Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

....

lencok-vsetky psychofarmaka napravaju porusenu chemiu v mozgu-tzv.neurotransmiterov.tie musia byt v rovnovahe.ak nie su, vzikaju rozne dusevne stavy-neurozy, depresie, psychozy.tieto lieky to napravaju-pokila sa uzivaju.bohuzial,nenexistuje liek, ktory by to napravil na niekolko razove uzitie/napr.ako antibiotika pomahaju pri likvid.infekcie/preto sa musia brat dlhodobo, aby choroba bola na uzde.mam kamaratku s touto chorobou-berie neuroleptika.tieto lieky beru jej obavy a strach prec.a aj to je uspech.pretoze uz jej choroba nevadi.netrapi sa nou a zije zivot, aky bez liekov nemohla.je pravda,ze tieto lieky maju aj neziaduce ucinky, ale skusala ich aj vysadit a vzdy sa jej pohorsilo.problemom schizofrenie je, ze pacienti odmietaju uverit ze ide len o ich predtsavy.pre nich totiz prestava existovat pojem nahoda.citala som velmi peknu knihu o tomto.bol tam priklad.muz trpiaci schizofreniou si vsimol cez den viacerych podobnych luidi-fuzy, slencne okuliare, jeden z nich sedel v aute ako ho minal, cital noviny/cakal na niekoho/lenze tomuto muzovi sa to zdalo podozrive-povedal si-aha, agenti, sleduju ma.nechapal ze to bola nahoda!!mysle si ze ho sleduju.aj o tom je schizofrenia.mozno keby to bolo jednoduche pacientovi pomoct si uvedomit ze to je len jeho predstava, tak by neboli potrebne lieky.ale ako hovorim-je to o chemii v mozgu.

lencok1

ja uz nikomu neverim, myslim ze uziavnie tych liekov ma znicilo a neveim ako dalaj bez nich:(, taky krasny mlady zivot, je mi smutno

lencok1

mne dnes dr predpisala nejake neuroleptikum risperdal, mam depresie, zevraj je to na myslienky...ma to stve:(, nasi davajupozor aby som tie lieky uzivala, ale ja ich nechcem, stale do mna len lieky pchaju a pricina mojich depiek je uplne inde, dali sa dokopy s dr a takto ma chcu znicit...

damian

rng, NASIEL SOM. Je v Anglicku a aj no flush. Len neviem, ako ho budem ja doporucovat u nas na oddeleni, aby ma nevyhodili nakoniec za propagaciu pravdy. Som dnes cital v nasom vestniku, ze nasa nemocnica utratila len na Olanzapine velotab 202tis libier v roku 2002. Vies si to predstavit????? A to je len jedna mala rozpustitelna tabletocka!

damian

Vazeni, piseme o vitamine B3 (niacin) ktory zvycajne cisti telo od skodlivin a ak ho niet dostatok, sposobuje psychozy a ine dusevne poruchy. Treba ho prijimat tak, ako som uviedol dole (ale niekedy sa pouzivaju aj vyssie davky pri velmi akutnych psychozach).

damian

Boze dobry, B3 'no flush' je najidealnejsi, kedze tento nesposobuje spominane 30 minutove zacervenanie sa ani svrbenie. To je nadhera. Pocuj, ak by som potreboval, dalo by sa poslat do Londyna? Zaplatil by som kreditkou ak sa da. Ja som tuto B3 @no flash' nenasiel. Asi som zle hladal.

RNG

Damian, v stress B nie je dost niacinu, ale vsetky ostatne su zastupene.
Mozem doviest tabletky B-3 (inositol hexanicotinate+ inositol, tzv "no flush", 500mg na tabletku)ak sa o to prihlasia zaujemci.
Alebo praskovy, 170 gramove balenie cisteho inositolu(nie je forma "flush free", ale je na vahu podstatne lacnejsi)