Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

čo papáte?

Príspevok v téme: čo papáte?
MetallicA

no tak chcela by som sa spýtať všetkých (hlavne dievok) čo papáte pretože mne nie a nie schudnúť trošku by som to chudnutie chcela zrýchliť lebo mi to je pomalé nato že sa dosť zdravo stravujem, sladké len nutne prehrešky semtam mám a ajtak cvičím každý večer. Tie čo chodíte do školy čo si berete? mne je to ťažké prispôsobiť hlavne ked máme 8 hodín. 4O jedávate tak na večeru?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk

majka__

mne tiez nejak extra nechyba chlebik. ale namiesto chlebika, ked mam chut na pecivo, tak si dam celozrnny rozok a staci mi to. dnes som si bola posediet s priatelmi a dali sme si pizzu. ja som vsak zjedla asi len 3/4, lebo som sa citila uz moc syta. za normalnych okolnosti by som zjedla aj celu, ale nevladala som. zajtra sa chystam ist skoro plavat. musim ist k lekarke, kde sa zapisujem na konkretny cas. no a ak by som mala dlhsie tam cakat, tak si pojdem zaplavat a vratim sa. inak jedina vec, od ktorej som si uplne odvykla a ktora mi uz moc nechuti su biele a grahamove rozky. zvykla som si na sojove a celozrnne.

MetallicA

no mňa to tiež dosť opúšťa dakedy toto, že na raňajky iba ovocie a v škole už som hned hladná:D tak to len semtam robím, väčšinou tie vločky s mliekom chleba som si odvykla úplne a dobre mi to urobilo. Nechýba mi dáko

boba 77

Ja som sa kedysi tiež stravovala "normálne". Keď manželovi zistili crohnovu chorobu (chronický zápal hrub. čreva), tak som sa začala viac zaoberať zdravým stravovaním. Naše stravovacie návyky sa menili postupne. Vždy keď som sa dočítala niečo nové tak sme sa tým riadili - najprv sme prestali vyprážať, potom sme prestali piť mlieko, neskôr som sa dozvedela že rastlinnému maslu chýba len jedna molekula k PVC, začalu sme sa vyhýbať aj pochybnému kuraciemu mäsu, jeme viac rýb, celozrnná múka a cestoviny, objavili sme pohánku. A naposledy som sa zahrávala s vitariánstvom (100% živá strava). Do toho som vhupla zo dňa na deň. Tiež mi zo začiatku trvalo kým som si zvykla na ovocné raňajky (bolesti hlavy, malátnosť...). Potom si už telo zvyklo a nemám problém existovať na ovocných raňajkách. Samozrejme že vitárianstvo mi nevydržalo ale pri ovocných raňajkách a zeleninovej večeri som zostala. Vrelo odporúčam.

majka__

Boba,
ono suhlasim so vsetkym, co si napisala, avsak ja by som to takto nemohla dodrziavat. Niekedy by som mala iste vyhrady voci ranajkam - ovocie by mi nestacilo (musel by to byt napr. jogurt) a to v tom pripade, ak by som mala pred sebou narocny den v skole trebars. S obedom suhlasim, aj ked cestoviny si dam raz za cas a klasicke. No a na veceru si dam bud to, co bolo na obed (ak sa stravujem na 98 % doma a nemozem vyvarat dalsie jedla vzhladom k tomu, ze byvam este s mamkou a niekedy dojdu surodenci zo zvysnych casti Slovenska). Ale ak mame toho navarene uz menej, ze sa pozjedalo, co bolo, tak zjem tak ako pises nieco zeleninove alebo opat jogurt... Inak zvykla som si raz za cas zobkat semienka (slnecnicove), ale musia byt uz olupane :o) - nebavi ma ich lupat :o). No a co sa tyka pitneho rezimu, tak pijem aj obycajnu vodu, ale v tomto zimnom obdobi skor staviam napr. na zeleny (bez osladenia samozrejme), cierny, biely alebo ovocny caj. Ale myslim, ze sa k tomu rezimu mozem pomalymi krokmi dopracovavat. Inak raz za cas si musim dat aj kavu, ale tu som si zvykla pit tiez bez cukru, avsak s troskou mlieka.
Viem, ze s tym, co si napisala sa da urcite schudnut. Avsak pre mna by bol osobne dost velky problem zrazu skocit do takehoto stravovania, ked som doteraz jedla dost nepravidelne.

boba 77

Zaručené!
Raňajky-ovocie(obsahujú cukry, ktoré telu dodávajú energiu)
Obed-klasika (vyvarovať sa vyprážanému, cestoviny len celozrnné, variť na olivovom oleji, žiadne fastfoody, ani biela múka)
Večera-zeleninové variácie
Pomedzi hlavné jedlá zobkajte oriešky (nie arašidy), semienka, jablčka ...
Pitný režim - jedine čistá voda!

Samozrejme, že tu ide o zmenu životného štýlu a prijatie zdravého stravovania nie na krátku dobu (kým nezhodím nadbytočné kilá)ale na celý život.

majka__

ja uvazujem, ze na desiatu budem jedavat v skole be-be dobre rano alebo jogurt a vlocky alebo nieco take. alebo vyzivu mozno. ono u mna je ten problem, ze v skole sa daju kupit bagety oblozene a ja som doteraz, ked som nemala obed, v podstate zila z nich (co samozrejme nebolo dobre). ale na obedy sa chystam chodit do skoly. a ked, tak by som chodila plavat poobede a nie doobedu. zajtra ma caka opat trosku nabity den, takze uvidim, ci pojdem plavat doobeda alebo poobede. ale urcite z lenivosti nechcem plavanie vynechavat. a v sobotu sa odmeriam, ze kolko cm ubudlo :o)

MetallicA

máš pravdu, aj ja si dám rezeň ked máme to navarené, hádam si nebudem hladná vyvárať o druhej ked prídem zo školy, dosť sa obmedzujem takže nejdem za každú cenu vymýšľať. Mne sa práveže popri škole viac darí, aspoň ma nenutká vtedy ísť do kuchyne stále kedže som do poobedia v škole a tam zjem len to čo mám- ovocie, jogurty tie vločky s bielym jogurtom alebo si kupujem jogurtové mlieko. Dakedy si zoberiem výživu, doteraz som si myslela že to má veľa kalórii ale má menej v porovnaní s jogurtovým mliekom dokonca

majka__

tak ja by som rada schudla na 75 kg (teraz mam 82,5). to by bolo uplne idealne. ale kebyze schudnem na 70 kg, tak by to bolo super. mne skor ide viac o to, aby mi ubudli cm z postavy a aby som si ju dovtedy spevnila (aspon budem dobre vyzerat v trickach). teraz je to velmi jednoduche pre mna kazdy den plavat a jest pravidelne. avsak ked mi pride skola do toho od februara a brigada (april alebo maj), tak to bude pre mna trosku komplikovanejsie. ale pokusim sa cvicit a jest tak ako doteraz aj dalej. okrem toho, robim v jedle chyby a dost velke. jem vyprazane (napr. teraz som zjedla rezen). nemala by som, avsak mame to navarene, takze ja si vyvarat sama nemozem viac, ked je tolko jedla. aspon sa snazim jest pomenej aj z takychto jedal. no ja som si dneska dala kolacik, ale viac sladkeho si nedam uz. verim, ze ta vaha pojde dalej dole. aj keby len 2 kg za mesiac... budem spokojna.

MetallicA

aha a koľko chceš mať do leta? no, aj ja robím chybu že sa každý deň vážim to som si teraz tak zvykla, predtým nie ved viem že to nieje dobré každý deň nemôžem schudnúť pol kila. Ja som si tak zvykla, pretože teraz mám dni tak potrebujem sladké, že poobede zjem sladkého dosť tú nutellu lyžičkou ku káve, lebo čokoládu nemáme:D tak nevečeriam potom sa mi zle sníva ale tak čo kebyže nepožerem toľko po jedle na obed tak si dám večeru:D nenávidím tie menštruúcie to je kritické obdobie:D tak ale to že sa mi teraz nezvyhla váha v tomto stave to je veľký úspech si myslím ked som ani nepribrala ani neschudla (asi práve kvôli tým večeriam).

majka__

no ja sa pojdem teraz navecerat. nie som ani moc hladna, ale musim nieco zjest. asi si dam celozrnny rozok s rybkou v paradajkovej omacke (konzerva). zrejme nezjem celu, ale ved zvysok zjem zajtra vecer (rano nemozem, lebo idem k zubarovi). co sa tyka toho statia na vahe, tak ja som asi 4 dni stala na vahe 83 kg. az dnes rano som mala 82 kg. bola som trosku nervozna, ale v podstate je to moja chyba, lebo sa v kuse vazim (v kuse... teda kazde rano nalacno). ale som rada, ze sa aspon vaha nezvysovala. takze mam dohromady 3 kg dole. verim, ze do takeho tyzdna-dvoch dam nejake to 1-1,5 kg dole. i ked musim si dat pozor, lebo ma boli koleno teraz (asi som ho plapvanim trosku pretazila). bandazujem si ho, ale plavat chcem chodit aj tak.