Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Umyvanie vlasov len s vodou

Príspevok v téme: Umyvanie vlasov len s vodou
xyxyxyx

Pocula som ze ked si budeme umyvat vlasy len vodou pocas 4- 6 tyzdnov tak budu krajsie a bohatsie(ak neberieme do ohladu tie tyzdne pocas ktorych su mastne a kde pokozka si vytvara vlastnu ochrannu mast)

A chcela by som sa spytat ci uz niektora z vas mala s tymto skusenost a ze po tych vydrzanych tyzdnoch bez samponu ako sa dalej zaobchadza s vlasmi... stale umyvat s vodou?

Dakujem.

qq1

tiez to skusam, umyvam si hlavu len vodou, sice to trva dlhsie lebo vlasy pri umyvani niesu tak poddajne ako so samponom, ale po vysuseni vyzeraju naozaj ovela prirodzenejsie, skoro rovnako ako ked som si niekedy umyl samponom (po vysuseni ostali ako hunata prachovka) a potom som si nane dal vosk, cakal som ze mi budu smrdiet ale nesmrdia vobec a povedal by som ze vydrzia aj dlhsie nesmradlave ako ked som si ich umyval samponom, robim to takto uz 13 dni, vlasy mam velmi huste hrube a rovne, dlzka tak 15cm. ked sa nic nezmeni k horsiemu tak v tom budem pokracovat, prakticky si nikto nic nevsimne akurat su vlasy v stave v akom sa mi pacia najviac, cize tak ako vyzerali niekedy ked som ich umyval samponom tak 1-2 dni po umyti.

tekvicka_

za pokus nic nedas, ono vsak si skus umyvat kazdy den ale iba s vodou. ja som si, pokial to fakt nebolo nutne, neumyvala vlasy kazdy den, lebo to som ich mala ako slamu a myslela som si, ze je to vodou, ze vysusuje a tak, ale teraz si myslim, ze to je skor tym samponom. vsak skus cez vikend napriklad a uvidis, ake ich budes mat. ak budu po umyti velmi skarede, tak pockaj na dovolenku, ale ako ja ich mam dobre a kazdy den ich umyt nemusim

majkita

A naozaj to pomoze a vlastne na co to je lebo ja mam taky problem ze si hlavu musim umyvat kazdy den inak katastrofa ake su mastne a ked mi niekto povie nak si ich neumyvam stale tak to sa povie ale ako mam ist do prace s takou mastnou hlavou ved to je strasne keby mi to pomohlo tak by som si to zacala umyvat s tou vodou ked si dam dovolenku

tekvicka_

ahojte, ja som sa tiez rozhodla postupit tento experiment :D povedala som si ze to skusim, hlavne preto, ze ma casto svrbi hlava, skrabem sa a pod., citala som ze by to mohlo zabrat...zatial len zacinam...asi tyzden, ale ako tu uz niekto pisal podo mnou bala som sa ze vlasy budu otrasne, ale nikto si to ani nevsimol, vlasy su pekne, trochu akoby mastnejsie na dotyk, ale nevyzeraju mastno,praveze som mavala take az vysusene konce tak s tym som spokojna celkom, zatial som ich umyvala po dvoch dnoch a aj to neboli nejake hrozne. mne sa predtym strasne krepovateli vlasy, proste boli strasne rozlietane, teraz su ukludnene, aj ma ta hlava prestava svrbiet.
aby som to zhrnula, zatial som s tym spokojna, uvidim ako to pojde dalej a ci to bude mat nejaky vyznamnejsi efekt.
dajte aj vy vediet, ake mate skusenosti.
a este mam vlasy dlhe min do pol chrbta, takze ziadne chlapske kratasy

boba 77

Ešte na margo tých lupín čo som mávala pri šampóne, až chrasty na hlave a pokožka ma strašne svrbela už na druhý deň po umytí.... Všetko je fuč .... Sem-tam mám vo vlasoch mierny náznak lupín, ale v minimálnom množstve a chrasty mi zmizli hneď po prvom umytí sódou.

boba 77

Tak ja si vlasy umývam už mesiac sódou bikarbonou.Pred tým keď som používala šampón tak som si vlasy musela umývať každý druhý deň teraz si ich umývam každý tretí.Raz som vyskúšala umyť mastné vlasy len čistou vodou no moc sa mi to nepozdávalo. Skôr si myslím že pri prechode len na čistú vodu je ich potrébné zo začiatku umývať každý deń, lebo keď ich nechá človek veľmi zmastnieť tak tá čistá voda moc nepomáha. A keď si už pokožka zvykne na čistú vodu tak bodľa potreby :)))))
Tak toto ma strašne baví, takéto zdravé experimenty .....

Misinn

ahojte baby, citam tu vasu temu, neskutocne som prekvapena, mne tiez velmi mastneju vlasy ani by som si nepomyslela ze sa da byt aj bez samponu ale vidim ze sa to naozaj da, musim skusit aj ja som strasne zvedava !

mataBB

no neviem, v mojom pripade sampon ani tak nie je nevyhnutny, ale keby si nedam kondicioner, tak si v zivote nerozcesem vlasy...

eva021

tiez som sa docitala o tom experimente, ze pouzivat na vlasy len vodu a povedala som si, ze najlepsi sposob ako sa presvedcit o pravdivosti, je vyskusat to sama. mam vlasy po plecia extremne huste, umyvala som si ich kazdy druhy den prirodnym samponom. momentalne mam prvy tyzden umyvania len vodou za sebou a nie je to ziadna katastrofa. umyvam si vlasy teraz kazdy den, iba teplou vodou, nie su sice take nadychane ako ked som si ich umyvala samponom, ale tiez nie su nejako extremne mastne...ovela menej mi padaju...myslim, ze kazdy, kto rovno povie, ze umyvanie vlasov len vodou je blbost a sampon je nevyhnutny, je s prepacenim obmedzeny hlupak, ktory ma plnu hlavu tych nezmyslov z reklam, lebo kym to nevyskusa, tak nevie. zo vsetkych stran sa na nas tlacia reklamy o uzasnych vlasoch po tom ci onom sampone, vsetky casopisy hlasaju, ze investicia do kvalitneho samponu je nevyhnutnostou etc...samozrejme, ze to vsetkym tlacia do hlavy, lebo keby vsetci prestali pouzivat sampon, tak by cely samponovy priemysel skrachoval.