Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

damian

Mili vsetci! Mozno ma poznate z temy 'Pravda o rakovine - vit B17'.
Len v kratkosti. Som v zahranici a som psychiatricka sestra. Poradil by som vam vsetkym uprimne a z uctou. Ak trpite schizofreniou alebo sa vam vracaju priznaky, zadovazte si nasledujuce dva vitaminy: Vit B3 (niacin) a vit C complex. Davka je: B3 1000mg 2 krat denne. Vit C 1000 mg tri krat denne po jedle. Ak je dostupny, velmi sa odporuca aj vit B1 (thiamin) 100 mg denne. Male vedlajsie ucinky ma len B6 (zacervenanie pokozky a slabe svrbenie trvajuce 30 cca minut, ktore vsak prestane po pravidelnom pouzivani B6. Samozrejme, tento vedlajsi ucinok nie je nic v porovnani s neuroleptikami).

puppalka

Nebudem sa rozpisovať zoširoka, moja dcéra Kabaka vám sama napísala, ako to s ňou teraz vyzerá. Jej spokojnosť jej aj moja spokojnosť.

kabaka

Ahojte všetci schizáci. Ako sa máte? Pozdravujem aj tých, čo sa o nás zaujímajú. Chcem sa pochváliť, už neviem čo som popísala, tak stručne zhrniem všetko. Od 1. júna 2006 som začala robiť ako sanitárka, od. 1.februára 2007 som robila sekretárku u renomovaného doktora a od 1. mája 2007robímn administratívnu pracovníčku (case manager) na COSoch (nebudem špecifikovať, čo to je). Skrátili nám pracovmnú dobu o polhodinu a zvýšíli platy, urobilo mi to asi 500 sk. Môj základný tarifný plat je 10390 - čo je celkom slušné, najnovšie od 15. marca 2007 som si založila stavebné sporenie. Mám vlastnú kanceláriu (spolu s jednou kolegyňou)mám vlastný počítač, a pohodlnú stoličku (predtým sme boli na jeden počítač dve a mali sme nepohodlné stoličky) Mám prácu bez nervov, nemusím sa stresovať, čo šéfovi preletí cez nos. Môjho súčasného nadriadeného som videla iba raz - pri quazy prijímacom pohovore, keď som bola z iného oddelenia preradená na druhé. Som spokojná

katarína

Ahojte, nemám schizofréniu, ale paranoidno-depresívnu psychózu. Už 7 rokov beriem lieky, serlift a risperidon. Tieto lieky sa predpisujú aj pacientom so schizofréniou. Môj stav je niekedy lepší, inokedy horší. Chcem sa opýtať nejakých žien, ktoré majú schizofréniu a berú podobné lieky, ako to vyzeralo keď chceli otehotnieť? Ako prebehlo tehotenstvo, či brali lieky aj vtedy a aké lieky to boli? Ja teraz mám taký problém, že nemám vplyvom liekov menzes, ale psychiatrička mi povedala, že keď budem chcieť dieťa tak mi predpíše nejaké iné lieky. Máte niekto s týmto nejaké skúsenosti? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Katarína

mising

mam 20 a trpim na schizofreniu uz dlhsiu dobu ale len mesiac ju liecim...psychiatricka povedala ze to nie je este na hospitalizaciu...najskor si mysleli ze su to len silne depresie ale potom som bola na psychodiagnoze.jedine co je dolezite, aspon pre mna osobne, aby bol stale niekto so mnou...osamote prichadza na mna paranoja a vsetky myslienky a hucanie v hlave

betka

ahojte, zaujima ma choroba schizofrenia, moze sa prejavovat aj tak ze clovek je cele dni akoby mimo reality , akoby ho cely den trapili uplne nerealne myslienky , alebo sa da taketo nieco vsugerovat ked nad tym stale clovek rozmysla a nevie si to vypustit z hlavy, akoby sa kontroloval ci to nad cim prave rozmysla je normalne alebo nie. vela som o tejto chorobe citala, prosim poradte niekto

dada

ivka2 skus si v Googli najst schizofrenia a tam sa vsetko dozvies...
casey je to presne tak, mozno je citovo vyhasnuty aj moj priatel sa tak sprava, neobijme , nepobozka iba ja vyvijam iniciativu... je a bude to tazke...