Umyvanie vlasov len s vodou

Príspevok v téme: Umyvanie vlasov len s vodou
xyxyxyx

Pocula som ze ked si budeme umyvat vlasy len vodou pocas 4- 6 tyzdnov tak budu krajsie a bohatsie(ak neberieme do ohladu tie tyzdne pocas ktorych su mastne a kde pokozka si vytvara vlastnu ochrannu mast)

A chcela by som sa spytat ci uz niektora z vas mala s tymto skusenost a ze po tych vydrzanych tyzdnoch bez samponu ako sa dalej zaobchadza s vlasmi... stale umyvat s vodou?

Dakujem.

mimi 12

ahojte, ja mám strašne mastné vlasy a umývam si ich každý druhý deň so šampónom, čistú vodu by som si nemohla dovoliť lebo chodím do školy a vyzerala by som ako strašiak, a či by ste mi nevedeli poradiť neaký dobrý šampón na mastné vlasy alebo aj dobrá rada by poslúžila !! Najlepšie by bolo keby ste mi napísali na E- mail

casanta

No moj priatel to skusil, a vlasy mal hrozne, vsimla som si ze ma vlasy, akesi divne a tak som sa ho na to spytala. Sam povedal, ze umyvanie vlasov bez samponu nie je nic moc.

RNG

Otazka je, co je spina a co je dobre na vlasy a pokozku.
Odpoved je rozhodne nie chemikalie, ktore odmastuju vlasy a pokozku , ktora sa potom praska a vlasy lamu.
Ten "suchy nemastny" vzhlad je dobry len pre kozmeticky priemysel , rozhodne nie pre zdravie pokozky ani vzhlad vlasov.
Ja si umyvam len vodou vlasy uz desatrocia, selenovy sampon pouzivam velmi velmi zriedka, aj to si don pridam olej, aby neodmastoval pokozku a vlasy tak drsno.
Vlasy a pokozka musia byt pruzne a niet lepsieho materialu na ne nez nase vlastne telo vylucuje.
Cisto umyte vlasy obycajnou nechlorovanou vodou vonia prijemne.

motuz

vies co, priatelka na to nic zle nevravi, a pochybujem ze si to volakto i z okolia vsimol, ze nepouzivam sampony.

este co sa tyka pachu vlasou - nesmrdia. skôr majú príjemnú vôňu
zaujimave je, ze keď pridem z lesa ci z krcmy zadymený, z vlasou to bez problemov zíde

motuz

Vies co, mam vlasy kusok pod plecia, a dosť huste a hrube.
co sa tyka teploty vody, tak je to taka akurat medzi klepnim zubou a palenim... cize normana voda.
a umyvam si ich tak kazdych 4..5 dni. Ale takto somsi ich umyvaval i samponom, cize ziadna zmena.

odporucil mi to kamarat, a ten robi na stavbe, cize spiny dost. a tiz si ich umyva len vodou.

dalsia vec je, ze to uzasne seti cas, za minutu je lebena cista, a ziadne samponovanie v dvoch kolach.

manda276

chodim dost casto na plavaren a zaujima ma ze ci mi ta chlorova voda nejako neznici vlasy ked nebudem pouzivat sampon...

goccia

mna by zaujimalo, ako to je s farbenim. ak si kazdych 5-6 tyzdnov dam na vlasy chemicku farbu, tak to budem zacinat vzdy po farbeni s novym obdobim "mastniakov" a len co mi skonci, tak si dam zas farbu a som na zaciatku? :))
alebo pri farbeni vlasov chemickou farbou to ani nema vyznam?

manda276

a ked si umyvate len s vodou tak ako casto?kazdy den si ich preplachnete alebo ako?a to je jedno ci si ich umyvam teplou alebo vlaznou vodou?lebo ked nahodou mate mastne vlasy tak by sa to nemalo tou teplou si myslim...

natalia123

Motuz ak si chlap ake mas dlhe vlasy? lebo ja mam dlhe vlasy takmer po pas, co je narocnejsie, lebo o taketo vlasy sa treba starat viac. Je zaujimave to co tu pises, aj by som sa nato dala nahovorit, ale bojim sa, zeby som si vlasy musela umyvat kazdy den, este vzdy neverim, ze to moze mat az taky efekt