no tak chcela by som sa spýtať všetkých (hlavne dievok) čo papáte pretože mne nie a nie schudnúť trošku by som to chudnutie chcela zrýchliť lebo mi to je pomalé nato že sa dosť zdravo stravujem, sladké len nutne prehrešky semtam mám a ajtak cvičím každý večer. Tie čo chodíte do školy čo si berete? mne je to ťažké prispôsobiť hlavne ked máme 8 hodín. 4O jedávate tak na večeru?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
čo papáte?
Ahojte neda mi nereagovat a to na to ze co pise Hillary je naozaj pravda :) myslim majka ze mas spomaleny metabolizmus a mala by si pridat ak mozem napisem co by som ti odporucila ja mozno pomozem mozno nie :)
R: celozrnny chlebik+cottage syr+paradajka,paprika
D: to iste alebo jogurt+ ovocie + vlocky okolo 40g
O: kludne to co mas doma navarene kuracie mäsko+ ryza, zemiaky, cestoviny+omacka
OL: celozrnny chlebik/knokebrot+ cotage,jogurt,syr Apetito30% + zelenina
V: tiez bielkovina ako syr, masko, cottage so zeleninou + knokebrot-ak bude chut :))alebo moze byt aj tvaroch :)
tak snad som trosku pomohla
a k tomu spomalenemu metabolizmu davnejsie som pribrala na 56 kil bola som z toho smutna tak som si zacala porcie podvedome znizovat a jest iba tri krat do dna nemohla som schudnut nechapala som to cely den zdravy kuracie trochen ryze ovsaky jogurt light a stale nic tak som sa na.rala a kazdy mi hovoril spomaleny metabolizmus dala som si stvrte jedlo do dna olovrant termix alebo puding k tomu susienky od emca cokoladove alebo kokosove styri kusy a actimel baby ja som za dva tyzdne schudla dve kila len tym ze som si pridala dalsi chod skoro som odpadla tak asi fakt nieco na tom bude
majka minule sme sa trochen nezhodli ale aj tak vidim ze sa depkujes tak ja si myslim mojim neodbornym nazorom ze chudnes tak malo aj preto lebo jes velmi malo :D v podstate jedavas tak tri krat do dna a mala by si pat , nejedz desiatu len ked si hladna jedz ju vzdy , lebo ja ked vidim tvoj jedalnicek tak mi pride doslova anorekticky , ovocie na veceru nie aj ked mas iny nazor ale skus daj si napriklad cottage alebo zeleninu niaky salatik alebo take nieco a neviem ja tiez neverim tomu nejest po 18 tej lebo sa vam spomali metabolizmus a preto si myslim aj ze vase tvoje chudnutie je take pomale ... k vyprazanym reznom mne napriklad robi mama nie vyprazane ale obalene len a len vo vajicku kuracie samozrejme su super a jedavam ich take ze mi zaberu pol taniera a ja z nich chudnem a este by som povedala ze ja mavam veceru vecer o jedenastej co spociva napriklad z toho obrovskeho rezna dva kopceky ryze a bud dusena zelenina alebo salat podla toho co mame takze tak a urcite by som nejedla cestoviny na veceru na obed v pohode ja jedavam obrovsky tanier celozrnnych cestovin bud spagiet alebo tych veci zatocenych a davam si k tomu kludne aj morcadelu a nepriberam a este som chcela povedat poslednu vec ja sa napriklad vazim denne viem ze sa to nikde neodporuca kvoli demotivacii ale baby ked zjete napriklad vyprazany rezen tak hned uvidite na druhy den vahu co spravila a mozte sa poucit a ist dalej dolezite je svoje telo spoznat a dat mu tak ako potrebuje , viem o com hovorim ja som pred piatimi rokmi schudla za dva mesiace 15 kil do dnes som nepribrala ani deko dokonca mam este o kilo menej a este jedna vec to plavanie ja si fakt nemyslim ze je na chudnutie na tvarovanie mozno na chudnutie nie ale ked ta to bavi kludne ja plavanie milujem ale nikdy by som nechodila plavat s tym ze schudnem takze tak skor orbitrek alebo taketo veci , chodila som aj na zumbu ale ja som mala po kazdej zumbe vzdy o kilo viac vzdy a vzdy aj ked den bol uplne zdravy nikdy som nezistila preco to tak bolo ani nikto mi to nevedel povedat tak som s tym sekla takze tak majte sa a uprimne vam drzim palce
Metalica, tak trvalo mam dole 2,5 kg a zhodila som to za mesiac. to fakt uz tak dlho chudnes a 6 kg mas dole? ale spevnila si si postavu? tak asi by som mala byt spokojna. sestra mi povedala, ze ona pol roka pred svojou svadbou zacala do prace chodit na bicykli a si vyformovala postavu, ale ze dole sli asi len 4 kg. ja som len preto niekedy tak smutna, zeby som uz rada mala tu vahu prec...
počuj majka, za koľko si schudla tie 4 kilá či koľko? bud rada ja chudnem vyše roka a doteraz som schudla 6 kíl iba a to celé leto denne behám inak cvičím hodinu denne, nejem večere, raňajky iba ovsené vločky a ovocie v škole. Obed si dám normálne čo máme, hádam nejdem si extra vyvárať ked prídem o pol druhej domov hladná a trošku sladké dačo, lebo presne ako píše kity kat musíš držať celý život diétu a tak bez sladkého nevydržím celý život tak si radšej každý deň trošku dám. No musím sa v podstate celý život obmedzovať a hýbať veľa. Niekto schudne kilo ked si jednu večeru nedá. To si radšej nevšímam lebo ma to veľmi demotivuje
Neviem ako sa hovori tym cievnym problemom, ale mamka ma nohy uz cele cervene, ako jej cievy "presvitaju" a robia flaky (stari rodicia to tiez mali). No a mne sa tiez zacali tie flaky robit. Tiez mame aj krcove zily v rodine.
Mas pravdu - idem teraz plavat. Ved ked neschudnem aspon tak, ako si predstavujem, tak aspon sa zvysuje imunita som pocula. Tak aspon nieco. Musim sa snazit dalej.
aj ja som kedysi brigadovala na zmrzline, ked som mala 18 rokov (teraz mam 23) a tam som drzala dietu: rano dva rozky celozrne s nejakym salamom a potom uz len zmrzlina :) vysledok: -8kg za dva tyzdne, potom : plus 12 kg za mesiac :) to som bola este mlada a sprostaa :)
Ked ti ide o zdravie, kasli na kila, plavaj a rob co ta bavi a uvidis ze schudnes ani s nenazdas. roky idu ani nevieme ako, a ked si predstavim ze keby sa do toho vtedy nepustim, teraz by som bola maly hroch, som stastnaaa ze som to nevzdala a hrda na seba
My mame v rodine krcove zily, mamina ich ma hrozne, bola aj na operacii, to na to je dobre plavanie ako prevencia? ci na ine cievne problemy?
v pondelok mi uz zacina letny semester, tak sa budem snazit cvicit aj vtedy. v aprili by som chcela nastupit na brigadu do zmrzlinky (kde je opat to lakadlo...), ale bacnem sa po ruke a nezoberiem si zmrzlinu (len obcas namiesto sladkeho). moja spoluziacka mi hovorila, ze u nej najvacsi ubytok bolo badat az po roku cvicenia a zmeny jedalneho listka, ale mne sa to obdobie zda moc dlhe. ja viem, ze takato zmena by mala byt na cely zivot. no nic... ta spoluziacka schudla okolo 20 kg, ale za nieco vyse roka a je teraz z nej kocka. ja by som chcela byt pekna na buducorocnych promociach, chcela by som si kupit nove spolocenske saty. takze motivaciu by som mala - zdravie a tie saty a slavnost... mne nejde o to az tak moc, aby som vyzerala uzasne v lete. mne fakt najviac na tom zdravi zalezi, lebo uz sa mi zacal prejavovat iste dedicne problemy s cievami a podla slov lekarky nadvaha to moze iba zhorsit (ale plavanie to zlepsuje).
nerozmyslaj tak nad tym, ber to ako svoj zivotny styl, chudnutie je len jeho vedlajsi ucinok :) Tu veceru skus dat na skor, este pred osemnastou, to by si jedine tak mohla zmenit, ale ked sa neda tak sa neda.
a moze to byt tym, ze plavas, plavanim sa tvaruje telo a tuk sa nahradza svalovou hmotou, neboj to sa rozbehne, len nad vsetkym tolko nepremyslaj, a nevzdavaj sa