počujte.. môže to byť bulimia ? ked poslende dva mesiace som parkrat zvarcala po jedle .. ako ja neviem dufam že mam len niečo so žaludkom, .. cca raz do tyždna to mam tak ze ked zjem obed, ak ma hrozne začne boliet hltan a napina ma.. ostatne dni to je dobre.. myslite si žeto može byť to ? doktorka ma chce poslať na gastro no neviem či mi presne zistia čo mi je tak sa chcem spytať vas, korí s tým máte nejaké skusenosti... ked ja vraciat nechcem! .. co s tym ? :(
Bulimia?
Goccia-dakujem za radu.rano som bola u vseobecneho,ten uplne v pohode,dal mi listok s adresou kde mam ist.tak som tam zasla a povedala mi,ze ma dost plno,ale urcite ma vezme.tak v pond.o9.tej mam prist.tak uvidime,ako sa to poriesi.
Neukamenujem ta.neboj.uz mam psychologa,aj termin,tak dufam ze mozog mi zacne pracovat normalne.je to hrozne,ale tie pocity co mas su niekedy nenormalne.vrazdila by som za to,az sa mi podari vygrcat.prave preto je najvyssi cas,zacat to riesit,lebo uz stracam kontrolu.takze o tyzden mam sedenie.
neukamenujte ma za toto, ale mam problem, ze ewca sa v tom ako o tom pise vyziva a robi jej to dobre a absolutne nemam pocit ze ju to trapi. skor ju trapi to ze ju nikto nechape a nepodpori a este ju aj na wc vyrusuju.
Najlepsie je,ked sa nazeriem do prasknutia,a nemozem sa vygrcat.to je dost problem v skole,ked kazdu minutu na wc niekto je.vrazdila by som preto...
Ewca
nie :D
najlepsie je, keby si mala od niekoho informacie na niekoho dobreho. su sukromni aj statni psychologovia (alebo ako to nazvat). u sukromnych platis, u tych "statnych" neplatis, prides, dohodnes si termin.
ja viem o jednej fakt vybornej psychologicke, ale ona uz pracuje v sukromnej klinike, takze sa u nej plati. ale tej by som verila, nech by som mala akykolvek problem.
ak by si sa o tom rozpravala s nejakym vseobecnym lekarom, vedel by ti poradit, oni maju prehlad, kde je aky psycholog a vedeli by ti poradit, kam ist.
A baby,ako najst psychologa?behat po meste a hladat?ci ako?to sa plati?
Hej,lahko sa odsudzuje.ze?pochopi asi len ten,co zazil.neni to take jednoduche,ked z kazdej strany urazky,hodnotenia,trapne reci...clovek si mysli,ze uz je to tak,ked o tom stale ostatni hovoria.a tu staci malo a spadnes do toho.je to strasne zlozite...
Ewca, da sa to, dokazali to uz mnohi. lenze oni s tym najskor zacali, tak, ako by si to mala urobit aj ty. ale v prostredi, kde fungujes, to je tazke. nedalo by sa ti odstahovat a menej sa stretavat s niektorymi tymi ludmi? vybudovat si silnejsiu vlastnu poziciu a potom by si uz nebola tak lahko zranitelna z ich strany.
ewca jasne ze sa da s tym prestat. musis si uvedomit, co je v zivote dolezite, a uvedomit si ze tvoja hodnota nespociva v tom aku mas vahu, ze mas ine, dolezitejsie hodnoty.
a tie kamosky tvojej mamy co riesia tvoju vahu musia byt dost vymlete. asi nemaju nic lepsie na praci.
musis nabrat sebadoveru.
sak ale nie v takej miere, muzi to skor neriesia by som povedal, skor ja o tom tocim preto lebo mam 183/65 a chude postavy sa mi z principu nepacia ani na sebe ani na inych, je to vec estetickeho nahladu na fyzicno:) ale toto co tu stvaraju anorekticky a bulimicky nie je vec estetickeho nahladu ale chorobneho osvojenia si trendu ktory vo svojej podstate nei je zdravy. ludia nie su vedeni ku kritickemu mysleniu a z toho prameni ze vsetko co sa propaguje akceptuju a beru si za svoje.