Prírodná kozmetika

jankaaaaaaaaa

tak avokadovy oplej.. ale citala si si niekedy zlozenie nejakych kremov ci gelov umyvacich alebo samponov? mam pred sebou piling na tvar z alverde, a okrem ineho obsahuje aj alkohol, aluminium, pca, gumu, glycerin....

jankaaaaaaaaa

tak avokadovy oplej.. ale citala si si niekedy zlozenie nejakych kremov ci gelov umyvacich alebo samponov? mam pred sebou piling na tvar z alverde, a okrem ineho obsahuje aj alkohol, aluminium, pca, gumu, glycerin....

geekygirl7

jankaaaaaaaaa:
Pokiaľ viem, tak Alverde je prirodna kozmetika, to znamena, ze neobsahuje synteticke konzervanty, farbiva, vone, mineralne oleje - pouziva len rastlinne zlozky(okrem nejakych vynimiek - med apod). Iná vec je, ze vsetky zlozky nepochadzaju z bioprodukcie. Ale to nemeni nic na tom, ze je to prirodna kozmetika. Napr. taky avokadovy olej je stale prirodny, aj ked nie je bio.

sidi

ja zo svojej skusenosti odporucam cenovo trochu vyssiu radu,znacku Dr.Hauschka.Jej ucinky su bezkonkurencne,plet vyzera okamzite a trvalo lepsie.Tyka sa to aj dekorat.kozmetiky.Nikdy by som neverila keby som sama nevyskusala. ostavam jej verna.

jankaaaaaaaaa

loksa: mala by si si prestudovat co znamena originalny BIO CERTIFIKAT a ako vyzera. nejde len o slovo bio. pretoze ak ma kozmetika BIO originalny certifikat, znamena to ze, 95% zloziek v danom vyrobku pochazdaju z originalneho BIO ekologickeho polnohospodarstva!!! teda, ze vsetky tie zlozky boli vypestovane bez pouzitia chemickych postrekov a konzervacnych latok. tak isto vo vyrobku sa nenachadzaju ziadne konzervacne latky, parabeny a pod!!!!
kdezto klasicka "prirodna" kozmetika ako aj alverde! obsahuje len prisady a vytazky z rastlin! teda v skutocnosti taky vyrobok moze obsahovat asi tak 0,5% niecoho prirodneho
takze najprv si ty nieco nastuduj o skutocnej prirodnej kozmetike a potom poucuj

loksa

Dovolim si zvyraznit v jankinom prispevku slovo CERTIFIKAT :) je dobre si vygooglit konkretne certifikaty, lisia sa povolenym obsahom bio-prirodnych-neprirodnych latok, konzervantov atd. Samotny napis BIO na obale nestaci :) ten totiz uz niektorych znaciek *prirodnej* kozmetiky moze znamenat, ze to uzasne telove mlieko obsahuje asi tak 1% nejakeho oleja v bio kvalite :)
A inak.. tiez mam dobre skusenosti a Alverde :)