Umyvanie vlasov len s vodou

Príspevok v téme: Umyvanie vlasov len s vodou
xyxyxyx

Pocula som ze ked si budeme umyvat vlasy len vodou pocas 4- 6 tyzdnov tak budu krajsie a bohatsie(ak neberieme do ohladu tie tyzdne pocas ktorych su mastne a kde pokozka si vytvara vlastnu ochrannu mast)

A chcela by som sa spytat ci uz niektora z vas mala s tymto skusenost a ze po tych vydrzanych tyzdnoch bez samponu ako sa dalej zaobchadza s vlasmi... stale umyvat s vodou?

Dakujem.

basburianka

Ahojte, ja tiež skúšam žiť bez šampónu :) Zo začiatku to teda nebola žiadna prechádzka ružovou záhradou, ale už sa to lepší ;) Prvých 5 týždňov som vydržala len s vodou, chvíľami to bolo dosť desné...teraz skúšam sódu bikarbónu a ocot, potom sa opäť pokúsim prejsť len na vodu, tak uvidíme...Len by ma tiež zaujímalo, ako je to s farbením - raz za čas si dám nafarbiť vlasy - to by mi asi celý experiment pokazilo, čo? Ďakujem za tipy a rady!

[zruseny35]

Ja som niekde počula ,že ked sa človek 3 týždne neokúpe,tak špina opadá aj sama.Ked myslíš,že by to mohlo fungovať aj na vlasy,tak vyskúšaj :)

rhea

tak je rozdiel biosamponom a ci len vodou... po biosampone som mala draplavejsie vlasy aj tak, hoci ich mam jemne... a urcite po nom vonaju vlasy prijemnejsie ako len po vode.. ja tiez nepotrebujem, aby mi vonali vlasy na kilometer, ale mali by mi prijemne vonat, aj partner ked do nich pricuchne... co cista voda nesplna

zuzi74

Ja ked si umyjem vlasy bio samponom, tak tiez nevonaju, ale draplave urcite nie su. Je to len zvyk. Pre mna je dolezite, aby bola pokozka hlavy zdrava a vlasy ciste a nie aby vonali na míle.

rhea

ja neviem, ako by som vydrzala to prvotne obdobie s takou mastnou hlavou chodit do roboty medzi ludi... tiez si myslim, ze tie vlasy potom nevonaju, raz som si umyla vlasy len s vodou a boli mastne a nevonali, musia byt aj draplave..

Sapeter

Nepoužívam šampón asi 2 roky. Najprv to bolo ťažšie, vlasy sa mastili, hlava svrbela - príznaky závislosti na chemikáliách, ktoré tam zámerne pridávajú aby ste boli závislí a kupovali to donekonečna. Teraz je to úplne v pohode, vlasy sú oveľa krajšie, zdravšie, žiadny zápach ani svrbenie, vôbec sa nemastia. Postupne ich čoraz menej máčam aj vo vode, iba ak sa od niečoho zašpinia (prach pri brúsení a pod.) Máčam ich max. raz za 2 týždne. Vyzerajú stále ako čerstvo umyté aj bez šampónu a umývania.

Lenkaaaaa

veľa ľuďom táto metoda pomohla, ale mne nie. Vyzdržala som 8 tyždňov, umývala som si vlasy roztokom vody a sódy, oplachovala jablčným octom. Vlasy bolo cítiť po octe /aj ked som si ich poriadne opláchla/, cítiť ho bolo aj z uterákov ´do ktorých som sa utierala. To mi veľmi nevadilo, ale po takých 4-5 týžňoch sa mi začali robiť MEGA lupiny. Mastné vlasy sa mi neupravili, stále rovnako mastné ako po použití šamponu, ale podarilo sa mi ich umyvať len 2x do týždňa.... takže nepomohlo, ale ako detox vlasov to bolo dobre..

myrina

ako to je, ked si vlasy pravidelne dofarbujem?budem musiet zacinat odznova? Má s tým niekto skúsenosti?Dajte, prosím, vedieť. Nechcem to vzdať.

silvestero

neodporucam vlasy umyvane cisto len s vodou smrdia za mastnotou. Mam skusenost ked som raz zabudol sampon vziat na intrak a kamo marodoval takze som nemal od koho pozicat.