ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
ahojte, tiez mam ten problem, ale vacsinou ma chyti vecer, resp. cez volno, proste vtedy, ked viem, ze nikam nemusim ist. Ked poviem kamoske, co vsetko dokazem naraz zjest, neveri mi. Zasmejeme sa na tom a ja si poviem, ze to nie je este take vazne, ze este sa vzdy zmestim do S-ka (aj ked trci vsetko:-)), a ze od zajtra nejem sladkosti. Ale opat sa vsetko opakuje...takze? Takze mam problem. Viem. A viem aj to, ze si za to mozem sama, proste v tomto nie som dost silna, ale postupne a pomaly sa to musim naucit. Musim!!!!! Musim sa naucit mat pevnu volu. Pretoze je to len a len o tom.
Ahojte, konecne som nasla skupinu, ktoru som hladala. Totiz, prejedanie sa, nutkave, boze, poznam od puberty. Suvisi to s hormonmi??? Neviem. Bojujem roky, ale vzdy sa dostavi zachvat. Citim sa ako alkoholicka, asi by som sa nemala dotknut potravin, co ma rozjedaju. Pomaha mi iba disciplina, ale na druhej strane, potrebujem sa na zdravy rezim vzdy psychicky vyladit. Stalo sa mi, ze som mala normalne depku pocas ,,dobreho jedenia". Ake mate skusenosti vy ostatni? Chcem sa naucit jest normalne, ale neviem,ci to este ide. Mam pocit, ze po niektorych potravinach akoby som zrazu chcela hrozne zrat [no fakt].
PS: Riesil to niekto s lekarom, tento problem?
kissable.. prave som si precitala tvoj prispevok a ani nevies ako ti rozumiem. Strasne by som potrebovala s niekym pokecat. Je to paradox, mam okolo seba tolko ludi, ale neviem kto z nich by ma pochopil. Ludia co si tym samy nepresli ti nevedia dat radu, ktora aj naozaj funguje. To je, akoby ja co som nikdy nevzala cigaretu do ruk zacala niekomu vykladat, ze sa proste musi zatat a skoncit s tym a ze nechapem co na tom vidi. Mame som sa s tym raz zdoverila, lebo podla mna ona ma na tom tiez svoju zasluhu. Uz snad od 11r. ma buzeruje s tym, ze mam tucne stehna a jak su mi vsetky nohavice uzke. neznasam nakupovanie. vzdy sa strasne hnevala, ak som doma pojedla dajake sladkosti, tak som ich vzdycky dokupovala.. ale nechape, ze moj problem je v tom, ze zjem cokoladu. moj problem je v tom, ze ked nikto nie je doma, chyti ma neuveritelny pocit slobody, pojem vsetko mozne, pomiesam gebuziny a je dobre.. akurat ze to preslo do toho, ze mam z toho vycitky a tie mi na hodinu zazenie aspon to, ze sa snazim dat to zo seba von. som inac uplne v pohode baba, mam vela kamaratov, som spolocenska a nikdy som ani netrpela nezaujmom chalanov. ale proste neznasam svoje telo a neviem ako z toho von. minuly semester som bola v zahranici a tam som vobec nevracala, vela sportovala a aj so trochu pochudla. no ako som prisla domov, vsetko je v staryc kolajach. mozno by som sa potrebovala odstahovat.. ale neviem ci by to na 100 percent pomohlo. potrebujem zmenit svoju hlavu, len neviem ci som na to sama dost silna.
ak by ste si dakto so mnou chceli pochatovat, napis na mail.
ja to uz nezvladam :(( pravidelne sa prejedavam ! proste to neviem zastavit .. aj ked velmi chcem.. uz som pribrala 4 kila :(( .. hlavne cez vikendy je to tazke .. cely den ked som v skole tak pohoda..ranajky o siestej rano,desiata dajake ovocie,obed v skole.. ale ked pridem domov vecer tak to väcsinou nevydrzim a zerem sladkosti aj vsetko mozne :(( a o vikendoch nehovoriac.. vzdy si poviem ze uz od pondelka ee .. ako aj dnes .. ale aj tak to vydrzim max len do utorka :(( .. som nula.. ale nezvykla som vracat.. len raz sa to stalo .. ale to je este horsie ze to nechavam v sebe :((
Ja som prisla na jednu super vec, ked mate chut napr. na rohlik,tak si k nemu pokrajajte surovu zeleninu (ja zeleninu moc nemusim,ale uhorku uplne milujem,tak si davam tu), alebo zeleninovy salat bez dresingu k obedu, to vas potom jedlo zasyti ovela viac a budete spokojne:) a navyse zelenina nema skoro ziadne kalorie. ja sa snazim papat vela cerstvych potravin,i ked dnes som zjedla asi kilo kolacov:))) ale to zjem ozaj len raz za mesiac:))))
trpím niečim podobným aj ja.skúšala som schudnút no vydržala som len 5 dní a schudla som také 2-3 kg.potom som sa tak najedla že som ich nabrala späť.ale začnem odznova len s ,,pevnou vôlou".
Pomôže len disciplína a pravidelný režim. Ničím iným sa závislosti liečiť nedajú