Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
aj moj brat ma "len" miernu schizofreniu....no... bohuzial ide to s nim dolu vodou...sprava sa agresivne, mlati zeny, vyhraza sa mi ze ma da zmlatit...jeho zmeny nalad...atd.... stalo sa z neho totalne hovado.... a lepsie by bolo keby konecne umrel... by nasa rodina mala svaty pokoj
Caute:)Pisem na forum po prvy krat.A chcela by som sa spytat na vase skusenosti ohladom vstahov s opacnym pohlavim a tiez s pamatou, pretoze prave studujem na VS celkom ma baví a myslím si, ze je aj lahka \"zatial\" ale i tak je to tazke lebo sa neviem ucit ako pred chorobou...
Moja mama ma schizu a ked to na nu prislo prvyraz niekedy pred vianocami, bolo to strasne vidiet svoju matku totalne mimo. Teraz berie lieky tak je doma. Ale viem ze sa za seba hanbi a ma nizke sebavedomie. Bojim as ze to zdedim. Mam 19, tak neviem ci by sa to uz nemalo prejavit, ak som chora. Ako to zistim?
pupalka ty čo sa neozyvas?? ako sa ma tvoja dcera a ako sa mas ty???
prepáčte ušla mi ruka "vylihuje"...
Ahoj Karol..ja ked mam cas tak sem pisem ale teraz ho mam malokedy - mozno si si cital starsie prispevky - neeviem..ja mam priatela ma 19 a rok no aj dlhsie trpi tiez schizofreniou a velmi ma hneva to ze ked si da tabletku tak je o nicom je jak ziva mrtvola..a to nie len ked si da tabletku tak je skoro cely den.ja byvam v robote od 8 do 18 hod pride za mnou vzdy okolo 15 hod 16:30 a 18:00 aj to si len zapali a ponahla sa domov lebo mu ide jeho vytuzeny film...cely den doma len vylyhuje spi a papa - neviem co mam s tym robit - do roboty nechodi - vraj je furt na PN ale ani sa ju nepokusa si najist som uplne zufala ja ho lubim a jak si predstavim ze by to tak bolo cely zivot tak neviem - chcem mu pomoct ale nie tym ze nebude nic robit a nebudem ho lutovat ze je dusevne chory chcem aby bol taky ako predtym...
povedali ti,ze z coho to vznika?
Ja som tiež shizofrenička a prežívam podobné veci ako vi.Hocikedy sa mi ozve hlas,ktorí mi vlastne radi čo mám robiť ak som v nejakom prúsere,alebo mi chcu pomôcť.Včera mi napríklad hlas povedal,že konaj rýchlo.Tiež aj v autobuse,v obchode sa mi stáva,že ked niekto hodí na mna škaredý pohlad,tak príde namna strašná úzkosť.BOjím sa jeho myšlienok a pítam sa ,že prečo?Prečo tak pozera?Potom mám pocit,že im čítam myšlienky a vydím tam hrozne nadavky smerované na mna.Strašne ma to potom zoberie.Myslím si že su medzi niektorími ľudmi telepati a že sledujú moje myšlienky.Aj niektorí psychiatri ovládaju telepatiu a sledujú ma telepaticky.Ja tiež nadubúdam telepetické schopnosti a existujú aj myšlienkové baktérie ,ktorími sa dá nakaziť ked niekomu čítate jeho myšlinky a pociti.Liečim sa na to od 11 rokov teraz mám 25 a stále nič.Vyskúšali na mna vela liekov a beznádejne.Niekedy s hlasmi aj posrandujem.Je to môj druhý svet,len si musím dávať pozor,aby sa za mnou most nezrútil.
rada to citam o vas, viete ja sa citim niekedy nadradena, chcem byt strasne dobra a pritom si nerozumiem s normalnymi ludmi, lebo ja citam hovory s bohem, co mi povedal mimozemstan a chodim na vselijake energeticke terapie..
strasne ma seru vsetky zle ludske vlastnosti.chcela by som aby sme zili ako deti v prirode bez hnevu studu a sutazenia...chcem vidiet tie dobre stranky v nas...
zatial tolko ozvem sa este
nina