Hlísty, ako liecit?

Príspevok v téme: Hlísty, ako liecit?
peter s

Zdravim, chcel by som sa opytat, ako liecit hlísty. Ja o tom nic neviem a doktorke s tym nepojdem.Vcera som to zistil a neviem si dat rady.Pytal som sa jednej pani, ktora bola doktorka a odporucila mi nejake lieky.Dnes ich budem mat. Vcera som to zistil, ked som zbadal nejake male cervicky na h...e.velke cca 1 cm.Mam 15rokov.Je mi hrozne,ked pomyslim na to, ze mam v bruchu nejake cerviky. idem sa zblaznit!Prosim poradte mi.

Súvisiaci obsah

andie

pravdepodobne to nie su hlisty, ale mrle..vyvolavaju najrozsirenejsiu helmintozu na svete a sposobuju silne svrbenie v okoli konecnika. mrla,ta ma 3 az 12mm a tvori taky biely povlak na povrchu stolice, kdezto hlista ma az 15-30cm. lekarka ti predpise sirup pravdepodobne bez toho, aby ti pozerala stolicu. tento sirup moze obsahovat soli pyrvinia, ci pripadne ine zlozky, ktore su ucinne v podstate voci vsetkym oblym cervom, takze don´t worry.

mixo232

Ludia asi aj ja ich neviem ci su to hlisty ale svrbi ma to okolo analneho otvoru uz asi 6 dni natieral som si to mastickamiaviril a prepanation ale svrbi to stale cez den menej intenzivne ako v noci ked spim stale svbi a svrbi je to otrasne poradte mi prosim :(

RNG

Mrle(teda nie 8 cm dlhe hlisty) kladu vajicka v okoli analneho otvoru, co svrbi a ludia sa skrabu. Tym si nanesu vajicka na ruky a reinfikuju sa. Mrle neziju dlho a potrebuju dostat vajicka cez zaludok spat do traviaceho traktu.
Cize vyhubenie je skor vec prisnej hygieny, nez nejakych liekov.
Z prirodnych liekov na odcervenie(deworming) spomeniem stary ucinny-wormwood(artemisia absynthia, palina prava)).
Lekari maju viacero preparatov na to, ale tento je najmenej toxicky pre nas, staci par vysusenych listkov(najlepsie rozdrvit a dat do zelatinovych kapsul, lebo je znacne paliva, ako meno hovori)na vybitie vacsiny crevnych parazitov.

ludmila

aky vplyv maju na organizmus mrle???na travenie???a co ak su v tele cca 7mesiacov,,,prosim poradte,,napiste aj na milatyson@azet.sk DAKUJEM

xena

Ahojte, tak skusenost s mrlami bohuzial mam aj ja so svojim 11 mesacnym synom. Skoro som odpadla, ked som v plienke pri prebalovani zbadala jedneho asi 0,5 mm velkeho cervika. Najskor som s nim v panike behala asi hodinu po byte, potom obliekla a pod ho k doktorovi.Predpisal nam Vermox. Uzivame pol tabletky rano a vecer po tri dni. O tri tyzdne mame zopakovat.Mame v domacnosti psa, ktory je pravidelne odcervovany, stale som malemu umyvala ruky.Zial male batola, ktore beha vonku, vsetko chyta a snazi sa davat do pusy, pri sidliskovych psoch , a inych faktoroch sa asi ustriehnut neda.Mrzi ma to.

ewinka

aj ja som mala ked som bola mensia... teraz uz chvalapanu bohu nemam,, :) alee jaa som iba kazdyy den sa umyvala.. aaa som, nejedla nezdrawe veci.. a sladkosti.. aj z toho su... hlavne strava...a hygiena.. :)

petaaaaaaaa

ahojte vcera som si zistila hlisty...
Na stolici som uvidela nieco biele a male...
Potom som zistila ze to su malicke cervicky.Fuuuj je mi z toho zle.Ak by sa nasli nejaky dobry ludia tak mi poradte.Mama kupila nejake pyrvinium.
Niektory hovoria ze je na to dobry cesnak.Tak teda jem cesnak.A ako casto to mam jest?Raz za mesiac alebo kazdy den?Ludkovia ktory ste dobry pomozte!!!Ze odpoved dakujem.Niektory tu pisali ze pyrvinium je zle a ze je lepsi Wermox.Je to pravda???