Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
Syn má 16,na neurčito mu stanovili schizofréniu alebo psychózu.Ešte nevedia.3tyždne bol na psychiatrii,necelé 2 mesiace doma,dobehol školu a je znova na psychiatrii.Vždy dobrý žiak zrazu sa nechce učiť,nechce žiť a svoju nešťastnú matku zneužíva.Prišlo to nečakane ako blesk.Má vraj nadprirodzené schopnosti ,ktoré mu berú silu a chuť na učenie.Chce pomáhať bezdomovcom,týraným,rómom - samozrejme z naších ťažko zarobených peňazí.Kto to nezažíva nepochopí.Som na dne a určite sa zbláznim ja a nie on.
Zdravim vsetkych,ktorí maju ten istý problem.Mam 21 roč.syna,ktorý ma schizof.2krát bol hospital.a lieč.elektrošokmi.Jeho stav je este stale nie OK.Uživa lieky,vela spí a zatial nemá zaujem ani o skolu,ktoru 2 krat prerusil ani o prácu.Snažim sa mu pomahat,ale malo kedy si da poradit.Vyžaduje to vela trpezlivosti ale urobím vsetko,aby sa z toho dostal.Prajem pevné nervy chorým i príbuzným
Čo schizofrénia je,to nevie nikto,pokiaľ ju nemá.Tí najmúdrejší sú schopní len pozorovať nejaké zmeny v mozgu chorého pacienta a tváriť sa, že neuroleptikami či podobným svinstvom mu navrátia opať fyzikálne a chemické vlastnosti,ktoré už nie sú v kontraste so "zdravým mozgom".Čiže všetko o čom moderná psychyatria pojednáva je len na molekulovej a čisto fyzikálnej úrovni.A výsledky?Nuž 100percentná úspešnosť to nebude.Psychiatria je jedna z najzaostalejších vied,ale čo nám ostáva keď nám raz drbne?
Ja sice neiem ci to je schyzfrenia com budem pisat,no kazdy hovri ze je.Mam kolegynu v ktorej odine sa deju cudne veci.Vsetko im mizne,alebo v edle ktore navari je o pol hodinu naliata JAR.Kupi maso a o pol hodiny z am ne je.Ona sice tvrdi,ze to robia duchvia,no kazdy z jej okolia vie,ze to robi jej syn.Ma 28 rokov nikd ikde nerobil,hoc mu vselijake roboty rodina zohnala.Chodia stale k vesticiamBli aj u farara,aby im vysvetil byt aj u SOKOLA Trnave.Zaujimave na tom je,ze tak ten syn ovplyvnuje matku,ked povie na cierne ze je to biele,matka je o to presvedcena.Aj ona je uplne dezorientovana.Okolie vravi,ze su choreobidve.Toho je strasne vela keby som to tu popisala co sa u nich deje,ta by som pisala 2 dni.A poznate nieco podobne napiste prosim.
pisem seminarnu pracu na temu schizofrenia. mam o nej nieco precitane ale kedze budem muset tuto pracu aj prezentovat chcela by som aby to ostatnych zaujalo aby som si len neodkecala svoje a isla si sadnut na miesto...preco sem vlastne pisem..no chcela by som si aspon cez mail precitat ake je to v skutocnosti mat schizofreniu, co sa odohrava cloveku v hlave, ako sa citi ked nema zrovna ten dobry den...ak by sa tu niekto taky nasiel co by mi napisal na mail tak by som bola velmi rada, len musim seminarku odovzdat v utorok.keby sa mi niekto chcel ozvat tak som casto aj na icq, moje c. je 263-164-916
no tak to by bolo vsetko co som chcela napisat
a este moj e-mail je : natalus@centrum.sk
ja mám schízu už 14 rokov a aj keď užívam tie najmodernejšie lieky(1 injekcia-6000Sk),efekt je minimálny.a ak si niekto myslí,že sa z toho raz dostane.je na veľkom omyle,lebo schíza je síce liečiteľná ale nie vyliečiteľná.človek prestane brať lieky a ocitne sa na začiatku.ja mám celú chorobu detailne naštudovanú,viem,čo mi ju spôsobilo a viem,že raz skončím v ústave pre duševne chorých,hoci mám iq 126 no nemám pochopenie v rodine ani u ostatných.som pre všetkých DEBIL a preto mám už 14 samovražedné myšlienky,no som taký posratý,že nie som schopný to urobiť.pozdravujem bojovníkov z veľkého zálužia,ktorí sa mi môžu ozvať na mail:pinhead@atlas.sk
je schizofrenia dedičná? ako sa začína prejavovať?mamina nou trpí začalo to už ked som bola malá takže si priebech nepametám ale brat je neaký čudný niekedy agresívny a potom sa zavre do izby,zastre si tam žaluzie a vôbec nechodí von iba v noci neje poriadne,nepije higiena je mu ukradnutá a potom sa trocha spametá a vyleze z brloha doktory nič nemôžu lebo je dospelí dokonca bola u nás psichologička nepustil ju do izby. nevieme čo robiť lekáry na to serú prosím porate môže mať aj on schizu.?
ahojte vsetci, mam v rodine dusevne choreho cloveka a preto viem pocitit vase trapenia. Hlavu hore, su to strasne veci, strasne pocity. Urcite sa za takeho cloveka netreba hanbit. Chce to trpezlivost. Velku. Ten clovek priserne trpi, vraj psychicka bolest depresie je silnejsia nez akakolvek bolest. A ako povedala pani psychiatricka: Kto nezazije, nepochopi.
schiza je psychická choroba...a to znamená,že sa to dá liečiť...aj keď naviem,či úplne...ale každopádne nestrácaj hlavu...treba si o tom niečo preštudovať,poradiť sa s DOBRÝM doktorom a uvidíš.Tvoja dcéra rovnako ako ty ani nikto za to nemôže.stojte pri nej..velmi sa snažte spraviť všetko preto aby sa z toho dostala...ak nič nebude pomáhať,možno to tak má byť..ak by si chcela,je tu ešte jedna možnosť.Len záleží na tom či si veriaca...