no tak chcela by som sa spýtať všetkých (hlavne dievok) čo papáte pretože mne nie a nie schudnúť trošku by som to chudnutie chcela zrýchliť lebo mi to je pomalé nato že sa dosť zdravo stravujem, sladké len nutne prehrešky semtam mám a ajtak cvičím každý večer. Tie čo chodíte do školy čo si berete? mne je to ťažké prispôsobiť hlavne ked máme 8 hodín. 4O jedávate tak na večeru?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
čo papáte?
cinni dakujem, aspon niekto
tato tema by sa mala volat "ake sladkosti jedavate"..nebola som tu par dni a co prispevok, to "sladkosti".. dala som tuto temu precitat znamemu, je to odbornik na stravu.. jeho reakcia " CELE ZLE".. a akokolvek sa navazte do uzivatelky matabb, musim s nou suhlasit.
Hilary? O com to hovoris? Co je podla mna zle? Ako neviem na ktory moj prispevok teraz reagujes, ale v pohode ;-). Nevyjadrila som sa nikde, ze nieco robis zle, tak nechapem, ci to mam brat z tvojej strany ako TRAPNY utok alebo ako nedocitanie niektorych mojich prispevkov tebou... Nedaju sa robit ustupky z mojej strany? A ako sa nazyvaju u teba asi take skutocnosti, ze si davam sladkosti (hoci je vela nazorov typu, ze pri chudnuti sa sladkosti - keksy, cokoladky ak neratam tu so 70 % kakaom - jest nemaju). A ja ich jem. A co ma byt? Toto neni ustupok? Tak si precitaj vsetky moje prispevky a nepis tu voloviny... A ze mam pevnu volu? Pozri moja... vobec ma nepoznas. A toto ja nenazyvam pevnou volou! Jednoducho ma k tomu prinutili urcite zdravotne problemy, ktore ti ja rozpisovat nebudem. A kvoli tomu, ze sa mi objavili tieto problemy mi lekar odporucal plavat, ze sa to zmierni! Takze ja toto nenazyvam pevnou volou! Tak si radsej precitaj este raz vsetky prispevky a potom sa vyjadruj na moju osobu. A SOM RADA, ZE SI POCHOPILA TO, CO SOM TI TU NAPISALA!
jasne majka chapem , proste cele je to o tom ze podla teba je to zle podla mna sa urcite ustupky robit daju , tak nech uz si kazdy vyberie svoju cestu ako to robit chce, ale urcte pre ludi ktory nemaju taku pevnu volu ako ty je lepsie zjest trebars ten keksik ako vyladovat celu chladnicku to je moj nazor , mne to takto vyhovuje a som spokojna , ked tebe inac a si tiez spoko tak super
hillary lenze ja sa tomu nevyhybam..ved cukor je v ovoci, v jogurtoch, v ovocnych stavach,ktore len nemaju formu keksiku ...to je vsetko...
a to tu rozpravame ln o cukre, ktory je sladky, nehovorime celkovo o sacharidoch...
aj ja mam skusku z marketingu dokonca uspesne ukoncenu takze pohoda ok ja viem ze to je reklamny tah aj bebe aj neviem co , takisto sladke musli ja len hovorim ze aj tomu telu ked das nieco podla teba zakazane ze moze pri tom to telo aj chudnut to je vsetko z mojej strany , nemyslim si ze mas ortorexiu myslim si len ze nieje zdrave sa az tak vsetkemu zlemu vyhybat respektive ked to tebe vyhovuje nebranim ale mne by to na hlavu moc udieralo keby som si odopierala fakt vsetko "nezdrave"
a co mi tym chces povedat? ze mam ortorexiu?
ved vy tu dennodenne rozoberate stravu,od 17.1. je tu od vas vyse 200 prispevkov o tom co ste jedli, kolko a bla bla bla..a ja napisem ze pri diete sa nema jest sladke a ja mam ortorexiu?
a to ze si najprv neschudla a potom si zacala chudnut je tym, ze predtym si jedla malo,telo si zacalo robit zasoby.zasoby tuku..je to obranna reakcia tela aby prezilo hladovanie..zacne ukladat tuk.zacala si jest viac, castejsie, oproti tvojmu beznemu stravovaniu menaj, aj kila isli dolu...ale to neznamena ze je to tymi emco susienkami a ze je dobre ich jest, kedze na druhom mieste v ich zlozeni sa nachadza cukor, na tretom rastlinny olej..to znamena ze po ovsenych vlockach je tam najviac cukru a oleja...ja som tym len chcela povedat jedno: vela ludi si mysli ze ked je na obale napisane je je nieco cerealne, tak je to dobre a super..ale to nie je pravda...je to len reklamny tah...studujem marketing, dobre viem ake praktiky sa pouzivaju pri propagovani vyrobkov
mata tak mi vysvetli prosim jednu vec ktoru som tu uz sice pisala nechcem sa niako opakovat dookola ale neda mi ,ked som prpibrala na 56 zacala som si porcie znizovat lebo som bola smutna skoncilo to tak ze som jedla tri krat do dna a kazdy den nebolo na vahe ani o deko menej potom som zacala verit veciam ako spomaleny metabolizmus a pridala som do jedalnicka stvrte jedlo bol to ten o termix a tri susienky od emca ako je potom mozne ze som sa po desiatich dnoch dostala na vahu 54 a telo si ju bez problemov drzi ??? ked som davala do tela tie jedy podla teba a telo aj tak slo s vahou dole? nieje lepsie rozbehat niako ten metabolizmus ako sa zbytocne trapit a ano to uznavam ked som mala nadvahu pred piatimi rokmi som to nejedla ale to uz je o inom
mata a hod si do googla ortorexia
dobre, všade čítam že sa nemá jesť sladké pri diátach nielen od teba ale vieš ako dlho som nejedla sladké už? dáky týždeň dnes prvý krát odvtedy a včera jeden termix, a ináč sa zdravo stravujem aj denne cvičím, doteraz som ani večere nejedla, nejem vyprážané a nič také kalorické a v sladkom sa veľmi obmedzujem ináč no semtam prehrešky, no zato že ty vôbec neješ sladkosti tak čo teraz?
a za tých 100g čo som nemala otvorené oči tak pardón no:D
hillary mne sa sladkosti nezhnusili..proste ich nejem, pretoze chcem schudnut
proste ked tu zakladatelka temy pise ze sa jej neda schudnut a potom je to jasne preco-lebo je sladke...to je jedno ze je to cerealne..je to sladkost, ktora ma vela energie...proste ked raz tuzim schudnut tak si to odpustim... radsej si dam ovocie..aj to je sladke...