Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
ked ty si mi to tak pekne napisal...a preco to ja neveim prijat, preco sa obvinujem a stale hladam na sebe vinu, preco...je to mojou chorobou alebo....? uz dlho som nepocitila taku pohodu na dusi ako kedysi:(...a stale neveim prist nato cim to je:(
Poviem Ti osobnu skusenost. Nedofukal som si pneumatikyna motorke. Stale som to somar odkladal, ze je cas, zajtra, zajtra. Az som zrazu na rychlostnej ceste dostal defekt. Vyslo ma to draho. Ale, aj ked som to urobil z nedbanlivosti, neobvinoval som sa za to a bral som to ako OBROVSKE ponaucenie. Ani ma len nenapadlo pytat sa, co by bolo, keby som mal nafukane kolesa...Stale som si hovoril, Boze, vdaka, ze som sa nezabil a veeeelmi som sa z toho tesil, ver mi
Lencok1, preco sa pytas, ake by to bolo, keby si sa nepopalila??? {reco sa neopytas, co by bolo, keby si sa spalila cela??? Bol by to Tvoj isty a okamzity koniec. Ale Ty si sa cela nespalila a tak si to uvedom. A ze nerozumnost? Ludia sa pre nerozumnost zabijaju medzi sebou, vrazdia sa, vedu vojny a pachaju ohavne ciny, z nerozumnosti! A Ty si urobila nerozumnost, ktoru robi mnohi inych beznych ludi, ver mi. Tak na to, ze to bola nerozumnost, zabudni.
damianko ja sa stale pytma preco, moje probelmy zacali jednou blbou popaleninou, keby som mala vtedy tolko rozumu co dnesm, tak nikdy sa tak netrapim:(...stale si hovorim keby som sa nebola popalila, vsetko by som zvladala inak...to len pre moju blbu jesitnost ze som chcela pokracovat vo foteni bookov som ai takto dopadla...clovek ma tendenciu pytat sa co by bolo keby, keby sa nestal ten osudny okamih a ja by som pokracovala tak ako predtym...myslim ze tam su prvopociatky mojej depersie a samozrejme na to sa nabalovalo kopec inych veci a ja trpim ako kon, stale si hovorim keby som sa nepopalila a tak zle to neznasala, aj ine problemy by som znsala lepsie, a nepchali by do mna 6 rokov lieky...vies ake je to uvedomienie pre mna tazke, vies ako velmi placem a rozmyslam nad tym preco, ako som sa sem mohla dostat...avoju jazvu stale neznasam, ale zato ako mi zacala sramotit psychiku, len kvoli tomu
Risperdal sa na depresie NEPOUZIVA!!! Risperdal je silne nove atypicke neuroleptikum, pouzivane na kontrolu schizofrenie a manickej depresie. To, co pise trojbodka je psychiattricka dogma a podvod. Cim, myslis, je disbalansovana chemia v mozgu a neurotransmitery??? Nedostatkom latok, v pripade schizofrenie je to vit B3, pri depresii viacero vitaminov, avsak najdolezitejsou sucastou je VODA! Dnes som rozpraval s pacientkou, ktoru som mal na starosti (je z Kolumbie). Dva roky je bez liekov (mala Olanzapine). Uz dva roky pracuje. Dnes som jej volal a mohol som po telefone JEDNOZNACNE povedat, ze je dehydrovana, bo rozpravala velmi unavene a 'mlaskala' jazykom. Opytal som sa jej, kolko pila tekutin. Povedala mi, ze rano mala kavu a na obed dzus a este popoludnicaj. No neporazi vas. Ako ma potom telo fungovat. Lenocka1, povedz rodicom, aby sa spamatali a nech citaju pekne od zaciatku, pismenko po pismenku, co pisem. Nech Ta napajaju vodou a nech Ti zadovazia vit B3 (Niacin) a vit C. A vravim Ti, bude dobre!!! A este nieco, okamzite vyluc biely cukor. Ale okamzite!