Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

digi

Dúfam, že na tej psychiatrii v skutočnosti neleží, ale sa tam lieči.

Patentovaným prírodným liekom na schizofréniu je najjednoduchšia aminokyselina: Glycín. - Mal by sa pri schizofrénii užívať vo zvýšených dávkach! Dá sa objednať aj cez internet.

mama22

pre kabaku a jej maminu,už dlho ste tu neboli,čo je s vami ,ako sa vam darí?Ja som so synom stale v uzavretom kruhu,stav sa mu zlepsil,ale nevie pochopiť,že k jeho chorobe alkohol nepatrí,tak čakam kedy sa zas zosype,už som bola pripravená ho vyhodit na ulicu......

casey

ahojte..vela som citala o schizofrenii..mam tiez priatela,ale niektore priznaky mi nesedia..nemava stavy,ze sa mu nieco zjavuje,viem,ze zle zaspava,alebo ze su dni a teda aj tyzdne ked mu stacia moje sms,ked mi stale opakuje,ze sa strasne sklamal,ze potrebuje cas,aby mi veril,najprv citim,ze ma aj on lubi,potom si vzdy nieco najde co si vymysli,aby so mnou nebol a dookola ma presvieca,ze ho nemam rada a ze ho sklamem s inym muzom..odchadza odo mna a po tyzdnoch sa chce opat vratit..sme napr.spolu cely vecer a sprava sa ku mne ako ku sestre a pritom viem,ze by ma objal,ze ma ma rad..ale nejde to,je ako stopnuty..

dada

Ahojte...mama teraz mojho velmi blizkeho cloveka na psychiatrii, po dvoch rokoch sa mu zopakovla psychoza a je mi to velmi luto... nie´je to momentalne s nim moc ok ale chcem vam vlastne vsetkym povedat: uzivajte lieky kym vam sam lekar neukonci liecbu...... vile drzim Ti palce!!!

vile

chcem sa podelit s vami o moju skusenost.zacalo to tym,ze psychotropna latka u mne vyvolala psycozu,nieco ako mania ale priznaky som mala ako pri schyze.najprv som bola valmi ziva,vesela,zhovorciva,nespala som niekolko dni,potom som mala brutalne halucinacie typu,ze som na mesiaci,citila som sa divne,mala som halucinacie nabozenskeho charakteru je to tazke opisovat.na psychiatrii som bola 2 a pol mesiaca.vela veci si nepamatam,bola som agresivna co predtym som nebyvala,casto krat ma museli poviazat a pichali injekcie,chvilu bolo dobre potom sa to vratilo,keby som to neprezila tak by som nikdy nepochopila ludi trpiacich na tuto chorobu.nastastie nasli pre mna vhodne lieky seroquel.velmi mi pomohla rodina,na psychiatrii som spoznala vela zaujimavych ludi.doma som uz 8.mesiac a citim sas dobre klop klop este asi pol roka budem brat lieky aspon tak mi slubil doktor.drzim sebe aj vam ostatnym palce

ewička

Tak ahojte...neviem ci si na mna pamatate..pisala som sem ze mi ochorel priatel na schyzu.chcem vam len napisat ze som to nezvladla a on sam si nic nevazil - zacal znova fajcit travu, pit a klamat mna a svoju rodinu..rozisla som sa s nim..zajtra ide znovu na liecenie..kabaka tebe gratulujem....

dada

aaaaa... ci je tvoj priatel normalny iba tazko povedat ale asi to bude tato diagnoza iba sku byt trpezliva a uvidis ako sa to vyvrbiiiiiiii... kolko ma rokov.. mam tiez takeho priatela a mozeme sa o tom porozpravat....

aaaaa

Ahojte, ja som pred nejakym casom spoznala jedneho chalana a od prvej chvile sa mi zdalo, ze je iny ako ostatni...a mam podozrenie, ze trpi prave schizofreniou. Niekedy sa sprava uplne normalne a niekedy je ako uplne vymeteny, ako by bol v uplne inom svete, ked s nim napr. volam istu chvilu je uplne v pohode, potom zacne rozpravat uplne odveci, napr. o anjeloch alebo niekedy ma stavy, ze je niekto vedla nas, mava pocit, ze nieco pocuje aj ked ja nic nepocujem...a vela inych detailov, ktore by bolo velmi zdlhave opisovat. Poradte mi, je normalny?

mama22

Ahoj kabaka kiežby si mala pravdu,že sa problemy minuli.U nas je to naopak.U syna sa vyvinula zavislost na benzodiazepiny a alkohol.12.3.už ide na protidrogové a jeho psychiater doporucuje hospitalizaciu,preto sa syn dnes rozhodol to ist "oslavit",vraj navzdy sa rozlucit s alkoholom.HOci doobeda sa citil velmi zle,mal zavraty,stuhnuté svalstvo strach s ludi,vecer mu uz nic nevadilo.Tak v strese ocakavam ako pride domov.Po tvojom prispevku to vyzeralo,ze sa nastartoval a zacal rozbiehat rozne brigady,dohodol si terminy skusok a potom sa 2krat opil a uz nema o nic zaujem.Velmi ma to mrzí.A co ty,ako pokracujes ????

dada

ahoj kabaka, ja casto pozeram ci ludia pisu na tuto temu, mam priatela a 2roky sme spolu, trpi schizofreniou, ale ma ustaleny stav ...pracuje a zda sa v pohode, bolo to tazke a teraz hlada zmysel zivot, no ja to nie som, on sa rozhodol ukoncit nas vztah...je medzi nami vekovy rozdiel, ja som starsia , ale on vravi, ze chce byt sam, chapem ho, ma ine pocity ako ja, je mi to luto, ale co uz... ty ako sa mas? a ako sa ti dari v praci a sukromnom zivote, ak chces napis tvoje pocity, zmysel zivota...pozdravujem