z jej strany, by som sa asi nekunala podat na sud ziadost..esteze mam normalnych rodicov, ktori by mi dali aj z posledneho krajca,..
no áno, povedala, že len čo dokončíme školu, už nebude povinná sa o nás starať, že máme vypadnúť z domu.... No zatiaľ sa mi rysuje hneď práca, i keď to nie je isté. Ak sa podarí bude dobre, nájdem si nejaký nájom, a ak nie,...ja netuším čo potom...
jajak do 25. ani tu socialku nedostane, lebo pravne ju posudzuju spolu aj s mamou a ta v hmotnej nudzi nie je..
skoncis skolu, pracu si nenajdes, budes zit zo socialky - mama ti jest neda, vyhodi ta na ulicu?
na to vyzivne mate plne pravo..je to trocha na hlavu, ale ked rodic neplni svoje povinnosti..aj ked skoncite skolu a nebudete mat 25. tak vam na urade prace povedia, ze nemate narok na ziadnu davku..nezamestnanecku, lebo ste absolventky, ani davku v hmotnej nudzi, lebo do 25/alebo nez si najdete pracu/ vas su povinni zivit rodicia, jedine co vam do 25. ostane, je to sirotske a ona uz nedostane ani tie rodinne, este riesenie je odstahovat sa, respektive vobec nechodit domov z intraku a tym ju poziadat, aby vam rodinne davala na zaplatenie intraku..pretoze rodinne su na prave taketo veci: skola, internat, cestovne do skoly...