no tak chcela by som sa spýtať všetkých (hlavne dievok) čo papáte pretože mne nie a nie schudnúť trošku by som to chudnutie chcela zrýchliť lebo mi to je pomalé nato že sa dosť zdravo stravujem, sladké len nutne prehrešky semtam mám a ajtak cvičím každý večer. Tie čo chodíte do školy čo si berete? mne je to ťažké prispôsobiť hlavne ked máme 8 hodín. 4O jedávate tak na večeru?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
čo papáte?
btw cinni mam taku technicku otazku ten caj to neni v sackoch ja si ale robievam caj vzdy do konvice a tu si pomaly hore v izbe pijem mozem toho caju vobec tolko vypit? a tam je ze jednu cajovu lyzicku na dva deci vody ale ked ja mam konvicu co ma 1,7 litra tak asi je blbost dat tam devat lyzic ci :D a este si neviem predstavit ako to budem cedit take velke mnozstvo kedze konvicu mam len jednu musim to niako vyspekulovat :D
ale ved jasne majka pomaly dalej zajdes :D , ja ked som zhadzovala som neporusila ani raz proste aky jedalnicek som si cez den dala ten som dodrzala a konec preto ja som tu svoju nadvahu dala dole za desat tyzdnov a potom som si pomaly navysovala navysovala a dokazala tu vahu udrzat dovolim si to teda povedat kedze su to uz roky, a v mojej rodine je 90 percent tucnych okrem mna a mojej krstnej takze tak
Cinni, je pravda, ze mam sklon k priberaniu - mame to v genetike. Problemy s vahou ma takmer 75 % mojej rodiny. A prave preto by som ja chcela nieco s tou svojou vahou urobit. Vidim, ze ked si clovek dava pozor na jedlo, tak pribrat nemusi az tak velmi (vidim to na mojej sestre, sesternici... atd.). Viem, ze musim jest pravidelne a hybat sa. Ale je tazke pre mna naraz zmenit vsetko. Ved oki, nemala by som pit dzusy a podobne veci. Ale zas ich nepijem kazdy den a som rada, ze som si odvykla od pitia sladenych napojov (kola a pod.). Najcastejsie pijem caje a nesytenu nesladenu mineralku. Ale ako hovorim, neda sa vsetko zmenit hned.
Hilary, nemam ten dojem, ze jem malo - ja sa citim syta. Dnes som zjedla napr. tuniaka s 2 sojovymi rozkami na ranajky a sladkost na desiatu. Ale za chvilu si pojdem dat na obed gulas, ktory mame uvareny. Poobede sa chystam akurat zjest jablko na olovrant a na veceru uvidim. Ono nie je pravda, ze jem na veceru ovocie (len ak som este nejaky cas po veceri hladna, tak si dam ku TV nejake ovocie alebo zeleninu - cize ovocie a zelenina su u mna ako druha vecera, aby som sa az tak nenapchala pred spanim). Takze ono mi to nepripada ako anorekticky jedalnicek. Teraz v pondelok mi zacina skola a samozrejme, ze budem chodit normalne na obedy. A samozrejme, ze popri jedle vseobecne na sladke nezabudam (ako termixy, pudingy, kolacik raz za cas a pod.). S tym, co hovoris, ze plavanie pri chudnuti nestaci suhlasim. Uvazujem, ze k nemu neskor pridam speening alebo posilovnu alebo nieco podobne. Ale zatial z casoveho hladiska mi to viac nevychadza. Ono podla mojho nazoru mam metabolizmus preto tak spomaleny, lebo moje telo preslo XXX dietami a niektore neboli dobre, tak asi preto. Ono ja sa tu nechcem hadat - kazdy ma v niecom pravdu. Ja som na Zumbe bola a nenadchla ma. Zatial z tych vsetkych sportov, ktorymi som presla sa mi pacilo najviac plavanie, speening, bicyklovanie, posilovna a hip-hop vo fitnesku.
Bublinka, napisala si pekny jedalnicek, ktory vyzera dobre. Ono vies, ja mam teraz take dni, ze na ranajky mi chlebik moc nechuti, skor si dam ten spominany sojovy rozok. Ono viem, ze mam v jedalnicku dost velke medzery. Ale ja som v podstate rada, ze som sa naucila ranajkovat - to som doteraz nerobila pravidelne (a najma pit dostatok tekutin). Budem sa snazit si jedalnicek zlepsit a je mi v podstate uz jedno, za ako dlho schudnem, len nech nepriberam naspat. Ja viem, ze s jednou sladkostou na desiatu v skole nevydrzim, aj ked sa naranajkujem normalne. Takze ako hovorim, uvedomujem si, ze budem musiet urobit iste zmeny v jedalnicku este.
ano? ja som zubaca este nikdy asi ani nejedla je tam vela kosti? by som mohla dnes na obed nieco vymysliet nove ale nasi mi uz kupili brokolicu no uvidim mozno k tej rybe ako prilohu a nebolo by od veci
ja mam tiez strasne rada lososa :) toho by som jedla stale...a este mam rada pstruha grilovaneho mnam mnam :) a este su velmi dobre aj drave ryby, napr zubac
mataBB ahoj jasne viem o tom lososovi videla som tabulky ale ja ked som chudla jedla som ho aj tak pred piatimi rokmi nebolo tolko takychto straniek a schudla som aj tak a pangas mne chuti celkovo ale uz som sa ho prejedla a tiez som ho nemala asi pol roka a ked je tak uz mi lezie na nervy , napriklad si pamatam ked som chudla som jedla len pangasa lososa tuniaka vo vlastnej stave z ryb myslim a rybie file ale to fuj nemam rada je to sajrajt
hillary zrovna losos nie je najvhodnejsia ryba na chudnutie, pretoze je velmi tucna..skor nejaky pstruh, aj pangas, ale pangas to nie je podla mna ryba, je to nejaka cinska miesanina a chuti to ako umelina..moj nazor, proste to nie je kvalitna ryba, uz len preto ze je z ciny a ze vobec necitit po rybe...a ani v gastronomii nie je uznavana
a este chcem povedat nikomu neradim jest termix pri diete :D len chcem povedat to co tu bolo spomenute uz milion krat jest pat krat denne v presnych casoch ja sa snazim dodrziavat na sto percent , ziadne dzusi sladke vody a da sa to
sade8 ahoj no u mna to bolo presne tak ako pises ked som pridala dve kilecka som zacala podvedome znizovat porcie den uplne bez prehreskov male porcie a iba tri krat za den a rano sa postavim na vahu a skoro ma porazilo vaha ta ista vravim ok zmierim sa s tym ze 56 nevadi potom som zacala jest vacsie porcie s tym ze som sa nesnazila schudnut ale ja ked pisem z velke tak fakt velke mne cestoviny padaju z taniera ked si ich nesiem do izby :D a pridala som teda termix s tymi susienkami a slo to dole samo a jedla som viac ! ja som skoro odpadla ja si tiez nemyslim ze s tym termixom je to take strasne ja milujem sladke a je pre mna urcite lepsie zjest denne jeden termix styri kolecka susienok k tomu ten actimel ako potom vyladovat sladkosti a zjest dve milky inak odvtedy ako jem ten termix sa mi to nestalo a sade ano ked som zhadzovala kupila som si orbitrek a cvicila som na nom kazdy den pol hodinu rano a poobede tiez pol hodinu teraz uz ani nie kedze nemam ani celulitidu a spokojna a stastna si mozem povedat ze mi ani faldy nikde neprevysaju, ale vravim ja si proste myslim ze je to u kazdeho individualne ako sa tu niekto pytal na cestoviny ja ich nejedavam obcas ale casto na obed zjem ich vela a vahu mam na druhy den mensiu alebo taku istu napriklad ked mam ako prilohu k masu zemiaky na druhy den to vzdy vidim na vahe a ja viem ze to neni dobre ale ja sa vazim kazdy den lebo chcem vidiet ci ja a moje telo si rozumieme takze tak :D myslim si ze je dobre svoje telo spoznat a davat mu to co chce a nie to co niekto napise a nemyslim to ako klise a ku cviceniu teraz ked som taka aka som mam BMI 16,9 telo si samo drzi taku vahu ! neni to tak ze by pribelo aj zo vzduchu cvicit nechodim lebo ked som sla na zumbu napriklad spotila som sa tam ako trubadur a rano som mala vzdy o pol kila viac skusila som to desat krat desat krat to tak bolo takze som sa na to vykaslala doteraz neviem preco to tak bolo ani mi to nikto nevedel vysvetlit, ale myslim ze na chudnutie je najlepsie asi ten orbitrek neni to az take otravne da sa k tomu pustit telka hudba a ides tak neviem ci som pomohla dufam ze ano