Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Umyvanie vlasov len s vodou

Príspevok v téme: Umyvanie vlasov len s vodou
xyxyxyx

Pocula som ze ked si budeme umyvat vlasy len vodou pocas 4- 6 tyzdnov tak budu krajsie a bohatsie(ak neberieme do ohladu tie tyzdne pocas ktorych su mastne a kde pokozka si vytvara vlastnu ochrannu mast)

A chcela by som sa spytat ci uz niektora z vas mala s tymto skusenost a ze po tych vydrzanych tyzdnoch bez samponu ako sa dalej zaobchadza s vlasmi... stale umyvat s vodou?

Dakujem.

motuz

1. Ty, co ste to nevyskusali, tak sem blbosti nepiste.

2. Ja si umyvam vlasi len vodou, nemažgrim ich ziadnym octom, ziadnou sodou ani solou. Iba sa prehnem cez vaňu a umyjem ich teplou vodou. Trva to nejake 4 tyzdne, kym prejdu zo šampónového režimu na normalny rezim, ale výsledok je na nezaplatenie. Fičím takto uz rok aj pol a nemam ziadne masniaky, ani lupiny ani žiadne problemy. Vlasy su stale rovnake. Uplne a odstranili take cikli, že umyte, masne, masne ako riť, umyte, masne........

Už by som si nikdy sampon na vlasi nenakidal.
Ak to skusite, tak urcite preckajte obdobie masniakov a nenechajte sa odradit, lebo nieje od coho. Samoregulačne mechanizmi dajú tie vlasi doporiadku. A určite na to nevymrete.. :)

cize, aj to tak robim a vralo odporucam

boba 77

Tak tu je moja skúsenosť. Vyskúšala som to zatiaľ len dva krát. Umyla som si vlasy hrnčekom teplej vody+lyžica sody bikarbony. Veľkú zmenu na vlasoch necítim. Ani to že by boli nejaké mastnejšie. Samozrejme to nechám na hlave pár minút pôsobiť. Jedno veľké pozitývum - mala som hodne lupín (pre tým), dokonca miestamy chrasty na niektorých miestach hlavy. Po prvom umytí mi chrasty zmyzli. Po druhom umytí už mám viditeľne menej lupín.... Určite v tom budem pokračovať. Potom dám vedieť keď spozorujem ďalšie zmeny....

boba 77

Ja som si tiež prečítala zopár článkov v angličtine a dosť ma to zaujalo. Dnes večer vyskúšam. Potom vám napíšem ako to dopadlo.
Aj keď sa tam píše že kým si vlasy a pokožka hlavy zvyknú tak to trvá nejaké 2-3 týždne. Uvidíme, mám krátke vlasy tak ten prechod nebude až tak viditeľný ako pri dlhých vlasoch.

zuzuzuz

sak ked si precitate clanky v anglictine...to nie je ze sa vlasy umyvaju cistou vodou, ale bez samponu..
umyvaju sa s trochou sody bikarbony a jablcny ocot to bol myslim...

moj_nazor2

ja si tiez myslim, ze cista voda krasy nedoda.. ved uz kedysi sa umyvali aspon v cajovej vode, alebo este predtym si spominam, ako babka hovorievala, ze vodou z nejakeho stromu - proste tym, co z neho vytieklo, zriedili a tym... na kratkych vlasoch sa mozno da experimentovat, ale tiez by som to osobne na sebe neskusala.. vsak po sampone su ake nadherne vlasky...ak nechces cistu chemiu, vraz tiez do prirodnych produktov.

imaginary

osobne si myslím že dosiahnuť krásne bohaté dlhé vlasy a udržiavať si ich v dobrom stave je možné len vďaka šampónom, či už moderným, alebo rôznymi bylinkovými prípravkami starých mám... čistá voda možno stačí na nejakú základnú hygienu, a však vlas môže byť vyživený (okrem výživy zvnútra) len šampónmi a podobne.. ale ak nemám pravdu, rada sa nechám presvedčiť o opaku, aj keď to na sebe skúšať určite nebudem :)Šampóny vlasy zaťažujú len vtedy, ak nie sú dobre opláchnuté... Ak si chceš spraviť nejakú ozdravnú kúru tak radšej ten mesiac - dva nežehli, nekulmuj, nelakuj, nefénuj.... :)

kalina

moj otec /uz nezije/ si cely zivot umyval vlasy len cistou vodou,vzdy som sa cudovala ake ich ma pekne aj ked bol uz v starsom veku.