Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

drobeeec

ahoj zelda, no tak mala som krízy, ale vždy to mohlo byť aj horšie, štedrý deň som sa najviac prejedla, ale potom už pohoda...držím sa...a ty?

zelda

ja som sa hrozne bala vianoc... lebo budem doma, cely den iba sediet pred telkou a jest.. fuh ale takto si nechcem pokazit vianoce! vianoce nie su o jedle predsa.. kedysi som milovala vianoce bol to najkrajsi den a chcem si to znovu tak uzivat ako kedysi... minuly rok som ani s kamaratmi nesla na polnocnu omsu na com sme boli dohodnuti, lebo som bola taka prejedena ze som sa ledva hybala...

ale nejako som sa upokojila, posledne tri dni som bola v robote a zajtra skoro rano idem konecne domov a uz sa tesim ... budeme piect perniky a tak :) a hrozne sa tesim ze dam sestram darceky :) dnes som kupovala dva darceky cele poobede ...a kupila som aj sebe darcek na vianoce - knihu Stihla potvora. vobec som nevedela co to je, iba som to uvidela kym som cakala pri pokladni v obchode a len tak som si to zobrala... a je to super kniha, uz som si ista ze akym zivotnym stylom chcem zit a co mam robit fakt som si uvedomila ze to ako zle mi je a vsetky moje psychicke problemy sposobuje jedlo ktore jem. a nici ma to. nie tesi. moj zivot ma netesi a som otravena sama sebou. to je strasne predsa a za to vsetko moze jedlo ! toto treba zmenit, chcem byt zdrava a stastna. fakt si uvedomujem co to so mnou robi, to ako teraz zijem a idem to zmenit naozaj. viem ze je to asi hlupe robit zasadne rozhodnutia pred vianocami, lebo viem ze cez vianoce budem jest vsetko nezdrave. ale teraz som taka odhodlana na zdravy zivot, ze sa urcite nebudem prejedat, dam si trochu alebo radsej vobec ale nebudem sa napchavat a utapat v ziali...

oficialne od roku 2010 budem vegan! a prestanem pit alkohol !

ammanda

no mam pocit ze vianoce budu tazkou skuskou pre vacsinu z nas...uz teraz mam z toho hrozu :(
rada by som si ich v pohode uzila, tesila sa z kolacikov a tak ale to ja akosi neviem...musim sa strasne ovladat a sustredit nato aby som to zvladla v ramci normy az som z toho na nervy uz! najhorsie je ze je clovek zavrety doma, teda apson ja, a neda sa nikam ist - take povinne kysnutie doma pred telkou a strasnaaa nuda :( jedine co sa da robit je jest

wildchild

Ahojkte kočky,už dlhší čas vas tu sedujem a sucitim s vami,presne viem čo preživate...

ja som tiež bulimička za mesiac som schudla zo 74 na 64 kg.Minuly tyzden som odpadla v škole,lekari mi ovedali vraj mamm velmi zničeny organizmus,som totalne vyčerpana tak ma nechali doma,ani sa nvidim ked som dovtedy všetko jedlo zo seba vyvratila tak moje telo nemalo mat z čoho energiu...

lenze tento tyzden som bola doma,mama si zobrala dovolenku,ctižiadostivo sa o mna starala,krmila ma.
denne som zjedla okolo 4500 kj,sem tam som na hodinku potajme hopsla na rotoped..

a pribrala som 7 kg-čiže čo den to kg !!

teraz mam 71 kg som psychicky velmi na dnes z toho,nohavice dopnem v pohode ale ked sa pozrem do zrkadla nooo fuj vidim ako mi narastla spodna pneumatika...hrooza ja sa tej bulimie hadam už nezbavim

niekedy si hovorim od zajtra sa mi to podari nebudem zvracat,ale podarilo sa mi to a ako to dopadlo...velmi zle...už vidim cele vianoce stravim s hlavou vo wc...

zelda

dakujem ammanda, prave som sa vratila z omse, hoci som v kostole uz roky nebola ale teraz som mala taku tuzbu ist tam ze mozno mi to pomoze... ziadny zazrak ma sice neosvietil, ale trosku som sa upokojila. stane sa co sa stane a neopustim sa koli tomu. nejako to zvladnem ako vsetko, len ma uz nebavi iba takto prezivat a cakat na lepsie casy a iba si stale hovorit ze pockam a nejako bude a nejako prezijem...chcela by som aj dake plany a tak aby som uz vedela co chcem

ammanda

nedepkuj, to zas prejde :) neboj, daj tomu cas, ved si len v prvaku, keby si vedela jak ja som sa citila v prvaku tak si rada ze si kde si. ja som ani nebola kolkokrat schopna ist na cviko co som v kuse revala...ani neviem ako som to zvladla, ale ty mas tazsiu skolu, to neni tvoja chyba ze sa ti nedari, ak ti to nejde. jeto len jeden rok, ak by ta aj vyhodili, co sa stalo uz x ludom co z matfysu poznam, budes to mat o to lahsie na hocktorej inej skole:) racej sa zase zabav s kamoskami, ked mas prilezitost, to ti nikto nevezme

zelda

nikto nevie ako som v skutocnosti na tom, a ako trpim a trapim sa kazdy den sa snazim tvarit v pohode, ako sa mam snazit o nieco ked uz ani nechcem zit?! a nikto nema ani tusenie co je v mojom vnutri ake strasne veci v sebe dusim.. tak zufalo sa citim ze robim iba zufale veci .. a najradsej by som iba kricala aby si to niekto vsimol. alebo spravila nieco aby si aspon niekto uvedomil ze co sa so mnou deje ... alebo iba zmizla a odisla