domácnosť, varenie - matka, chlap, deti ...

Príspevok v téme: domácnosť, varenie - matka, chlap, deti ...
malina25588

pekný deň, dlhšie ma isté veci doma zarazili, no nevenovala som im zvýšenú pozornosť, teraz už to došlo do takého štádia, že len uvažujem, či som vadná ja a stav aký v rodine panuje je v podstate bežný, normálny. Alebo je to trochu na hlavu. Hlavný problém, okrem množstva iného (čo tu už rozoberať nebudem) sa týka varenia. Chcem sa vás opýtať, ženy, matky ... ako sa u vás doma varí? Je to podobne ako u nás? ... že mama varí vždy len o 4-pol 5 poobede (celý deň je doma), len preto, aby jej chlap keď príde z práce aby mal čerstvé? pritom ja so sestrou "hladujeme", teda vieme si vziať niečo pod zub, i navariť, lenže už keď mame prispievame z nášho sirotského na stravu, tak nám dosť málo zvýši, aby sme si varili aj niečo zvlásť (vzhľadom na to, že si platíme internát, školu, lieky, oblečenie, hygienu - prosto všetko ostatné). A okrem iného aspoň u mňa riešim problém s výrazne chudou postavou, chcela by som pribrať a viem, že treba jesť v pravidelných intervaloch 5-6x denne - no proste v našich podmienkach to nevychádza. Keby sme si so sestrou varili zvlásť, tak neviem či by nám peniaze ostali aj na to ostatné. Je to ako začarovaný kruh, nijako z neho vyjsť von sa nedá. ... a napríklad dnes na mňa mama kričala že som zjedla posledný rezeň čo bol v chladničke zo včerajška. ja už mám zo všetkého taký pocit, akoby som nemala právo doma jesť. je mi blbo.. a hlavne teraz keď mám skúškové, ze potrebujem trochu kľudu-ako napriek.

malina25588

samozrejme, žeby sa to dalo ísť k babke, veď stále nás volajú k sebe. Len nám to príde také, akoby sme ich obťažovali, dosť si prežili aj oni cez život, tak im nechceme byť na príťaž, žeby sa museli starať. Oni si už svoje deti vychovali, tak nech si oddýchnu... a koniec koncov, už aj tak študovať dlho nebudeme, ja rok, sestra 4. A potom sa uvidí, ale keby to bolo už maximálne neúnosné, možno by sme zvážili situáciu... ale kým sa ešte dá vydržať, tak to "kvázi" zvládame,...no je pravda, že nás to dosť trápi, celkovo ako fungujeme... Keby sme mali nejakých 15 rokov, tak by sa to asi takto riešilo - k starkým, ale teraz vzhľadom na náš vek mi to príde nie veľmi vhodné ....

talentmania

Inak pisala si nieco o starkej a knej by sa vam nedalo prestahovat ale mamu by som tiez dala na sud a zatial by ste boli u starkej?Alebo by sa to nedalo?

jajka001_

a kde by byvala inak hm? vies co, dajte ju na sud, nech vam plati vyzivne. to nie je normalne co robi. zavolajte na nu socialku.

talentmania

Tak to je teda krkavcia mater normalne by som jej dala jednu vychovnu alebo by som jej zavolala a vysvetlila by som jej ako sa ma starat o vlastne deti juj

malina25588

jajka

no veď ničím, a keď sa jej to sestra snažila nejako vysvetliť, či ona nie je povinná takisto na nás prispievať, tak mama odvetila, že platí za nás byt, vodu,.... (ako nájomne, že tam my dve bývame)

malina25588

áno presne tak, všetky bločky za nákup si necháva, vyratúva a potom ešte zvyšok od nás pýta. Vdovský nemá, pretože pred jeho smrťou sa s ním rozviedla. Len my ako deti berieme sirotský.

jajka001_

a ona berie este aj vdovsky, vsak?
normalne mi je z takeho pristupu zle. chapem ze ludia nemaju peniaze a setria kde sa da ale aj tak

vevericka

pockat to akoze ona si pise, ze co ste vsetko vy dve minuli a este od vas zvysok dopyta??? mozno by jej nezaskodilo ten zakon pohodit, nech sa spamata..ja chapem, ze asi nemate vsetci dokopy peniazi nazvys, ale pytat si od vlastnych deti a vyratuvat im, co minuli je na hlavu a protizakonne

malina25588

vevericka:

prídavok na dieťa si ona necháva - to jej dávame "akože na tú stravu" ...a potom doplácame zvyšok, ak celková suma za stravu presiahne výšku prídavku.