Potrebujem poradiť od niekoho kto túto metódu vyskúšal. Ja som to totiž vyskúšal, tuším už 9 alebo 10 týždňov sa moje vlasy nedostali do kontaktu so šampónom, iba s teplou/studenou vodou a sem tam so šťavou z citróna zmiešaného s vlažnou vodou. Pamätám si ,že v 4. a 5. týždni som mal vlasy najmasnejšie, umýval som ich každý deň a umývam ich každý deň lebo jednak som na to zvyknutý a jednak napriek tomu ,že som vysadil šampón mi zvyknú masnieť tak či tak. Jediné načo som prišiel je to, že človek skutočne dokáže žiť bez šampónu a udržiavať vlasovú hygienu aj bez neho čím ušetrí. Vlasy po umytí nepáchnu. Musím povedať, že si na tom dosť pochvaľujem kondíciu vlasov, odkedy som vysadil šampón, nemusím používať žiaden vosk alebo niečo čím by som vytvoril požadovaný tvar vlasov/účes. Jednoducho sa dobre formujú, sú akési pružnejšie, tuhšie. Jediný problém ktorý ma dosť frustruje a núti premýšlať nad opätovným nasadením šampónu sú lupiny. Do 6. týždňa sa vôbec neobjavovali, po 6. sa objavili a ich hustota stúpla, mám ich hlavne pri korienkoch vlasov a keďže dĺžka mojich vlasov je momentálne cca 5-6cm tak po vysušení a učesaní to až tak nevidno ale miestami áno. Kto vyskúšal túto metódu, mal rovnaký problém? Ak áno ako ho riešil? Mám dilemu, na jednej strane ma to láka skúsiť znovu šampón či mi ich neodstráni, na strane druhej mi bude veľmi ľúto ho použiť keď jednoducho viem ,že bez neho je to (až na tie lupiny) oveľa lepšie. A z vedeckého hľadiska alebo ako to nazvať by mi bolo ľúto nasadiť na hlavu opäť nejakú chemikáliu ktorá by mi zničila to prírodné mazivo ktoré sa tam po 6 týždňoch údajne opäť obnovilo. Za prípadné rady vopred ďakujem.