Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
lencok, 5-HTP, a stress-B by ti urobili asi najlepsie.
ano, ale ja nemam schizofreniu, mam depresiu, tak preto nechapem, naco lieky tohoto druhu
lencok-vsetky psychofarmaka napravaju porusenu chemiu v mozgu-tzv.neurotransmiterov.tie musia byt v rovnovahe.ak nie su, vzikaju rozne dusevne stavy-neurozy, depresie, psychozy.tieto lieky to napravaju-pokila sa uzivaju.bohuzial,nenexistuje liek, ktory by to napravil na niekolko razove uzitie/napr.ako antibiotika pomahaju pri likvid.infekcie/preto sa musia brat dlhodobo, aby choroba bola na uzde.mam kamaratku s touto chorobou-berie neuroleptika.tieto lieky beru jej obavy a strach prec.a aj to je uspech.pretoze uz jej choroba nevadi.netrapi sa nou a zije zivot, aky bez liekov nemohla.je pravda,ze tieto lieky maju aj neziaduce ucinky, ale skusala ich aj vysadit a vzdy sa jej pohorsilo.problemom schizofrenie je, ze pacienti odmietaju uverit ze ide len o ich predtsavy.pre nich totiz prestava existovat pojem nahoda.citala som velmi peknu knihu o tomto.bol tam priklad.muz trpiaci schizofreniou si vsimol cez den viacerych podobnych luidi-fuzy, slencne okuliare, jeden z nich sedel v aute ako ho minal, cital noviny/cakal na niekoho/lenze tomuto muzovi sa to zdalo podozrive-povedal si-aha, agenti, sleduju ma.nechapal ze to bola nahoda!!mysle si ze ho sleduju.aj o tom je schizofrenia.mozno keby to bolo jednoduche pacientovi pomoct si uvedomit ze to je len jeho predstava, tak by neboli potrebne lieky.ale ako hovorim-je to o chemii v mozgu.
ja uz nikomu neverim, myslim ze uziavnie tych liekov ma znicilo a neveim ako dalaj bez nich:(, taky krasny mlady zivot, je mi smutno
mne dnes dr predpisala nejake neuroleptikum risperdal, mam depresie, zevraj je to na myslienky...ma to stve:(, nasi davajupozor aby som tie lieky uzivala, ale ja ich nechcem, stale do mna len lieky pchaju a pricina mojich depiek je uplne inde, dali sa dokopy s dr a takto ma chcu znicit...
rng, NASIEL SOM. Je v Anglicku a aj no flush. Len neviem, ako ho budem ja doporucovat u nas na oddeleni, aby ma nevyhodili nakoniec za propagaciu pravdy. Som dnes cital v nasom vestniku, ze nasa nemocnica utratila len na Olanzapine velotab 202tis libier v roku 2002. Vies si to predstavit????? A to je len jedna mala rozpustitelna tabletocka!
Damian, v stress B nie je dost niacinu, ale vsetky ostatne su zastupene.
Mozem doviest tabletky B-3 (inositol hexanicotinate+ inositol, tzv "no flush", 500mg na tabletku)ak sa o to prihlasia zaujemci.
Alebo praskovy, 170 gramove balenie cisteho inositolu(nie je forma "flush free", ale je na vahu podstatne lacnejsi)