Ako posilnit imunitu bez liekov?

Dobromila44

Ja som skusala vsetky prirodne sposoby, veľa sportujem, otuzujem sa, jem ovocie, zeleninu, ale casto som aj napriek tomu bola chorá, uz som fakt nevedela, čo robit. Kamarat mi potom odporucil enzymy, ze nie su dobre len na imunitu, ale aj na veľa dalśich problemov. Neverila som, ale ked som ti vyskusala, bola som prijemne prekvapena. Uzivam wobenzym a už ani zdaleka nebyvam tak casto chora ako predtym

krtko7

hm. Je pre mňa zaujímavé čítať niektoré komentáre, keďže som si týmto problémom prešla. Mnohí ako vidím si neuvedomujete aké dôležité sú lieky na liečbu imunity. Že s nejakými doplnkami sa z tohto problému nedá vylízať. Toto je problém pri ktorom treba zakročiť rázne a liečiť ho čo najskôr :)

Veronika879

hnoklli smutné na tom je, že doplnky tento problém nedokážu vyriešiť, proste nemajú takú silu, väčšinou len podporujú, ale liečiť nevedia, takže v takomto prípade nedokážu veľa narobiť.
nabuso, stravu upraviť samozrejme treba, ale nesúhlasím s tým čo si napísal, že lieky zhoršujú. Ide o to vybrať si lieky správne, zamerať sa na zloženie a opak bude pravdou ;)

mladazena

No ak je oslabená imunita tak to sa predsa týka celého tela. je to predsa základná telesná funkcia. Na to len nejaké jedny lieky alebo nejaké doplnky výživy určite nestačia. Podla mňa treba človeka postaviť na nohy a to sa dá len celkovou liečbou. Samozrejme mám na mysli prírodnú lebo chémia od doktora to telo zas len hodí na kolená. Najlepšia je asi celostná medicína lebo tá berie človeka so všetkým čo k nemu patrí teda aj psichika a nielen telo. Keď nič iné je dobré aspoň sa poradiť s odborníkom čo má človek robiť sám aby sa mu imunita zlepšila.Napíš doktorke Albertovej možno ti dá dobrú radu je to odborníčka.

nabuso

ˇYiadne iné ako strava neexistuje-cvikla.-ale nie zas vela....a všelič o možne ,pozri si.
Leky dlhodobé zhoešuju .

nabuso

ˇYiadne iné ako strava neexistuje-cvikla.-ale nie zas vela....a všelič o možne ,pozri si.
Leky dlhodobé zhoešuju .

hnoklli

Ja na posilnenie imunitu užívam doplnky Imunax, koré sú na prírodnej báze a maju na môj zdravotný stav naozaj vznikajúce účinky. Vrelo odporúčam. Pre viac info link: imunax.sk

svetlanna7

BJ enzymove doplnky su lacnejsie ako Wobenzym. Ano, to suhlasim. Lenze prave to je rozdiel. Je rozdiel ked clovek berie len nejake doplnky, ktore su urcene len na podporu imunity a nemaju nejake preukazatelne ucinky a je rozdiel ked berie liek, ktory je primarne urceny na liecbu imunitu a zaroven aj na jej posilnenie. Mnoho ludi si neuvedomuje aky je rozdiel medzi doplnkom a liekom, co je z mojho pohladu velkou chybou

otazky

AIDS je príklad sekundárnej imunodeficiencie. Existujú aj primárne. Napríklad taký SCID (ťažká kombinovaná imunodeficiencia).

BJ

Este k tym doplnkom, ktore pomahaju -

inak to chcem povedat,ze za oslabenou imunitou, najcastejsie byva, nefunkcne, zamorene hrube crevo, a celkovo oslabene travenie, teda pecen, vylucovacie orrgany, a hlavne teda crevo. Cize ocistou creva najviac posilnite imunitu. A casto to byvaju aj prave parazity, ktore su tam pritomne, ktore rozladuju a nicia to crevo, tak ze je po case znicene, alergicke, a je tam nerovnovaha (stolica je vlastne vzdy rozladena co sa mikrobiologickej rovnovahy tyka - to sa vtedy neda odstranit ani upravou stravy... pomozu az dlhsie a pravidelne posty).

Ale spat k doplnkom.

Doplnky dost pomozu, zdvihnut imunitu, ale ako vravim, vyliecit sa telo musi samo.
Su to kolostrum, probiotika spolu s prebiotikami (najlepsi je v tomto smere Larch Imunogalactan), betaglukany,
pomoct s imunitou mozu aj enzymi, ktore sa beru nalacno, aj obycajny bromelin z ananasu, popripade zmesi zivocisnych enzymov, ake ma aj wobenzym, ale ten nerad doporucujem, lebo je predrazeny (je to vsak liek, teda schvaleny medicinou, ale asi 3x drahsi, nez doplnky enzymov, na podobnej urovni)

Pomoct moze aj otuzovanie, ale to je dost nasilne, nie kazdy to dobre zvlada. A tanec... a bozkavanie. :)