Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

timka

jonzeta: bacha bacha. lebo ak sa ti tak paci pocit prazdne zaludka a pocit ze mas jedlo pod kontrolou. a ked budes jest len to co si napisala, velmi rychlo sa mozes prehupnut do anorexie a ked si budes sladkosti a niektore jedla zakazovat, bude to po case viest zas len k zachvatu zrania a mozno aj nasledneho davenia. a bude tu bulimia. No a potom sa mozes pochvalit ako ja ze ty mas vsetky 3 druhy ppp

mica

...a este som zabudla dodat ze mam sklon k nenormalnemu perfekcionizmu.. ked idem do mesta vsetko musi byt na mne uplne naj..ja neviem co sa mi porobilo.. je to v mojej hlave..nechcem vzbudzovat pozornost muzov..chcem sa pacit sama sebe ..kazdy zboha den sa meriam..prva vec na ktoru rano myslim ... rychlo vziat meter a odmerat sa ci nepribudli naahodou nejake milimetre na mojich stehnach a ak to nedajboze stuplo o par vysie ..uz som v strese ze priberam,dostavam silnu depku a zacina sa zranie,ktore nejde zastavit. samozrejme su dni ked jem normalne, hlavne vtedy ak konzumujem mastnejsie jedla v malych mnozstvach a paci sa mi ked mam ploske brucho,no najhorsie je to s cerealiami alebo jedlom ktoreho mozem zjest po mariu ze obsahuje nizku kaloricku hodnotu no prave to mi vyvolava pocit hladu akoby som ani nic nezjedla tak sa zacnem napchavat somarinami az nakoniec po spocitani vsetkych kalorii zistim ze som toho zase pojedla nad mieru a nenavidim sa ze som to opat nezvladla. to je dalsia vec ktorej sa neviem zbavit.."pocitanie kalorii" ..je to ako choroba..dennodenne same vypocty kolko kalorii som mala ..kolko si este mozem dovolit a tak..viem je to chore..no dufam ze ma boh raz osvieti a zacnem zit normalnym zivotom ako ostatne baby a prestanem sa venovat mojmu zovnajsku..ze raz pochopim ze zivot nieje o postave a treba riesit dolezitejsie veci ako len toto ..ja to vlastne chapem len obcas mam skrat ..nikto nevie cim som presla..o mojej bulimii doposial nema nikto ani ponatia..bala som sa to niekomu povedat aby ma nebrali ako psychopata..potrebujem sa o tom s niekym porozpravat..zdvoverit..vyrozpravat cim som presla a tak. ak mate niektora podobny problem ..piste maila ..budem rada .. mica999@centrum.sk dik

mica

caute baby..ja uz neviem ako dalej.pred 5mi rokmi som mala anorexiu co som si vtedy ani tak neuvedomovala.vsetko to zacal moj ex ktoremu vadila ta troska skoro neviditelnej "celulitidy" na mojich zadnych stehach a tak som zacala chudnut. z 52kg pri vyske 170 som zisla na 46kg,no co vam poviem ..chodiaca kostra.trvalo to vyse pol roka ked som sa uz konecne znormalizovala a zacala opat normalne jest,moja vaha stupla na zdravych 50 co som si udrziavala zdravym stravovanim a ked sa obcas vyskytlo nutkave prejedanie hlavne pri oslavach kde sa to hemzilo samymi kolacmi na ktore mam slabost som riesila vracanim aby som si udrzala postavu. neskor sa to zacalo opakovat castejsie a castejsie.boli obdobia ked som nevracala vobec no niekedy to boli opakovane stavy aj 3x po sebe.zalezalo kolko potravim som mala na dosah. v poslednej dobe sa to uz zacalo opakovat dennodenne s pribudajucimi navstevami zachodovej misy..mala som stavy ked som vracala aj 5x do dna total vycerpana a znechutena sama zo seba. uz mesiac drzim,nechcem uz byt v tom zacarovanom kolobehu...je to hrozne ked nemozete ovladat svoje myslenie .. rozhodla som sa zkoncovat s tym "svinstvom" ktore by ma pomaly ale isto zabilo. teraz mam problem zravosti.neviem sa ovladat,sice uz nevraciam ..no stale si poviem ze na obed zjem kurca s ryzou a mam dost, no potom mam chut este na nieco sladke,tak si dam par keksou sak co do vecera to spalim,no stale nemam dost..telo si pyta viac,tak este pridam plnu misku cerealii po ktorej mam este vacsi pocit hladu .. hodim do seba jablko za tym si urobim horucu cokoladu a este sa dopcham chlebom s medom. toto "zerem" na obed a potom do vecera nic..akurat tak kavu.je to hrozne..sice mi to spali no citim sa tak nevladna .. brucho mi ide prasknut. preco neviem jest normalne porcie..ako normalni ludia,ze si dam obed,za tym nejaky ten zakusok a dost. potom nieco na olovrant,vecera a tak.poradte ako sa toho zbavit...je mi zo seba zle. nepotrebujem drzat ziadne diety...mam v poho vahu 50kg,len to nutkave prezieranie..poradte co mam robit...prosiiiiiiiiiiiim

najafunk

Čaute dievčatá,
Nechcelo sa mi čítař všetky vaše príspevky, ale mam problém ako vy, len ja nemam problem s nadváhou a ani nezvraciam. Neviem proste sa najem na doraz, ze sa mi az tazko dýcha. Lenze ja to mam divne, lebo aj jem iba ranajky, cez den nic, a potom okolo tej osmej vecer zacnem jest a jem vkuse. Moja mama nechape ze ako mozem take neuveritelne kombinácie jedal jest. Mne to chuti a pokial z toho nepriberam, tak som sa ani nezamyslala nad tým prestat,alebo som si nemyslela ze to moze byt nejaka choroba, alebo dokonca uchylka :) neviem, ale myslim si ze sa da s tým prestat, treba namiesto jedenia pit vodu, ja ked nechcem jest, alebo nemam co jest, tak si urobim vela sladkeho caju s medom a citrónom a pijem toto. Mam 18 rokov a nemyslim si ze je to normalne jest take neuveritelne mnozstvo potravin a pritom nepriberat. co si myslite vy? prosim napiste mi mail, ked su nejake tabletky prote prezieraniu sa, alebo proti chuti do jedla. Dakujem. Jana

jonzetta

danielka
preeeesne viem o com hovoris!!! som na tom megarovnako! v zivote by som pred tym normalne take arasidy do huby nedala, ale bohuzial-boli v komore, tak padli za obet:) da sa z toho dostat tak (teda aspon mne), skus aspon 1 den vydrzat bez prejedania- nejako sa zamestnaj a jedz len zeleninu a ovocie, pi vela a cvic a bla bla(sak to pozname seci) no a uvidis-vecer jaky je to mega pocit! budes na seba brutalne hrda a to ti doda energiu na boj v dalsom dni :)! a ete-sladke veci su sracky(sory za vyraz). oni totiz funguju tak, ze si volaku das a chces viac a viac a viac,az sa potom prejes... tak racej si daj par dni(abo tyzdnov) totalny post od seckeho sladkeho(okrem ovocia-to mozes)a postupne uvidis, ze ti to vlastne ani nechyba:) ja som tiez napr neska mala na veceru vareny hrach, mrkvu a kukuricu s trochou kecupu- som si nikdy nemyslela ze by mi taky grc mohol chutit, ale teraz to povazujem za mega lahodku :) takze tak...skus aspon den vydrzat a uvidis-ten pocit zaspavat s prazdnym bruchom ta uplne dostane :)

danielka

ahojte dievcata...neviem,ci mam podobny problem ako vy,ale spolocneho menovatela mame.ako ste uz viacere spominali,zacina to poobede a u mna to konci v nedohladne.ja dokazem jest aj o jedenastej a uplne nekontrolovatelne.ani mi to nemusi chutit,hlavne ze nieco zujem!!!niekedy sa aj sama sebe divim co robim...a nielen sama sebe.uz sa nad tym zacinaju pozastavovat aj rodicia a sestra.neviem co s tym mam robit!chcela by som zit zdravo,ziadne chute na vsetko co uvidim a hlavne tu SLOBODU vsetko to potom nezjest.....poznate tie strasne vycitky potom ako sa prejete?a ked sa neskor pozriem do zrkadla,je to este horsie.neviete ako na to,aby som s tym prestala?

kaine zoe

JONZETTA
som rada, že si sa takto rozhodla. je to určite jedno z najmúdrejších rozhodnutí v tvojom živote. základ je, aby si nebola hladná! nezabúdaj - chudnúť sa dá aj bez hladu! ide to možno pomalšie, ale je to zdravšie a istejšie. písala si, že už si sa pokúšala schudnúť, ale vždy si sa prejedla. určite je to preto, že si bola trochu hladná. vždy keď si hladná, niečo si daj - niečo ľahšie, ale určite sa nesnaž vydržať to! to vždy skončí pri chladničke...a nauč sa raňajkovať - zdravo a dosť. mne to robí problém. jem zvyčajne len jogurt a to je o ničom. preto nejedz neskoro večer, aby si sa ráno zobudila hladná. telo si zvykne a zaručujem ti, budeš sa cítiť zdravšie, vitálnejšie a krajšie. a hlavne- vždy keď budeš mať chuť sa prejesť, premýšľaj vtedy prečo to chceš urobiť. najčastejšie sú to iba nejaké smiešne dôvody, zvyčajne si jedlom chceme kompenzovať nejaký stres, smútok, hnev, sklamanie... to ale nie je dôvod sa prejesť. kúsok čokolády nezaškodí. je to dokonca zdravé. neodopieraj si dobré veci. veď sme tu len raz, treba si vychutnávať každý okamih, ale zase to nesmieme preháňať. lebo keď sa stane jedlo našim pánom a my jeho otrokom, tak už je zle, veľmi zle!!! jedlo je fajn dar, ktorý si máme vychutnávať a nie sa tým týrať. tak sa drž moja a veľa síl a radosti zo života. nezabudni - život nie je o jedle, to vôbec nie!!! tak ti prajem ,aby si spoznala o čom život skutočne je. a aby ti neunikal pomedzi prsty, ale aby si si ho vedela vychutnať - s láskou, krásou, radosťou, priatelstvom, jednoducho so všetkým krásnym čo prináša... si určite krásna - prajem ti aby sito videla aj ty. aby aj ty keď sa pozrieš do zrkadla, si videla krásnu ženu, ktorá má v sebe srdce, za ktoré sa oplatí bojovať! váž si samú seba! zoe

jonzetta

kaine zoe
dakujem... mate pravdu, ppp nie je cesta. urcite nie cesta k zdravej krase. som sa rozhodla, ze jedlo obmydzim na minimum, kym neschudnem take 3kg- to budem mat za take 2-3 tyzdne a potom skusim sa stravovat ako normalni ludia.dufam ale, ze sa mi to podari, lebo naposledy, ked som sa o to pokusila, to dopadlo tak, ze som vyjedla celu chladnicku, komoru, kuchynu a vobec secko, co sa nehybalo :)zostante silne dievcata a ak sa prejedate, tak nezabudajte, ze to nepojde len tak-ze na druhy den nedate do ust uz ani susto, musite ist na to pekne pomaly a postupne. treba si predsa trocha aj dopriat :) sak zijeme len raz a to tiez kratko...

kaine zoe

JONZETTA
ja to poznam. ked som zacala hladovat, prip. vracat, citila som sa prekvapivo lepsie, lahsie, spokojnejsie. naozaj, bola som spokojna a stastna, ze som TO dokazala. to vsetko je ale iba LOŽ! tie dobre pocity mi chvilku vydrzali, ale nestoja za to,co prislo potom! a neviem sa toho zbavit. ak mas trochu nadvahu, tak ta chapem, ze s tym chces nieco spravit, ale radim ti - ppp nie je riesenie. nebudem ti vtlkat do hlavy kaleraby, aby si to nechala tak a bola spokojna. viem, ze to sa neda. tak ale skus nieco ine, len nie prosim ta ucit sa vracat a prejedat, alebo brat nejake tabletky a pod... kazde telo, aj tvoje ma niekde v dna zakodovanu vahu, ktoru si vzdy bude drzat - to je zdrava vaha. tak aj keby si schudla 20kg, vzdy to priberies, lebo tvoje telo sa vdy bude chciet vratit na svoju zdravu vahu. preto staci jest vyvazene a zdravo, nie mastne a sladke a najneskor o 19.00 vecer. to urcite schudnes na svoju zdravu vahu. mozno to bude trvat dlhsie, ale stoji to za to. je to totiz dlhodobe a zdrave. nevedie to k ppp, pretoze ppp je zabijak

jonzetta

kaine zoe
diky za rady ;) nooo, len keby to bolo take ľahké... celý život som tučná ale keď som hladovala, cítila som sa konečne plnohodnotne, možno dokonca pekne :)musim sa naučiť už konečne volakú strednú cestu nájsť :)