dobry den, pred 3 dnami som si zlomil clenok, dali mi dlahu a cakam na sadru, ale zda sa mi ze je to cim dalej tym horsie, ked lezim na posteli tak sa to da ale ked sa postavim na barle tak citim nenrmaly tlak na zlomeny clenok, priam sa neda vydrzat... je to normalne ?! stalo sa uz nikomu nieco podobne ?
Strasne bolesti zlomeneho clenku...
Ked som mal zlomeny clenok, pri lieceni mi zafungoval wobenzym.
Zdravím Vás všetkých :)
Skúsim sa opýtať o rady, možno niekto má skúsenosti.
Pri futbale sa mi stal úraz po vyklbenom členku som bol prevezený do nemocnice na RTG zistili že mám zlomeninu lateralneho malleolu/ vonkajšia strana členku. Bol som na operačnom zákroku kde mi to zrekonštruovali 7dierkovou dlahu, podľa toho usudzujem že na šroboch nešetrili a tiež ich je 7 :D v nemocnici po operácii som bol 3 dni prevez pravidelne každý deň.Pustili ma domov a išiel som k p. chirurgovi po 3 dňoch na prevez no posledná noc utrpenie trpnutie, tlak, bolesť...ako náhle dali dlahu dole vedel som kde je problém, že opuch narástol o dosť viac a to robilo komplikácie tlačilo na zafačovanu dlahu. V nemocnici mi predpísali lieky na opuch, ktoré som dostával jednu tabletu denne, liek Aescin vulm a tak som to mal užívať naďalej. Doktor mi odporučil 3x denne a to je prvá otázka na vás,keďže som čítal že odporúčaná dávka týchto tabliet je 1 denne a neviem, či s toho očakávať vedľajšie účinky. Ale akceptujem keďže opuch je viac než dosť veľký. A druhá otázka je, ešte mi predpísal vodičku Tanin alkohol 3%..ževraj si to mám poliať 3 krát denne, ale tiež som sa dočítal, že si tým polievaju skôr ranu na zahojenie tam mam ešte kramličky, len mje kazal aby som si to daval na nart z vrchu a štichy/kramličky sú z boku nad členkom s tým problém nemám to sa hojí fajn :) a nasledujúca návšteva resp. prevez a vyberanie kramličiek až za 7 dní čo sa mi zdá aj dosť bez kontroly, alebo prevezu.
Všetkým, ktorý si prešli podobnou situáciou, alebo majú s tým skúsenosti ďakujem za rady :) poprípade keďže neviem, či to tu funguje a ľudia reagujú, môžte odpísať aj na email solcansky.m20@gmail.com
Ďakujem za rady, tipy, triky a Váš čas o prečítanie ;)
S prekvapením som zistila, že niektorí po zlomenine si užívajú Wobenzym, ale nikto pri tomto neuviedol či mal užívať po úrade Fraxiparin. Súčasné užívanie tychto liekov sa neodporúča...
Príspevok ešte z roku 2011 :D Tlak a pichanie v v nohe po preložení z vodorovnej,kľudnej polohy do zvyslej je normálne, je to len kvôli tomu že sa tam nahrnie krv...Po pár dnoch to už bude lepšie ;) Ja mám problémy kvôli vnútornej i vonkajšej zlomenine členka už pol roka...Teraz som bola tiež na operácii, a vyzerá to tak že mi to konečne dali dokopy :) ....Už len vydržať a dať zase dopohody pohyblivosť pomaličky ...
Ty to mas takto operovane a mas na tom pevnu sadru?? Wobenzym pomaha a nezabudni na vela zeleniny a ovocia :)
Petra za aký čas? u každého je to iné predsa každý organizmus je iný inak sa zlomeniny, nárazeniny a podobne hoja... :) Ale keď človek začne brať enzýmy, tak tá doba liečenia sa dá až o polovicu skrátiť čo teda z môjho pohľadu nie je ale že vôbec zanedbateľné
Mne tiež pomohol wobenzym, mala som poriadne opuchnutý clenok po nehode, spadla som zo schodov. Bola som velmi "sikovna" :/ Dosť to bolelo, bola som aj u lekara zosnímkovat, ale nastastie som clenok nemala zlomeny, ale iba udrety.
Petra ako dlho to môže trvať? to je dosť rôzne podľa toho v akom stave je celkovo telo a imunita, pretože tá má na svedomí to ako sa rany hoja, ako opuchy miznú a všetky tieto veci okolo toho, nie je to len tak :)
Martina pri liečení čoho? aký si ty mala problém? Mne furt nejde do hlavy to, že za aký čas pomôže dostať sa človeku z problémov, že mu pomôže sa zotaviť, že koľko to asi tak môže trvať..