Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

čo papáte?

Príspevok v téme: čo papáte?
MetallicA

no tak chcela by som sa spýtať všetkých (hlavne dievok) čo papáte pretože mne nie a nie schudnúť trošku by som to chudnutie chcela zrýchliť lebo mi to je pomalé nato že sa dosť zdravo stravujem, sladké len nutne prehrešky semtam mám a ajtak cvičím každý večer. Tie čo chodíte do školy čo si berete? mne je to ťažké prispôsobiť hlavne ked máme 8 hodín. 4O jedávate tak na večeru?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk

majka_21

Rozhodla som sa teda, ze budem dalej v tomtom zacatom style pokracovat. Rozpravala som sa so spoluziackou, ktorej sa pekne podarilo dost vela schudnut zdravou stravou a cvicenim a hovorila, ze podla nej je uplne v pohode, ked zatial z cm velmi nechudnem a ze vahu som schudla 3 kg zhruba. Ze ona schudla za mesiac 1 kg... kazdemu to ide inak. Hovorila mi, ze ona zacala z cm chudnut az asi po pol roku. Chudla s trenerom a lekarom. A to, co mi hovorila sa mi zdalo v podstate rozumne. Tak verim, ze sa mi bude darit dalej. Hovorila som jej, ze si pripadam taka "nafuknuta" alebo ako to nazvat... Proste siroka. A ona ze hej, ze to je v pohode, aj jej takto bolo. Tak som spokojna. A verim, ze sa mi schudnut podari! Lebo je to strasne. Uz si v podstate na to stravovanie zvykam.
Moj jedalnicek dnes:
R: sojovy rozok s maslom, salamou, platkovym syrom a troskou kecupu (pre niekoho kaloricka bomba, ale take ranajky som mala naposledy pred asi 4 mesiacmi)
D: BE-BE dobre rano
O: Kolozvarska kapusta (zjedla som polovicnu porciu)
Ol: sladkost
V: dam si trosku tej kolozvarskej kapusty z obeda, ale momentalne sa citim syta (aj ked idem teraz vecerat), takze vela jej asi nezjem
A samozrejme, snazim sa pit dostatok vody a najma nesladeneho caju. Ako sa dari vam?

elena 1234

ja som mala 75 KILOV za 4 mesiace som schudla na 60 kilov,mala som upravenu stravu, a chodila do posilovne,vela behala atd.Ako som sa zacala normalne stravovat pribrala som 6 kilov,...snazim sa jest menej a nie vecer,, Teraz mam 66 kilov, a som nestastna lebo nemam 60 ako som mala...cvicim 3 krat do tyzdna po 2 hodiny,ale ako uz nedrzim,tu dietu bojim sa ze vsetko sa vrati..
A nahorsia vec je ze 10 mesiacov som nemala menstruaciu...
Budem rada ak sa niekto ozve kto ma taky problem ako ja,

cinni

hillary- pu erh by sa nemal vypit viac ako 3 salky denne, v sackoch baleny neodporucam, je to len take "smetie" radsej si kup nejaky v cajovni alebo bylinkarni..maju aj rozne prichute, hodia tam nejaky vonavu bylinku:) viac urcite nepi..cca po 2-3 tyzdnoch pitia ho vystriedaj, napr vyborny zihlavovy caj, zeleny,...lapacho,..a podobne... ziaden caj nemozes pit dlhodobo a vela...

majka- so zdravou zivotospravou je to ako s fajcenim.. ked chce clovek prestat (zacat) je treba hned, bez kompromisov.. da sa zmenit zivotosprava HNED. Ked som to dokazala ja, dokaze to kazdy... dat si sladkost "raz za cas" podla mna znamena 1-2x za mesiac. U mna je jedina sladost ovocne cerealne lupienky, alebo pwcivo s medom ci s dzemom aj to len na ranajky ( a ani to by som nemala...biela muka a biely cukor je jed),..ziadne cokoladky, keksicky,.. to zavisi co je pre teba raz za cas ..pre niekoho je raz za cas jedna maskrtka denne mala.... Ak mas tendenciu na naberanie, o to viac by si mala dodrziavat ( to neber ako utok odomna alebo co, to je len taka rada) bola by si extremne prekvapena, co by to s tebou spravilo, kebyze uplne vynechas keksicky, kolace, cokoladky..... A teraz mala zaujimavost, preco ludia maju velku chut na sladke... Je to preto, lebo clovek ma zafixovane odpradavna este z cias, ked rafinovany cukor a cokolada neboli, ze jednym z najvacsich zdrojov vitaminov je prave ovocie => ovocie ma sladku chut=> je plne vitaminov -> ak mi chybaju vitaminy, mam chut na sladke... a co teraz v 21 storoci spravim? Dam si kusok kolaca ci cokolady.... A tak je to:)lahka rovnica..
Ak majka myslis vazne to co robis, neber to ako chudnutie, ale ako zdrave stravovanie .. Ja som jedla strasne vela sladkeho, cokolady a podobne... aj ked som z tho sice nepribrala, malo to ine negativne vplyvy na moj organizmus. :)

MetallicA

nie nie to neni tak ako si myslíte:D teraz som fakt nejedla nič výživné čo som písala teraz lebo nemám niektoré dni nato náladu, ale ináč fakt doobedu len vločky jogurt ovocie zelenina býva u mňa, na obed to čo máme menej, trošku sladké dačo a večer bud nič alebo tiež šalátik a tak. No dneská som sa fakt najedla koľko mi srdce ráčilo, kokosové sušienky, losos údený s cibuľou celozrnným rožkom, na obed cestoviny, trocha sušienok no a spomínané raňajky pôjdem hádam aj cvičiť ale mám sa veľa učiť:D
A inak, neviem ktorá kočka to tu spomínala orbitrek, mne sa už druhý ide rozsypať tiež denne polhodky cvičím 3. rok natom, a mám celulitídu ajtak takže to s tým nič nemá a na kondičku to tiež nieje celkom:D iba ak tie vo fitku stabilnejšie, tie ale aj ináč stoja ako moje dva dokopy:D

geekygirl7

MetallicA skús si prosím niečo prečítať o zdravom stravovaní. Nielenže sa stravuješ výživove veľmi zle, ale jedávaš toho veľmi málo.
Raňajky:kúsok chleba sušenú figa a koláčik
Kde máš bielkoviny? Koláčiky, sušienky a podobne by mali byť len ako občasný doplnok. Keby si sa najedla poriadne,nepotrebovala by si ich toľko.
Čo tak ovsené vločky s tvarohom/jogurtom/prípadne mliekom + trochu orechov, čerstvé ovocie.
Alebo CELOZRNNÝ chlieb, nejaká bielkovina - cottage syr/tofu/hydinová šunka/tuniak/tvaroh na slano + zelenina.
Nebudeš hladná a budeš mať výživné látky a vitamíny.
Keď sa tu rozoberal losos - telo tuky POTREBUJE!, netreba to preháňať, ale bez tukov to nejde. Veľa vitamínov je rozpustných v tukoch, v losose sú napríklad aj Omega3. Takže olivový olej,orechy, semiačka... Ináč si zarábaš na problémy.

hillary

metalica skus stranku chudnutie-ako.sk myslim ze tam by si na svoje otazky nasla urcite vysvetlenie aj to preco tak malo papas a nechudnes clanky su vyborne a dobre motivujuce

hillary

R: celozrnny chlebik+cottage syr+paradajka,paprika

D: to iste alebo jogurt+ ovocie + vlocky okolo 40g

O: kludne to co mas doma navarene kuracie mäsko+ ryza, zemiaky, cestoviny+omacka

OL: celozrnny chlebik/knokebrot+ cotage,jogurt,syr Apetito30% + zelenina

V: tiez bielkovina ako syr, masko, cottage so zeleninou + knokebrot-ak bude chut :))alebo moze byt aj tvaroch :)

tak snad som trosku pomohla

tento jedalnicek kopirujem je ten co napisala vcera bublinka a je presne taky ako si myslim ze by mal zdravo stravuuci clovek mat plus obed mozes ryby , salatiky zeleninove, kuracie maso da sa pripravit na milion sposobov , ku kazdemu obedu si daj zeleninu a uvidis ako to pojde ja si inak myslim ze ty keby si toto vsetko zjedla by si sa citila normalne prejedena metalica skus ja si myslim ze sa to da hlavne odloz vahu a povedz si dobre aj ked by som kilo pribrala dve tak o mesiac uz budem krasne chudnut , a ta susienka co si sa pytala raz za cas ano preco nie , nie je to buhvico ale urcite lepsie ako potom vyjest celu chladnicku ta activia je v pohode , cestoviny neviem ake si mala najlepsie celozrrne a ten kusok chleba s tou figou nechcem si ani predstavit aky bol ten kusok velky :D plus este na veceru ja jedavam vacsinou to co bolo na obed teda rybu kuracie maso bud ako sote so zeleninou , na prirodno, alebo tuniaka v konzerve vo vlastnej stave so salatom ryze sa uz snazim pomenej tak dva kopceky staci ale normalne nie niake krpate , metalica vahu odloz do skrine a vydrz aspon dva tyzdne urcite to zvladnes lebo ty toho zjes neskutocne malo a preto ani nechudnes a uprimne neviem ako to mozes vydrzat na takom malom prijme :(

MetallicA

dobre nečítala som to tu všetko ale dačo hej lebo ste včera dlho konzultovali:)) hillary, bubblinka a kitykaty či čo ste, som dneská začala dáko. Ale fakt neviem ako nato mne sa to zdá ťažké tak jesť normálne- ani neviem čo to znamená už po tom všetkom. Zjedla som ráno kúsok chleba sušenú fibu a koláčik a na desiatu activiu tvarohovú a na obed cestoviny a sušienky trochu. To môže byť?:D ale tak je mi jasné, že sa treba zdravo stravovať, to budem striedať s takými dňami, kedy budem aj jesť to načo mám chuť- no na sladené pitia a vyprážané nemám nikdy chuť tiež to neznášam. Takže 2 týždne sa nevážiť aha dobre oskúšam to

mataBB

hilarry aj brokolica je super...zapecena so syrom..s nejakym light alebo skusala som na zapekanie aj light mozarellu a to je tiez dobre :))) mnam milujem taketo zeleninove jedla, alebo grilovanu zeleninu-cuketu, baklazan, papriky, mnam :)