Umývanie bez šamponu je super , ako latrnativa sa daju použiť zo začiatku bylinky, či soda bikarbona, vajičko ...
Čo sa týka farbenia vlasov, je fajn používať hennu, farbím si s ňou vlasy už veľmi dlho a som nadmieru spokojná, pretože vlasy neničí, naopak, ich uzdravuje, je čisto bylinná a prírodná .. aplikácia je jednoduchá, rozmieša sa hennový prášok s teplou až horucou vodou alebo čiernym čajom,, zaleží od odtieňa. Vlasy sú potom vyživované ...
Je to v podstate ako farbiaca výživná maska na vlasy a farba skutočne drží na vlasoch dlho a je pekna .. :)
ja používam značku Khadí, ale daju sa zohnať aj iné .. o nešla by som do najlacnejších alternatív... tato stoji asi 6,50eur.... záleží kde a ako to kupujete, ja som presvedčila majiteľku bioiobchodu v našom meste aby objednavala Khadi ... takže nemusím platiť zbytočne drahé poštovné ... :)
Jediná (ne)výhoda je možno to, že po aplikácii henny vlasy rýchlejšie rastú teda ich treba aj častejšie dofarbovať. škála farieb je naozaj široká, dokonca je už aj blond henna ... :) a zmiešaním rôznych odtienov sa daju vymyslieť nové a nové ..
čo sa týka chemický prípravkou na vlasy ... laky, tužidlá .. nevidím dôvod ich používať, ale aj tieto \\\" pomôcky\\\" sa daju vyrobiť po domácky bez pridania rôznych chemikalii, ktoré len ničia vlasy, a ovšem to ide aj lepšie umyť .. :)